?>

Yüksekdağ'ın danışmanı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı

Sosyal medyada paylaştığı mesajla terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen eski HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "sitkigungor" isimli hesaptan paylaşılan "Bahar erken geldi... Cemreler düşüyor sanki #çınar." iletisiyle terör örgütü propagandası yaptığının tespit edilmesi üzerine resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Sıtkı Güngör'ün başsavcılıkça ifadesinin alındığı hatırlatılan iddianamede, Güngör'ün "HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı olarak görev yaptığı, Twitter'daki hesabın kendisine ait olduğu, soruşturma konusu tweeti kendisinin atmadığı, hesabının birileri tarafından ele geçirilmiş olabileceği, arkadaşlarının kendisini arayarak, 'ırkçı mesajlar atıldığını' söylemeleri üzerine hesabına girip mesajı gördüğü, bu mesajı hemen sildiği, kullanıcı adı ve şifresini değiştirdiği, eski adresinin iadesi için Twitter'a başvurduğu, hesabının daha önce kötü niyetli kişiler tarafından iki kez ele geçirildiği, kendisi ve mensubu olduğu partinin kamuoyu önünde küçük düşürmenin amaçlandığı ve atılı suçlamaları kabul etmediği" beyanında bulunduğu kaydedildi.

"Çınar'daki saldırıda ölenler arasında 5 aylık bebek vardı"

İddianamede, sanık Güngör'ün 21 Ocak 2016'da tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol hükümlerine tabi tutularak serbest bırakıldığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"13 Ocak 2016 günü saat 23.30 sıralarında PKK terör örgütü mensuplarınca Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde ilçe emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araç ve roketatarlarla saldırı düzenlendiği, olayda bir polis ve 5 sivilin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı, ölenler arasında 5 aylık bir bebek ile iki çocuğun bulunduğu, emniyet binası ve lojmanların büyük hasar gördüğü, şiddetli patlama nedeniyle civardaki bir evin çöktüğü, şüpheli Güngör'ün 14 Ocak 2016'da saldırıdan kısa bir süre sonra Twitter'da bahsedilen paylaşımda bulunduğu, bu paylaşımla PKK terör örgütünü ve örgütün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini övdüğü değerlendirilmiştir."

Sıtkı Göngör hakkında söz konusu mesajı nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" suçundan da soruşturma başlatıldığı ancak "terör örgütü propagandası yapma" suçunun cezasının daha ağır olması nedeniyle o suçla ilgili eylemin de "propaganda" kapsamında değerlendirilmesi gerektiği aktarılan iddianamede, sanık Güngör'un, "basın ve yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame gönderildiği İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.Muhabir: Murat Kaya, Muhammed Enes Can, Murat Paksoy

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini: AB, Çin ile farklılıklarını yapıcı iş birliğiyle ele almak istiyor

2017-04-19 15:19 - Genel

Ezidiler buruk bayram yaşıyor

2017-04-19 20:52 - Çevre-Hayat

Rusya-NATO gerilimi tırmanıyor

2017-04-14 19:02 - Dünya

PKK'nın hedefinde siyasiler de var

2017-04-16 14:32 - Genel

ABD'nin Kuzey Kore hamlesi

2017-04-19 15:05 - Genel

AGİT ve AKPM gözlemcileri PKK gösterilerine katılmış

2017-04-18 20:09 - Genel

Katar'daki Türkiye Fuarı

2017-04-19 18:13 - Genel

'Bundan mı tarafsızlık bekleyeceğiz'

2017-04-18 16:07 - Gündem

Zico Barcelona'ya inanıyor

2017-04-17 20:17 - Spor

Uydu vericisi takılan kızılgeyikler doğaya salındı

2017-04-20 16:52 - Gündem

İlgili Haberler

FETÖ'nün "askeri ve öğrenci mahrem yapılanması"na yönelik operasyonda 7 zanlı yakalan

12:28 - Gündem

Ek kontenjanla yerleşen öğrenciler için yurt başvuruları başladı

12:22 - Gündem

Yalova'nın su ihtiyacının karşılandığı Gökçe Barajı'nda su seviyesi düştü

10:53 - Gündem

İzmir'deki kentsel dönüşüm hak sahiplerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'a eleştiri

10:48 - Gündem

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

17:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye'den Çin'e su ürünleri ihracatı için imzalar atıldı

12:33 - Ekonomi

FETÖ'nün "askeri ve öğrenci mahrem yapılanması"na yönelik operasyonda 7 zanlı yakalan

12:28 - Gündem

Ek kontenjanla yerleşen öğrenciler için yurt başvuruları başladı

12:22 - Gündem

Gazze ve Mısır arasındaki sınır kapısı Refah'ın bugün açılmayacağı bildirildi

12:18 - Dünya

Kırklarelili kadın arıcı, kayınpederinden kalan konik sepetlerde 30 yıldır bal üretiyor

12:13 - Ekonomi