?>

Yıldırım'dan Güneycelilere 'Erdoğan' sürprizi

Başbakan Yıldırım, Emek semtinde ziyaret ettiği çay salonunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak Güneyceli hemşehrileriyle görüştürdü. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya ilçesindeki Emek Merkez Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra Emek Barış Taksi Durağı'nı ziyaret etti.

Taksicilerin sorunlarını dinleyen Yıldırım'a, çay ve simit ikram edildi. Taksiciler ziyarette Yıldırım'a, ticari araç sahiplerine ÖTV ödemeden araç satın alabilme imkanı getirildiği için teşekkürlerini iletti.

Durağın telefonlarına da cevap veren Yıldırım, kendisini tanımayan bir müşteriye nereye gideceğini sordu. Esenboğa Havalimanı'na gideceğini söyleyen müşteriye kendisini tanıtan Yıldırım, "Cuma namazına buraya geldik, şimdi durağa uğradık, sizin sesinizi duyma şansını da bulduk bu vesileyle." dedi.

Taksinin havalimanına 100 liraya gittiğini söyleyen Yıldırım'a, telefondaki müşteri, "85 liraydı, ne zaman 100 lira oldu?" diye sordu. Yıldırım, bunun üzerine taksicilerin 85 liraya da götürebileceğini söyledi.

Telefonu kapattığı sırada, "zil sistemi" üzerinden bir müşterinin taksi çağırdığını gören Yıldırım, "Görüyor musunuz, bereketli geldik." ifadesini kullandı.

Taksicilerle hatıra fotoğrafı çektiren Yıldırım, ardından durağın karşısındaki Güneyce Çay Salonu'na geçti.

"Uşaklar, bir tek çayla mı uğurlayacaksınız Başbakan'ı?"

Burada vatandaşlara çay içen ve sohbet eden Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hemşehrileriyle telefonla görüştürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "hayırlı cumalar" diyen Yıldırım, "Biz de namazdan çıktık, İkizdere, Güneycelilerin kahvesinde çay içiyoruz. İlla 'Reisimizin sesini duyalım.' dediler." şeklinde konuştu.

Bunun üzerine "Uşaklar, bir tek çayla mı uğurlayacaksınız Başbakan'ı?" diye soran Erdoğan'a, vatandaşlar, "Yemek de ısmarlarız." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Lahananuz nereyedur, sarmanuz nereyedur?" diye sorması üzerine renkli anlar yaşandı. Erdoğan'a, hemşehrileri, "Hepsi var, haber vermedi bize, aniden geldi." dedi.

Erdoğan "Hayırlısı olsun. Hayırlı cumalar." diyerek hemşehrilerini selamladı.

Yıldırım, üniversitelileri masasına davet etti

Daha sonra Emek semtindeki bir restorana geçen Yıldırım, bir grup üniversite öğrencisini masasına davet etti. Yıldırım, öğrencilerin kendisine ilettiği sorunlar üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç'ı telefonla aradı.

Yıldırım, daha sonra aynı mahallede karnelerini alan ilköğretim öğrencilerine karne hediyesi verdi, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Sinan Uslu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Milletimiz ekonomisine sahip çıkıyor'

2017-01-14 17:08 - Gündem

Son Dakika haberi... Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov yakalandı

2017-01-17 02:32 - Asayiş

Gaziantep’te PKK operasyonunda 5 tutuklama

2017-01-14 18:47 - Asayiş

Kayyuma suikast girişimindeki 2 terörist tutuklandı

2017-01-14 13:08 - Asayiş

İzmir'de terör örgütü DHKP-C'ye operasyon

2017-01-16 23:07 - Gündem

Kapalıçarşıda elektrik kesildi, esnaf isyan etti

2017-01-18 16:22 - Asayiş

Telefonda 'Seç, beğen, al' dedi, polisi görünce...

2017-01-14 11:52 - Asayiş

14 Ocak 2017 yurtta hava durumu

2017-01-14 13:08 - Gündem

Anayasa değişikliği teklifinde 13. madde oylanıyor

2017-01-15 00:08 - Gündem

Petek: CHP yeni anayasa sürecini provokasyonlarla engellemek istiyor

2017-01-13 22:37 - Siyaset

İlgili Haberler

Uzaya gidecek üçüncü Türk belli oldu

20:47 - Gündem

IDEF 2025 yarın kapılarını ziyaretçilere açacak

19:43 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, MÜSİAD Genel Başkanı Özdemir'i kabul etti

19:17 - Gündem

Türkiye ve Belarus, uluslararası taşımacılık yapanlar için vize muafiyetini genişletiyor

18:52 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 8 zanlıya tutuklama talebi

17:14 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail, 25 ülkenin Gazze Şeridi’nde 'koşulsuz ve kalıcı ateşkes' çağrısını reddetti

22:13 - Dünya

Bangladeş'te askeri eğitim uçağının okul kampüsüne düşmesi sonucu 20 kişi öldü

21:03 - Dünya

Bahçeli: Terörsüz Türkiye'nin tezahürüyle birlikte, bölünme rüyası görenlerin hevesleri de kursaklarında kalacaktır

20:58 - Siyaset

İngiltere'den Rusya'nın enerji sektörüne yeni yaptırımlar

20:52 - Ekonomi

Uzaya gidecek üçüncü Türk belli oldu

20:47 - Gündem