?>

Yurt genelinde kar ve don bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, yurt genelinde kar ve don beklendiğini bildirdi

Çevre-Hayat - 4 ay önce

Ankara

Yavuz, hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, yurt genelinde cuma, cumartesi ve pazar günlerinde soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girileceğini ve zirai dona karşı tedbirli olunması gerektiğini ifade etti.

"Soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle birlikte de özellikle bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kar yağışlarının görülmesini tahmin ediyoruz." açıklamasında bulunan Yavuz, öğle saatlerinden sonra yağışların doğuya doğru hareket edeceğini söyledi. Yavuz, şu bilgileri verdi:

"Yarınki yağışlar gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar yağışı şeklinde olacak ve yer yer kuvvetli kar yağışlarının görülmesini tahmin ediyoruz. Bu bölgedeki vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istemekteyiz. Özellikle Batı Karadeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli poyraz var. Poyraz da kuvvetli şekilde esiyor. Yer yer sıkıntı yaratabilecek, hissedilen sıcaklığı biraz daha düşürebilecek bir rüzgar da göreceğiz yurdun İç Anadolu ve Batı Karadeniz'inde."

Üç gün boyunca bazı bölgelerde zirai don riskine karşı çiftçileri tedbirli olmaları konusunda uyaran Yavuz, nisan ayının zirai faaliyetlerin yoğun şekilde başladığı bir dönem olduğuna dikkat çekti. Yavuz, "Şu anda ağaçların hepsi çiçek açmış durumda. Ziraat ile uğraşan vatandaşlarımızın zirai don olayına karşı tedbirli olmasını istiyoruz. 2-3 derecelik sıcaklıkların bile şu an bitkilere, ağaçlara zarar verme ihtimali var." uyarısında bulundu.

Başkentte yarın kar etkili olacak...

Yusuf Ziya Yavuz, yarın Ankara'da sabah saatlerinde karın başlayacağını belirterek, "Cuma günü saat 15.00-16.00'ya kadar Ankara'da aralıklarla kar yağışının görülmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Yavuz, yüksek kesimlerde 10-15 santimetre ve şehir merkezinde ise yaklaşık 3 ila 5 santimetre kar örtüsü beklendiğini söyledi.

Kentte sıcaklıkların hızlı şekilde düşeceğine dikkati çeken Yavuz, "Bugün Ankara'da 7 derece olan maksimum sıcaklık yarın 2 derece civarında olacak. Gece sıcaklığı ise bu gece 1 derece civarında seyredecek." bilgisini verdi.

Yavuz, karın öğleden sonra etkisini yitireceğini aktararak, "Sistem doğuya doğru hareket ediyor ve Ankara'da yağış kesiyor. Yağışın kesmesiyle birlikte de Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece -5 dereceyi göreceğiz şehir merkezinde. Cumartesi gündüz ise 5 derece civarında olacak." dedi.

Yavuz, pazar günü hafif kar ihtimali bulunduğunu, pazartesiden itibaren ise Ankara'da yağış beklenmediğini kaydetti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Çin, vatandaşlarına ABD'ye seyahat uyarısı yaptı

2025-04-10 09:37 - Dünya

Endonezya, ABD'nin tarifeleri nedeniyle yerli ürünleri teşvik edecek

2025-04-09 17:52 - Dünya

Balıkesir'de F-16 Tipte Tam Harbe Hazırlık Eğitimi Mezuniyet Töreni yapıldı

2025-04-09 12:18 - Gündem

Avrupa'da, İsrail'in Gazze'deki soykırımı protesto edildi

2025-04-08 23:53 - Dünya

Bakan Şimşek: Dezenflasyonda başarı var, program çerçevesinde gidiyor

2025-04-07 12:27 - Ekonomi

Pendik'te apartmanın girişindeki zemin kısmen çöktü

2025-04-06 16:18 - Gündem

Ümraniye'de İETT otobüsü yanarak kullanılamaz hale geldi

2025-04-06 10:18 - Asayiş

Myanmar'da 40 dereceyi bulan sıcaklar deprem sonrası çalışmaları sekteye uğratıyor

2025-04-07 11:58 - Dünya

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu başladı

2025-04-10 14:17 - Spor

Hakkari'de otobüs ile yakıt tankerinin çarpıştığı kazada 2'si ağır 8 yaralı

2025-04-10 12:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Doğaseverler, Van Gölü'ne ve Alzheimer hastalığına dikkati çekmek için etkinlik düzenledi

01:47 - Çevre-Hayat

İzmir'de barajda su seviyesi düşünce eski İzmir-Çeşme kara yolu ortaya çıktı

13:43 - Çevre-Hayat

Pasifik Okyanusu'nda binlerce ton plastikten oluşan çöp yığını, insan sağlığını tehdit ediyor

13:37 - Çevre-Hayat

Kamp için Hakkari'ye gelen gençler, yörenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı

13:23 - Çevre-Hayat

Keçeyi sanata dönüştüren usta, ürünlerini 45 ülkeye satıyor

13:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Lübnan Başbakanı Selam: Beyrut Limanı patlamasında adalet halen yerini bulmadı

01:43 - Dünya

Avrupa kupalarında play-off turu kura çekimleri yapılacak

00:33 - Spor

Galatasaraylı Frankowski, Rennes yolcusu

00:18 - Spor

Trabzonspor, yeni futbol sezonunun isminin 'Mattia Ahmet Minguzzi' olmasını talep etti

00:13 - Spor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Türkiye'de protesto edildi

23:57 - Gündem