?>

Yüzeyi buz tutan gölet gençlerin uğrak yeri oldu

Hava sıcaklıklarının gece sıfırın altında seyrettiği Bayburt'ta, yüzeyi donan Gökçedere Göleti'nde buluşan gençler, buzda kaymanın keyfini yaşıyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Bayburt

Bayburt'ta, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle donan Gökçedere Göleti, buzda kaymak isteyen gençlerin gözdesi oldu.

Demirözü ilçesine bağlı Gökçedere beldesinde tarımsal sulama ve kafes balıkçılığı için yapılan Gökçedere Göleti'nin yüzeyi, her yıl sert geçen kış mevsiminde buz tutuyor.

Buz pisti olmayan kentteki gençler, göletin donmasını fırsata çevirerek kimisi pateniyle kimisi ise ayakkabılarıyla buzda kaymanın keyfini yaşıyor.

Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, yaptığı açıklamada, son yıllarda bölgede özellikle yaz aylarında cazibe merkezi olan gölet ve çevresinin kışın da gençler tarafından aktif kullanılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bazı gençlerin buraya gelerek buz üzerinde kaydıklarını belirten Bakır, "İnşallah yaz sezonunda burada yapacağımız tesisleri tamamladıktan sonra bir de buz pateni pisti kazandırma fırsatımız olur.

Burada bir buz pistinin turizm için faydalı olacağını düşünüyoruz." dedi.

Bakır, göletteki buz kalınlığının bu yıl kuraklık nedeniyle diğer yıllara göre daha ince olduğunu ifade ederek "Bu yıl havalar sıcak gittiği için buz kalınlığı beklenen düzeyde değil. Ancak burada uygulayacağımız kapalı sulama sistemiyle kış aylarında kuraklık olsa bile suyu istediğimiz seviyede tutacağımız için buz kalınlığı daha yüksek olacaktır." diye konuştu.

Hasan Türkoğlu, arkadaşlarıyla üç yıldır her kış bu gölete gelerek buz pateni yaptığını anlattı.

İlk başlarda korktuklarını ancak tecrübe edindikçe bu korkuyu yendiklerini dile getiren Türkoğlu, "Bu beldedeki halk da bizi benimsiyor. Gölet buz tutmaya başlayınca buradaki tanıdıklar bizimle iletişime geçiyor." dedi.

Türkoğlu, kentte buz pisti olmadığı için bu spordan mahrum kalan onlarca genç olduğunu anlatarak şunları söyledi:

"Bayburt buz pistine neden kavuşmasın? Neden Bayburt'tan bir sporcu çıkmasın? Aynı sertlikte kışı yaşadığımız bir saat mesafedeki Erzurum'da buz hokeyi takımı varken neden burada da olmasın? B

ayburtlu gençler neden bundan faydalanmasın? Gölet üzerinde oluşan buz tabakası pürüzsüz olduğu için bu spora uygun. Buz pateni bıçakları çok rahat bir şekilde girdiği için fazla efor harcamadan, gayet sağlıklı, kontrollü bir şekilde kayıyorsunuz."

En büyük riskin buzun çatlaması ihtimali olduğunu ancak bugüne kadar böyle bir durum yaşamadıklarını belirten Türkoğlu, "Spora başlamadan önce, elektrikli testereyle burada bazı noktalarda buz kalıbı alarak ölçüm yapıyoruz.

Buz kalınlığı yaklaşık 40 santimetre olunca üzerine çıkıyoruz. Bu da bizim güvenli bir şekilde bu sporu icra etmemiz anlamına geliyor." diye konuştu.

Mehmet Hasan Kıraç da buz üzerinde yürümenin bile ayrı bir keyif verdiğini ifade ederek, kente bir buz pistinin kazandırılmasını istedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep FK yeni bir galibiyet serisi yakalamak istiyor

2021-01-04 15:04 - Gündem

CHP'den 'Deprem Bakanlığı kurulması' önerisi

2021-01-01 14:11 - Siyaset

Jandarmadan yurt genelinde sahte-kaçak içki operasyonu

2020-12-31 04:46 - Gündem

Tekirdağlı balıkçıların yeni yılda umudu hamsi ve istavrit

2020-12-31 14:46 - Çevre-Hayat

NBA'de Phoenix Suns zirveyi sevdi

2021-01-02 19:57 - Spor

TürkAkım'ın Sırbistan ayağı faaliyete geçti

2021-01-01 16:36 - Ekonomi

Engelli gazi filografi sanatıyla hayata tutunuyor

2021-01-05 16:21 - Çevre-Hayat

Fas 2020'de Libya müzakerelerine ev sahipliğiyle öne çıktı

2020-12-31 19:11 - Dünya

Almanya'da camiye ırkçı içerikli tehdit mektubu gönderildi

2020-12-31 03:01 - Dünya

Biyodizel ham maddesi kanolada ekim alanı hızla artıyor

2020-12-31 13:26 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kars'ta üreticiler yüksek verim elde ettiği silajlık mısırı hasat ediyor

13:58 - Çevre-Hayat

Hayatını karartan uyuşturucuyu bıraktı, yeniden hayata bağlandı

12:58 - Çevre-Hayat

İlçenin temizliği yol süpürme aracının kadın operatörüne emanet

12:47 - Çevre-Hayat

Sarıkamış Kayak Merkezi sezonu açmak için artık kar yağışını beklemeyecek

12:43 - Çevre-Hayat

Mardin semalarında 'Free Gazze' yazılı uçurtma süzüldü

12:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Çekya'daki genel seçimi eski Başbakan Babis'in popülist partisi ANO önde tamamladı

20:03 - Dünya

Çin, yaklaşan Matmo tayfunu nedeniyle alarmda

19:58 - Dünya

Kocaelispor, Eyüpspor'u mağlup etti

19:42 - Spor

İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik saldırısı İsveç'te protesto edildi

18:32 - Dünya

Ankara'da su kesintisinden etkilenen vatandaşlar çeşmelerden su temin ediyor

17:48 - Gündem