?>

Yurt yangınıyla ilgili savcılık itfaiyeden bilgi istedi

Adana Aladağ'da özel öğrenci yurdundaki yangına ilişkin soruşturma kapsamında savcılık, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden yangına müdahale detayları ve ekiplerin donanımıyla ilgili bilgi talep etti. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ADANA

Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdundaki yangına ilişkin soruşturma kapsamında savcılık, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden yangına müdahale detayları ve ekiplerin donanımıyla ilgili bilgi talep etti.

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosunca Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine gönderilen yazıda, 29 Kasım'da 19.00 sıralarında çıkan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı yangınla ilgili İtfaiye Müdürlüğünden gerekli tespit ve araştırmalar yapılarak evrak hazırlanması istendi.

Yazıda, yangına Aladağ ve Adana itfaiye müdürlükleri tarafından saat kaçta, kaç kişilik ekiplerle müdahale edildiği, itfaiye ekiplerinin gaz maskesi, yangın merdiveni, branda, sepetli merdiven şeklindeki müdahale araçlarının olup olmadığı soruldu.

Yangına müdahale sırasında, neden olayın başında 3. kata herhangi bir müdahalede bulunulmadığına yönelik bilgi istenilen yazıda, yangına müdahalede bulunanların ve yangına müdahale eden ekiplerden sorumlu olan kişilerin tespit edilerek liste halinde düzenlenip hazırlanacak evrakın Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi talimatı yer aldı.

Yazıda, Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin, itfaiye hizmetleriyle ilgili halkı, kurum ve kuruşları bilgilendirmek, alınacak önlemler konusunda eğitmek ve tatbikatlar yapmak, bina donanımlarının itfaiye standartlarına uygunluğunu denetlemek ve yeterlilik belgesi vermek, iş yeri, eğlence yeri, fabrika ve sanayi kuruluşlarının yangına karşı önlemler yönünden denetlemek gibi maddelerine atıfta bulunularak, bunlarla ilgili herhangi çalışma veya işlem yapılıp yapılmadığının araştırılması istendi.

İtfaiye araçlarının geçişi güvenlik kamerasında

Yangının çıktığı yurda yaklaşık 500 metre uzaklıktaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına, 29 Kasım günü itfaiye araçlarının yangın mahalline hareket edişi yansıdı.

Saati 1 saat geride olan güvenlik kamerası kayıtlarına göre, ilk itfaiye aracının iş yeri önünden 18.24'te (19.24) geçtiği görülüyor.

İkinci aracın 18.27'de (19.27) güvenlik kamerasının görüş açısındaki su dolum vanası önünde beklediği ve 18.34'te (19.34) buradan hareket ettiği görüntülerde yer alıyor.

Aladağ'da özel öğrenci yurdundaki yangından yaralı kurtulan ve savcılıkta olayla ilgili bilgi veren çocuklardan bazıları, yangının saat 19.15'te çıktığını belirtmişti. Adana Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünün olay yeri inceleme raporunda ise beyana göre, olayın (yangın neticesi ölüm) saat 19.20 sıralarında olduğu bilgisi yer almıştı.

Muhabir: Abdullah Özkul, İbrahim Erikan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adana'daki yangında bir kişiye daha gözaltı

2016-12-02 01:22 - Gündem

Gökhan Töre'ye 'gurbet' yaramıyor

2016-12-05 14:08 - Spor

Ömrünü yoksullara yardıma adadı

2016-12-06 14:17 - Çevre-Hayat

Şizofreni ve aşk kardeş

2016-12-01 18:37 - Sağlık

Cerablus'a 'İyilik Merkezi'

2016-12-06 14:32 - Gündem

FETÖ elebaşı Gülen'in '17 Aralık' pişmanlığı

2016-12-02 14:17 - Gündem

İtalya’daki referandumda 'hayır' çıktı

2016-12-05 11:24 - Dünya

Babasına rağmen başladığı işte büyük başarı kazandı

2016-12-02 14:27 - Çevre-Hayat

İçişleri Bakanlığından 'kış' genelgesi

2016-12-02 03:37 - Gündem

İngiliz futbolundaki cinsel istismar skandalı büyüyor

2016-12-01 18:22 - Spor

İlgili Haberler

Yollarda bayram tatilinden dönüş yoğunluğu başladı

18:53 - Gündem

Tekirdağ-İstanbul yolunda bayram tatilinden dönüş yoğunluğu başladı

16:52 - Gündem

Van'da kaçak avlanmış 19 ton 200 kilogram inci kefali ele geçirildi

16:47 - Gündem

Bayramın üçüncü günü İstanbul'da ziyaretçi yoğunluğu

16:32 - Gündem

Yozgat'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

15:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Yollarda bayram tatilinden dönüş yoğunluğu başladı

18:53 - Gündem

Cansuyu ekipleri 6 bin 900 Filistinli aileye kurban eti dağıttı

18:28 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile telefonda görüştü

17:53 - Siyaset

İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Spalletti, görevine son verileceğini açıkladı

17:17 - Spor

Kolombiya'da 6,3 büyüklüğünde deprem

16:57 - Dünya