?>

YTB ile TÜRKPATENT ortak çalışmalar gerçekleştirecek

YTB ile TÜRKPATENT, uluslararası öğrenciler ve yurt dışında yaşayan Türkler bağlamında yürütülebilecek ortak çalışmalara ilişkin iş birliği protokolü imzaladı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) arasında uluslararası öğrenciler ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları alanında yapılabilecek ortak çalışmalara ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

YTB'nin Ankara'daki başkanlığında imzalanan protokol, sınai mülkiyet alanında uluslararası öğrenciler ve yurt dışında yaşayan Türkler bağlamında yürütülebilecek ortak çalışmaları içeriyor.

YTB Başkanı Mehmet Köse, protokolde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısının 5-6 senedir dörde katlandığını belirterek "Türkiye'de 2010'lu yıllarda 25-26 bin olan uluslararası öğrenci sayısı 100 bini geçmiş durumda." dedi.

Türkiye'nin yurt dışına da önemli sayıda öğrenci yolladığını, siyasi, kültürel ve diplomatik ilişkilerin bu sayede geliştiğini ifade eden Köse, Türkiye'de mevcut 16 bin burslu öğrenci bulunduğunu ve projenin bir ayağında üniversitelerin, bir ayağında TÜRKPATENT ve diğer ayağında yurt dışı desteğinin olmasının kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan, 2 kurumun çok önemli bir protokole imza attığını belirterek 5-6 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını ve geçen sene Ankara Üniversitesi ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde ilk mezunlarını verdiklerini söyledi.

Kurumlar arasında imzalanan ve 9 maddeyi içeren mutabakatla TÜRKPATENT'in, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) ile Türkiye'de ortak yürüttüğü Fikri Mülkiyet Hukuku lisansüstü programına dahil olacak uluslararası öğrencilerin bir bölümü ve Türkiye Bursları kapsamına alınacak öğrencilere aylık burs ve barınma desteği sağlanacak.

Protokol ayrıca yurt dışında yaşayan ve sayıları 6,5 milyonu bulan Türklerin sınai mülkiyet başvuruları konusunda bilinçlenmeleri ve Türkiye'de yaptıkları başvurularının envanterinin oluşturulması hususlarını içeriyor.

Muhabir: Ercan Canbolat

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TSK'da kurmaylık sistemine 'FETÖ'yle mücadele' neşteri

2017-08-06 16:47 - Gündem

Cuma namazına giden işçilerin bulunduğu otobüs kaza yaptı: 27 Yaralı

2017-08-04 20:02 - Asayiş

İnternet üzerinden yapılan satışlar ikinci el fiyatlarını uçurdu

2017-08-03 19:42 - Gündem

AA 'Istanbul Photo Awards 2017' fotoğraf albümünü yayınladı

2017-08-03 16:27 - Genel

ABD'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım hazırlığı

2017-08-05 03:37 - Dünya

Musul'daki Hristiyanlar referandumun bölgelerini kapsamasını istemiyor

2017-08-03 22:02 - Dünya

Kumar oynayan 26 kişiye suçüstü

2017-08-03 23:47 - Asayiş

Nijerya'da kiliseye saldırı: 8 ölü, 18 yaralı

2017-08-06 23:22 - Dünya

TOKİ'den yatırımcılara bayram fırsatı

2017-08-07 16:22 - Genel

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Türkiye yeni bir çıkışın eşiğinde

2017-08-05 20:31 - Genel

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız

23:12 - Gündem

Kocaeli'de çöken binanın enkazında bilirkişi heyeti inceleme yapıyor

11:44 - Gündem

İstanbul merkezli 11 ilde FETÖ/PDY operasyonunda 10 zanlı tutuklandı

20:57 - Gündem

İzmir depreminde hayatını kaybedenler anıldı

20:52 - Gündem

İstanbul'da düzenlenen ICPA'nın 27'nci Yıllık Konferansı tamamlandı

20:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Fas, Çöl Bölgesi’nde yapılan altın araştırmalarında sonuç elde ettiğini duyurdu

02:08 - Ekonomi

Nijerya'daki darbe girişimi iddiasıyla 42 asker gözaltına alındı

02:03 - Dünya

Londra'da İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye saldırıları protesto edildi

00:12 - Dünya

İngiltere Kralı Charles, kardeşi Prens Andrew'un ünvanlarını geri aldı

23:53 - Magazin

ABD yönetimi, 2026'da kabul edeceği mülteci sayısını 7 bin 500 ile sınırlandıracak

23:33 - Dünya