Yüzmede 8 Türkiye şampiyonluğu bulunan Dila Gençay yeni dereceler için kulaç atıyor

Tekirdağ'da annesinin isteği üzerine küçük yaşlarda başladığı yüzmede 8 Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa derecesi elde eden 15 yaşındaki milli sporcu Dila Gençay, madalyalarına yenilerini eklemek istiyor.

Spor - 3 yıl önce

Tekirdağ
Gençay, 8 yaşında başladığı yüzmede antrenörü Mestan Şentürk'ün desteğiyle kısa sürede kendini geliştirdi.
Tekirdağ'da düzenlenen yarışmalarda çeşitli dereceler elde eden Gençay, daha sonra Türkiye şampiyonalarına katılarak elde ettiği dereceler sonucu milli takıma seçildi.
Gençay, 8 Türkiye şampiyonluğu kazandığı yüzmede, en son 1-2 Nisan'da Sırbistan'da katıldığı Multinations Yıldızlar Yüzme Şampiyonası'nda (Avrupa Yıldızlar Yüzme Şampiyonası) 4x100 metre bayrak yarışında ikinci, 100 metre kelebek kategorisinde üçüncü oldu.
Şampiyonadan gümüş ve bronz madalya ile dönen milli sporcu, dünya şampiyonasında da derece elde edip başarılarına yenisini eklemek için her gün çalışmalarına devam ediyor.

"Hedefim dünya şampiyonasında ülkemi en iyi şekilde temsil etmek"

Milli sporcu Dila Gençay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklerinin karşılığını kürsüye çıkarak aldığı için mutlu olduğunu söyledi.
Yüzmeye küçük yaşlarda başlamasının kendisini geliştirmesi açısından iyi olduğunu aktaran Gençay, "Yüzmeye annemin yönlendirmesi üzerine başladım. Yüzmeye başladıktan sonra hiç bırakmadım hep devam ettim. Kendimi geliştirmeye çalıştım ilk başlangıçta. Yüzmeye ilk başladığımda böyle yarışmalara katılmak gibi bir düşüncem yoktu. Sonra sevmeye başladım. Severek yapmaya başlayınca başarılı olduğumu gördüm." dedi.
Gençay, insanın istedikten sonra her şeyi başarabileceğini, azimle çalışmaya devam ederek yeni madalyalar kazanmak için kürsüde olmaya devam edeceğini dile getirdi.
Yarışlara katıldıkça daha çok tecrübe kazandığını ifade eden Gençay, "Tekirdağ'da düzenlenen yarışmalara katılmaya başladım. Daha sonra bölge yarışlarına ve Türkiye şampiyonalarına katıldım ve buralara geldim. 3 yıldır milli takımda yarışlara katılıyorum. En son gittiğim Sırbistan'daki yarışta 4x100 metre bayrak yarışında ikinci, 100 metre kelebekte üçüncü oldum. Avrupa'dan madalya ile döndüm bundan sonraki hedefim dünya şampiyonasında da bu başarıyı gösterip, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek." diye konuştu.
Antrenör Mestan Şentürk de sporcusunun kısa sürede önemli başarılara imza attığını söyledi.
Dila'nın küçük yaşlarda yüzme ile tanıştığını belirten Şentürk, "Yaş gruplarında diğer arkadaşlarına göre daha iyi olduğunu belli ediyordu. Zamanla onların arasında yeteneğinden dolayı sivrilmeye başladı. Güzel çalışmaları sonucunda buralara kadar geldi." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

2023-04-26 23:33 - Gündem

Yüzmede 8 Türkiye şampiyonluğu bulunan Dila Gençay yeni dereceler için kulaç atıyor

2023-04-30 12:13 - Spor

Vatandaşlar terör nedeniyle boşalttıkları köylerine sağlanan huzurla geri döndü

2023-04-28 16:07 - Gündem

İstanbul Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı

2023-04-27 10:42 - Siyaset

Ilgaz Dağı'na kar yağdı

2023-04-28 18:13 - Çevre-Hayat

F1 Azerbaycan Grand Prix'sinde pole pozisyonu Leclerc'in

2023-04-28 19:43 - Spor

Emine Erdoğan'dan "TCG Anadolu" paylaşımı

2023-04-23 22:42 - Gündem

Ermeni güçlerin döşediği mayının patlaması nedeniyle 3 Azerbaycanlı can verdi

2023-04-28 21:27 - Dünya

Rusya’da dost olmayan ülkelere ait varlıklara kayyum atanabilecek

2023-04-26 09:57 - Dünya

DIGIAGE Oyun Geliştirme Kış Kampı, Bilişim Vadisi'nde sürüyor

2023-04-27 16:57 - Teknoloji

İlgili Haberler

Talisca, Sturm Graz karşısında attığı golle tarihe geçti

17:07 - Spor

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, Merve Tanyel'i kadrosuna kattı

16:47 - Spor

Milli artistik cimnastikçiler, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek

13:58 - Spor

TVF Başkanı Mehmet Üstündağ: İnşallah bu yıl Milletler Ligi şampiyonluğuna Avrupa şampiyonluğunu da

13:23 - Spor

Beşiktaş, Hradec Kralove maçının hazırlıklarını tamamladı

12:23 - Spor

Günün Manşetleri

Aydın'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

18:48 - Gündem

Afrika'nın genç nüfusu kıtanın geleceği için hem fırsat hem sınama

18:43 - Dünya

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

18:27 - Gündem