?>

Yurt dışında yakalanan 15 suçlu Türkiye'ye getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 13 suçlu ile ulusal seviyede aranan 2 suçlunun yurt dışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

Gündem - 1 gün önce

Ankara

Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı görevlileri, KOM, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları ile Asayiş, TEM ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarınca yapılan koordineli çalışmalar sonucu yurt dışına kaçan şüphelilere yönelik çalışma yapıldığını bildirdi.

????

Yerlikaya, "kasten öldürme", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "nitelikli yağma", "cebir", "tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma", "taşıma, bulundurma" suçlarından kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü üyesi H.K.Ş'nin Birleşik Arap Emirlikleri'nde yakalandığını kaydetti.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ulusal seviyede aranan M.A ile B.B'nin Irak'ta yakalandığı belirten Yerlikaya, kırmızı bültenle aranırken yurt dışında yakalananlara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan aranan F.N. ve C.B, "tasarlayarak öldürme" suçundan aranan R.K, "yaralama" suçundan aranan S.A. Irakta; 'başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama' suçundan S.Ş, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan O.K, 'nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından K.Y. ve 'cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla yağma' suçlarından N.G. Gürcistan'da; 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan N.K. ile "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan aranan A.C. Almanya'da; 'kasten öldürme' suçundan S.A. Polonya'da; 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ihraç etme' suçundan M.L. Yunanistan'da yakalanarak Türkiye'ye iadeleri sağlandı."

Operasyonlarda emeği geçenleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Hangi bültenle aranırsa aransın, nerede olursa olsun suç işleyenleri bir bir yakalayıp ülkemize geri getiriyoruz. Milletimizin huzuru ve güveni için kararlılıkla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mardin'de trafik kazasında pikapta sıkışan sürücüyü UMKE personeli kurtardı

2025-10-16 23:47 - Asayiş

ALTAY tankının ilk teslimatı 28 Ekim'de yapılacak

2025-10-11 20:12 - Teknoloji

İsrail mahkemesi, Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ebu Safiyye'nin tutukluluk süresini 6 ay daha uzattı

2025-10-16 23:27 - Dünya

Bursa'da orman ürünleri fabrikasından Gazze'ye 50 milyon liralık yardım

2025-10-16 22:28 - Ekonomi

İsrail Dışişleri Bakanı Saar: Refah geçişi muhtemelen bu pazar günü açılacak

2025-10-16 22:37 - Dünya

Türkiye ve Güney Afrika arasındaki ekonomik işbirliği 2 milyar dolarlık hacme ulaştı

2025-10-16 21:53 - Ekonomi

İsrail, Lübnan'ın güneyinde ve doğusunda 10'dan faz hava saldırısı düzenledi

2025-10-16 22:17 - Dünya

2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu

2025-10-16 21:33 - Gündem

Moskova: Rusya ve Türkiye arasındaki enerji iş birliği, istikrarın itici gücü olmaya devam ediyor

2025-10-16 08:37 - Özel Haber

TİKA'nın desteğiyle Arnavutluk polis teşkilatına insan kaynakları yönetimi eğitimi verildi

2025-10-16 20:12 - Dünya

İlgili Haberler

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

01:05 - Gündem

Gazze Görev Gücü'ne gönüllü katılmak isteyenlerden CİMER'e başvuru

21:12 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar'dan Bursa'daki su sorununa ilişkin açıklama

20:02 - Gündem

Uluslararası Sıfır Atık Forumu katılımcılarından Türkiye'nin sıfır atık çabalarına övgü

19:42 - Gündem

Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklan

18:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Uyan ey gözlerim! -Hasan Enes Karahan, Moskova'dan yazdı-

10:19 - En Son Yazılar

Antalyaspor, Süper Lig'de yarın Gaziantep FK ile karşılaşacak

10:17 - Spor

Tekirdağ'da sis etkili oldu

10:12 - Çevre-Hayat

Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü ekipleri Tekirdağ ve Edirne'de 1,3 ton uyuşturucu ele geçirdi

09:57 - Asayiş

Kamu teşebbüslerinin 2026 yatırım hedefi 679,4 milyar lira

09:32 - Ekonomi