?>

Yılmaz: MHP'de kongre Bahçeli ile Koray Aydın arasında geçecek

Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Meral Akşener ve Sinan Oğan kesin partiden ihraç edilecek. Kongre, Bahçeli ile Koray Aydın arasında geçecek" dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

Yazılı bir açıklama yapan MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'deki kongre sürecini değerlendirdi. Meral Akşener ve Sinan Oğan'ın partiden ihraç edileceğini ve Bahçeli'nin kongrede Koray Aydın ile yarışacağını belirten Yılmaz, "Bahçeli, Koray Aydın ile demokratik bir yarış içine girer. Koray Aydın ülkücüdür. Bahçeli’ye iyiliği de çoktur. Bu nedenle Bahçeli, Koray Aydın'la yarışarak durumunu legalize etmenin yolunu arayacaktır. Bahçeli, koltukta kalmanın yolunu yine demokratik yolla arayacaktır. Kendisine karşı bir infial oluşmasına müsaade etmez. Meral Akşener ve Sinan Oğan ülkücü geleneğin dışından gelen isimler olduğu için ihraçları Bahçeli’yi zorlamaz" dedi.

MHP lideri Bahçeli'nin genel başkanlığı bırakmamak için her yolu deneyeceğini iddia eden Yılmaz, "Bu kongre Koray Aydın ve Bahçeli arasında geçecektir. Bütün teşkilatlar ülkücü iradenin kurucularından ve başından beri bedelini ödemiş olan Koray Aydın’a, Meral Akşener ve Sinan Oğan’a baktıkları gibi bakmaz. Bahçeli bunu en iyi bilen kişidir. Bu nedenle Akşener ve Oğan’ın ihraç kararında zorlanmaz. Bahçeli sadece Akşener ve Oğan’ı ihraç eder. Sonra iki adaylı demokratik bir kongre yapılır. Bahçeli’nin bütün muhalif adayları ihraç edip tek başına kongre yapması söz konusu değildir artık. Bu kongre belirlenen tarihte olur. Koray Aydın ile Bahçeli arasında bir yarış olur."

Bahçeli'nin en kötü senaryo ile yönetimi paylaşacağını söyleyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"En kötü senaryo, Bahçeli açısından kongreye Koray Aydın ismi ile gitmektir. Bu şekil de kongreyi demokratik zeminde legalize etmiş olur. Kalmayı çok arzuluyor ise listeleri Koray Aydın talebine göre değişim arzusuna yönelik şekillendirmek sureti ile koltuğunu koruyabilir. Fakat Akşener ve Oğan bu senaryo içinde olmayacaklar."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tam 287 kilo!

2016-04-14 15:57 - Asayiş

"Olmazsa Türkiye taahhütlerine bağlı kalamaz"

2016-04-19 02:01 - Politika

Mağazadakilere kurşun yağdırdılar

2016-04-15 13:42 - Asayiş

İstanbul polisinden 39 ilçede huzur operasyonu

2016-04-14 17:10 - Asayiş

Fırtına yıktı geçti

2016-04-16 17:10 - Genel

"Müslümanların anlayışında karamsarlığın asla yeri olamaz”

2016-04-15 02:50 - Politika

Uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı

2016-04-19 17:37 - Gündem

Hakaretçi komedyenin programı iptal edildi

2016-04-12 22:57 - Dünya

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor evinde berabere kaldı

2016-04-13 00:37 - Spor

Myanmar’da şiddetli deprem!

2016-04-13 20:39 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı: Sosyal medyada orman yangınlarına ilişkin dezenformasyonun devam ediyor

01:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin Devleti'nin tanınmasına yönelik atılan her türlü adımı memnuniyetle karşılıyoruz

19:09 - Siyaset

TBMM'de kurulacak komisyon için siyasi partiler üyelerini belirledi

17:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabon Cumhurbaşkanı Oligui Nguema'yı resmi törenle karşıladı

17:27 - Siyaset

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfından 'Yeşil Vatan' seferberliği

12:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Tekirdağ'da makilikte çıkan yangına müdahale ediliyor

09:23 - Asayiş

2025 yılında sanayi sektörünün istihdam içindeki payı azalırken, hizmetler sektörünün payı arttı

09:17 - Ekonomi

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturmasında yakalanan zanlılar adliyede

08:52 - Asayiş

Gazze'de görev yapan ABD'li eski subay, yardım dağıtımlarını Açlık Oyunları romanına benzetti

08:47 - Dünya

Küresel piyasalar ABD'nin tarım dışı istihdam verisine odaklandı

08:43 - Ekonomi