?>

YPG/PKK işgalinin bitmesini isteyen Deyrizorlu Araplar, geri adım atmıyor

Suriye'nin Deyrizor ilinde topraklarının idaresinin, bölgeyi işgal eden terör örgütü YPG/PKK'dan alınarak kendilerine verilmesini isteyen Araplar, taleplerinin yerine getirilmesini takip etmek için bir heyet kurdu.

Dünya - 5 yıl önce

Deyrizor

2 Ağustos'ta liderlerinden birini kimliği belirsiz gruplarca yapılan suikast sonucu kaybeden Akidet Kabilesi üyeleri ile bölge aşiretleri, Deyrizor'da YPG/PKK işgalindeki Zeyban köyünde bir araya geldi.

Akidet kabilesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda, "Takip ofisi" adı altında Akidet kabilesi aşiretleri ve bölge aşiretleri temsilcilerinden oluşan 13 kişilik bir heyet kuruldu.

Heyet, Akidet kabilesinin geçen ay ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden yerine getirmesini istedikleri konuların takibini üstlenecek.

Takip ofisi, bölgede yaşanan sorunların çözümüne yönelik çalışmalar da yürütecek.

11 Ağustos'ta yayımlanan bildiride Akidet kabilesi, koalisyon güçlerinden, Deyrizor'da YPG/PKK işgalindeki bölgelerin idaresinin kendilerine verilmesini istemişti.

İsteklerin yerine getirilmesi için koalisyon güçlerine 1 ay müddet tanınan söz konusu bildiride, alıkonulanların da serbest bırakılması çağrısı yapılmıştı.

Deyrizor'daki suikast ve gösteriler

Deyrizor'un doğu kırsalındaki Havayıç köyünde 2 Ağustos’ta Akidet kabilesi önderlerinden Şeyh Mutşir el-Hammud el-Hivil ve Şeyh İbrahim el-Halil el-Abbud el-Cedan, araçlarıyla hareket halindeyken kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırıda Şeyh Mutşir ile araç şoförü olay yerinde hayatını kaybetmiş, Şeyh İbrahim ise yaralanmıştı.

Olayın ardından Deyrizor kırsalındaki Havayıç, Şuheyl ve Zeyban'da toplanan halk, can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle terör örgütü YPG/PKK'yı protesto etmişti.

YPG/PKK ise göstericilere ateş açarak karşılık vermiş ve 2 sivil hayatını kaybetmişti.

Geniş çaplı gösterilerin ardından terör örgütü YPG/PKK söz konusu bölgeleri kuşatarak onlarca sivili alıkoymuştu.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, suikaste uğrayan Akidet kabilesinin önderi, terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından "Mazlum Abdi" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in Temmuz ayında Arap kabileleri ile düzenlediği toplantıya katılmayı reddetmişti.

Çoğunluğu Araplardan oluşan Deyrizor'un Fırat Nehri'nin doğusunda kalan bölümü 2016 yılından bu yana terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin Novorossiysk Başkonsolosu Bayar, Rostov kentinde ikili ticari ilişkileri görüştü

2020-09-04 00:06 - Özel Haber

Emekliliklerinde edindikleri hobi gelir kapıları oldu

2020-09-02 15:26 - Çevre-Hayat

Türkiye savunmada iki yeni tesis kazandı

2020-08-30 22:36 - Gündem

Ağustos ayının zam şampiyonu patlıcan

2020-09-02 13:39 - Ekonomi

Altınyıldız Classics'den özel gömlekler

2020-09-02 15:39 - Genel

FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturmasında 47 gözaltı kararı

2020-09-01 18:01 - Gündem

NBA play-off'larında Lakers ve Bucks yarı finalde

2020-08-30 16:35 - Spor

Messi Barcelona'da sağlık kontrolüne katılmadı

2020-08-30 16:35 - Gündem

Yeni Malatyaspor kaleci Herrera ile 1 yıllık sözleşme imzaladı

2020-08-29 01:06 - Spor

Rusya'nın davetlisi YPG/PKK ve sözde muhalifler 'federasyon' üzerinde uzlaştı

2020-08-31 20:21 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail'in, Küresel Sumud Filosu'na katılan 170 kişiyi yarın sınır dışı etmesi bekleniyor

00:37 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: GKRY, adeta bir silah deposuna dönüşmüş durumda

22:43 - Dünya

İsrail, Trump'ın Gazze planını görüşmek üzere müzakere heyetini Mısır'a gönderiyor

22:33 - Dünya

Sırbistan'da, İsrail'in Gazze'de 2 yıldır sürdürdüğü soykırıma dikkati çekmek için gösteri düzenlendi

21:47 - Dünya

İsrail'in alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu'na katılan Tunuslu aktivistler havaalanında karşılandı

21:12 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'in, Küresel Sumud Filosu'na katılan 170 kişiyi yarın sınır dışı etmesi bekleniyor

00:37 - Dünya

Serie A'da Milan, Juventus'la golsüz berabere kalarak liderliği Napoli'ye kaptırdı

00:13 - Spor

Kabine üyelerinden ‘Gazze Kararlılık Yürüyüşü’ne destek

23:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sumud artık sadece denizde değil, her yerdedir

23:18 - Siyaset

Gazze'de 2 yıldır devam eden İsrail saldırılarında ölen çocuk sayısı 20 bini aştı

22:52 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor