?>

Yusufeli yeni yerleşim yerinde okullar 24 Ekim'de açılacak

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli Barajı ve HES Projesi dolayısıyla su altında kalacak ilçe merkezindeki okulların, yeni yerleşim yerine taşınarak 24 Ekim 2022 tarihinden itibaren eğitim öğretime burada devam edeceğini söyledi

Eğitim - 3 yıl önce

Artvin

Vali Doruk, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, DSİ Genel Müdürlüğü Kamulaştırma Daire Başkanı Hasan Eler ve AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta ile yeni yerleşim yerinde incelemede bulundu.

İncelemenin ardından Vali Doruk başkanlığında DSİ 26. Bölge Müdürlüğünün şantiye binasında durum değerlendirme toplantısı yapıldı.

Doruk, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, taşınma sürecinin tamamlanması için yeni yerleşim yerinde devam eden işleri incelediklerini belirtti.

Yeni ilçe merkezinde su, elektrik, kanalizasyon gibi sistemlerin vatandaşların taşınmasına hazır hale getirildiğini söyleyen Doruk, "Sadece ikinci etaptaki 8 blokta bazı eksiklikler var. Onlar da en kısa sürede tamamlanacaktır. Vatandaşlarımız istedikleri zaman hızlı bir şekilde yeni evlerine taşınabilirler." dedi.

Vatandaşların gördükleri eksiklikleri koordinasyon merkezine bildirmeleri halinde bunların ivedi bir şekilde giderileceğini dile getiren Vali Doruk, sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlediğini ifade etti.

Bu süreçteki en önemli konulardan birinin de okulların taşınması olduğuna dikkati çeken Doruk, şunları kaydetti:

"Bu süreci bugünkü toplantıda gözden geçirdik. Gerek taşınma işlemleri, gerek servis planlaması, yeme içme durumu, okul bahçesi ve etrafıyla ulaşım yollarının güvenliğini de dikkate alarak gerekli planlamalarımızı yaptık. Anaokulu ve engelli öğrencilerimizin taşınması için de ayrı bir planlama yaptık.

Bu çalışmalarımız ve planlamalarımız neticesinde 24 Ekim 2022 tarihinde tüm okullarımızın yeni yerleşim yerinde açılmasına komisyon olarak karar verdik.

İnşallah 24 Ekim itibarıyla okullarımızı yeni yerleşim yerinde açacağız ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yeni ilçe merkezimizde büyük bir coşkuyla kutlayacağız."

Toplantıya, Yusufeli İlçe Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yıldırım Saygılı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Dereci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Katip Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, İl Sağlık Müdürü Gürol Köroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şentürk Ağırbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Furkan Çakmak, AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan CHP'ye başörtüsü konusunda anayasa değişikliği çağrısı

2022-10-05 22:45 - Siyaset

ABD saldırılarında yakınlarını kaybeden Afgan aileler, faillerin yargılanmasını istiyor

2022-10-07 18:34 - Dünya

İşte, ‘Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi’ olarak bilinen 'Basın Kanun Teklifi'nin tüm detayları

2022-10-05 07:43 - Özel Haber

Ampute Futbol Milli Takımı, Dünya Kupası son 16 turunda yarın Meksika'yla karşılaşacak

2022-10-04 10:29 - Spor

Kamudaki 50 bin geçici işçinin gözü kadro müjdesinde

2022-10-05 11:29 - Gündem

THY'den Orta ve Kuzey Avrupa'ya uçuş kampanyası

2022-10-05 11:06 - Ekonomi

Danimarka Başbakanı Frederiksen'den erken seçim çağrısı

2022-10-05 15:44 - Dünya

Adalet Bakanlığı yetkilileri, İsveç heyetiyle terör suçlularının iadesini görüştü

2022-10-05 18:34 - Gündem

ABD'li hemşire rahim ameliyatı için Kars'ı tercih etti

2022-10-02 23:53 - Sağlık

Salgın döneminde başlayan 'hibrit' fuarcılık, sektörde tutulan model oldu

2022-10-06 13:02 - Gündem

İlgili Haberler

YÖK Başkanı Özvar: Şam'da Türkiye-Suriye Dostluk Üniversitesi kurulacak

16:30 - Eğitim

Bursa'daki imam hatip lisesinde bilim, sanat ve teknoloji eğitimi bir arada sunuluyor

21:55 - Eğitim

Dicle Üniversitesi'nde yeni akademik yılda ilk dersin konusu 'Gazze' oldu

14:03 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Türk üniversiteleri, savunma sanayisine çok kaliteli gençler yetiştirmektedir

16:31 - Eğitim

STK'lerden üniversitelere yeni akademik yılda 'ilk ders Filistin olsun' çağrısı

16:43 - Eğitim

Günün Manşetleri

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen bir kez daha güven tazeledi

13:48 - Dünya

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı bütüncül bir yaklaşımla yeniden hayata geçiyor

13:43 - Gündem

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında günlük çevresel izleme yapılıyor

13:37 - Ekonomi

Siyasilerden Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasının onaylanmasına ilişkin açıklama

13:32 - Gündem

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nda alıkonulan 2 Fransız milletvekili serbest bırakıldı

13:28 - Dünya