?>

'Yürüyemez' denen genç sporla hayata tutundu

Ordu'da yaklaşık 4 metre yüksekten denize atlamak isterken yere çakılıp felç olan Emre Yurdakul, fizik tedavinin yanı sıra spor sayesinde sağlığına kavuşmaya başladı.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

ORDU-Eyüp Elevülü

Ordu'da felç olduktan sonra doktorların "yürüyemez" dediği Emre Yurdakul, spor yaparak öğrendiği vücut egzersizleriyle yaşama yeniden tutundu.

Altınordu ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Yurdakul, bir süre cankurtaranlık yaptıktan sonra elektrik tesisatı işi ile uğraşmaya başladı.

Yurdakul, haziran ayında tatil için geldiği memleketi Ordu'da arkadaşlarıyla serinlemek için denize gitti.

Yaklaşık 4 metre yüksekten denize atlayan Yurdakul, yere çakılması sonucu boynunda meydana gelen kırıklar nedeniyle felç oldu. Vücudu hareketsiz hale gelen Yurdakul, ameliyatın ardından fizik tedavi görmeye başladı.

Doktorların ailesine "yürüme şansı yok" dediği Yurdakul, tavsiye üzerine fizik tedavinin yanında spor salonuna gitmeye karar verdi.

Emre Yurdakul, yaklaşık 3 ay önce ailesinin yardımıyla salona gitmeye başladı. Yürüyemeyen ve vücudunu hareket ettiremeyen Yurdakul, eğitmenler eşliğinde yeniden yürümeyi, el ve kollarını hareket ettirmeyi öğrendi.

Haftanın 5 günü yaptığı spor sayesinde havlu bile tutamadığı elleriyle ağırlık çalışmaya başlayan Yurdakul'un en büyük hayali ise arkadaşlarıyla halı sahada tekrar futbol oynamak.

"Yürüyemeyeceğim söylenmiş"

Yurdakul, yüksekten denize atladığını ancak boynunun iki yerden kırıldığını belirterek, boynunun aşağısının, el ve ayaklarının hareketsiz kaldığını anlattı.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde ameliyat olduğunu ve sonrasında bir ay boyunca hareketsiz şekilde yattığını aktaran Yurdakul, Samsun'da bir ay özel bir merkezde yatılı olarak fizik tedavi gördüğünü söyledi.

Ordu'da da özel bir hastanede yaklaşık 2 ay fizik tedavi aldığını söyleyen Yurdakul, doktorunun tavsiyesi üzerine yazıldığı spor salonunda tekrar vücudunun gelişimini sağladığını dile getirdi.

"Kendisi tek başına artık merdivenleri inip çıkabiliyor"

Hastanın tedavi olduğu Medical Park Ordu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde görevli Doç. Dr. Özcan Hız, ilk muayenede hastanın kollarında hiçbir hareket olmadığını, bacaklarında ise minimal hareket gözlemlendiğini söyledi.

Hız, hastanın belli bir aşamaya kadar gelebileceği ihtimali üzerinde durduklarını belirterek, "En fazla tekerlekli sandalyede kalabilir, onunla hayatını devam ettirebilir diye düşündük." ifadelerini kullandı.

Genç olması nedeniyle hastanın daha donanımlı merkezlere gitmesi gerektiği üzerinde bir planlama yaptıklarını aktaran Hız, robotik bir cihaza bağlanması amacıyla Yurdakul'un Samsun'da tedavisinin devam ettiğini dile getirdi.

Hız, bacak hareketleri ve oturabilme konusunda iyileşmelerin gerçekleştiğine işaret ederek, "Bu süre içerisinde ayağa kalkabildiğini, birkaç adım atabildiğini öğrendik. Bu bize ilginç geldi. Tabii bunlar nadiren gördüğümüz durumlar." dedi.

Tedavinin iyi sonuçlanmasıyla hastanın bardak tutabilmeye ve çatalla yemek yemeye başladığını anlatan Hız, Yurdakul'un gelinebilecek en iyi noktada bulunduğunu, şimdiye kadar boyun yaralanmaları içerisinde iyileştiğini gördüğü nadir hastalardan olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'den DEAŞ açıklaması

2017-12-20 03:32 - Dünya

'Bu karşı duruş yalnız olmadığımızı gösteriyor'

2017-12-19 05:32 - Dünya

Dünyanın en büyüğü Real Madrid oldu

2017-12-17 01:45 - Spor

Elazığ’da silahlı saldırı: 3 yaralı

2017-12-23 06:02 - Asayiş

Uyuşturucu satıcısı takip sonucu yakalandı

2017-12-17 04:32 - Asayiş

İkitelli’de minibüs yan yattı: 3 yaralı

2017-12-19 06:32 - Asayiş

Putin'ten Trump'a 'istihbarat paylaşımı' teşekkürü

2017-12-18 01:47 - Dünya

39 kişi pilavdan zehirlendi

2017-12-16 23:32 - Asayiş

Washington'da Kudüs protestosu

2017-12-17 05:32 - Dünya

Enpara kredi kartı sahiplerine kart aidatı verecek

2017-12-17 16:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Burdur'da 5 yaşındaki yağmur için gökyüzüne balonlar bırakıldı

21:08 - Çevre-Hayat

Kırklareli'nde kuruyan gölette balık ölümleri

17:32 - Çevre-Hayat

Yurt genelinde kavurucu sıcak hayatı olumsuz etkiliyor

16:58 - Çevre-Hayat

İstanbul'da sıcaktan bunalanlar sahillerde vakit geçirdi

16:22 - Çevre-Hayat

Bursa'da orman yangınına su yetiştirmek için patlak lastikle 2 kilometre katetti

14:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilciliğine z

00:48 - Gündem

Yangın bölgesine patlayan lastiğine rağmen su taşıyan çiftçiye su tankeri hediye edildi

00:42 - Gündem

Starbucks'ın küresel satışları, nisan-haziran döneminde de düştü

00:38 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turunda 5 rövanş maçı oynandı

00:22 - Spor

Çekmeköy'de sünger fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

00:13 - Gündem