?>

YTB'nin 'İnsan Hakları Eğitim Programı'na başvurular başladı

YTB'nin yurt dışında öğrenimine devam eden üniversite öğrencileri için Türkiye'de düzenlediği "10. İnsan Hakları Eğitim Programı"na başvurular başladı.

Eğitim - 8 yıl önce

ANKARA

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) yurt dışında öğrenimine devam eden üniversite öğrencileri için Türkiye'de düzenlediği "10. İnsan Hakları Eğitim Programı"na başvurular 29 Nisan'a kadar devam edecek.

YTB'den edinilen bilgiye göre, yurt dışında öğrenim gören üniversite öğrencilerine insan hakları ve ayrımcılık alanında eğitim ve Türkiye'deki kamu kurumlarını tanıma fırsatı sunan "10. İnsan Hakları Eğitim Programı" 10-13 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek.

Eğitim programının son gününde Ankara'nın geleneksel mimarisi ile ünlü Beypazarı ilçesine gezi düzenlenecek.

Program kapsamında ilk üç gün ulusal ve uluslararası alanda deneyimli uzmanlar tarafından ayrımcılık, nefret suçları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yapısı ve başvuru usulü gibi konularda teorik eğitim verilecek ve tecrübe paylaşımında bulunulacak.

Eğitim programına, ABD, İngiltere, İsveç, Almanya, Danimarka, İsviçre, Avusturya, Finlandiya, İtalya, Avustralya, Fransa, Norveç, Belçika, Hollanda, Kanada'dan hukuk, iletişim bilimleri, psikoloji, siyaset bilimi, eğitim bilimleri, sosyoloji, uluslararası ilişkiler, medya bilimleri, felsefe, filoloji, teoloji, işletme ve diğer sosyal bilimler bölümlerinde okuyanlar başvurabilecek.

Katılımın ücretsiz olduğu program kapsamında, konaklama masrafları YTB tarafından karşılanacak.

Ulaşım masrafları ise, gidiş ve dönüş biletleri Avrupa ülkeleri için ayrı ayrı 150 avroya kadar ve ABD, Kanada ve Avustralya için 225 dolara kadar YTB tarafından karşılanacak.

Detayları ihep@ytb.gov.tr adresinde yer alan programa "basvuru.ytb.gov.tr" sayfasından 29 Nisan'a kadar başvurulabilecek.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kanada Başbakanı Trudeau’dan Papa Franciscus’a sitem

2018-03-29 12:57 - Genel

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

2018-03-25 14:54 - Genel

Eski başyaver, Erdoğan'ın etrafındakileri fişlemiş

2018-03-29 19:17 - Gündem

Göbeklitepe'ye ziyaretçi akını

2018-03-27 16:02 - Gündem

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı

2018-03-23 13:22 - Genel

İsrail Suriye'deki saldırılarına yeniden başladı

2018-03-28 18:32 - Dünya

Suudi Arabistan hava sahasından İsrail'e ilk uçuş gerçekleştirildi

2018-03-23 13:18 - Genel

Amazonlarda insan yerleşimine dair yeni bilgiler ortaya çıktı

2018-03-29 08:42 - Dünya

Başkentte sanayi sitesinde yangın

2018-03-29 11:32 - Gündem

'Sürücüyü uyaran sistem'e TÜBİTAK'tan birincilik ödülü

2018-03-29 17:32 - Teknoloji

İlgili Haberler

YÖK Başkanı Özvar: Şam'da Türkiye-Suriye Dostluk Üniversitesi kurulacak

16:30 - Eğitim

Bursa'daki imam hatip lisesinde bilim, sanat ve teknoloji eğitimi bir arada sunuluyor

21:55 - Eğitim

Dicle Üniversitesi'nde yeni akademik yılda ilk dersin konusu 'Gazze' oldu

14:03 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Türk üniversiteleri, savunma sanayisine çok kaliteli gençler yetiştirmektedir

16:31 - Eğitim

STK'lerden üniversitelere yeni akademik yılda 'ilk ders Filistin olsun' çağrısı

16:43 - Eğitim

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Gazze’de ateşkes için Türkiye’nin çabalarına dikkat çekti

03:07 - Dünya

Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin, Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Caymazoğlu’nu kabul etti

00:28 - Dünya

Türkiye'de tüm okullarda "Filistin farkındalık etkinlikleri" düzenlenecek

00:07 - Gündem

Suriye'nin Halep kentinde PKK/YPG ile Suriye güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı

23:42 - Dünya

Yargıtay'ın bozma kararının ardından 28 Şubat davasında karar açıklandı

23:33 - Gündem