?>

Yılbaşı öncesi 'en yüksek katılımlı' huzur uygulaması

Vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içinde geçirmeleri amacıyla ülke genelinde 80 bin 643 personelin katılımıyla huzur uygulaması gerçekleştirildi.

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca, "Türkiye Güven Huzur Uygulaması"nın 9'uncusu yapıldı.

Uygulamanın, başta asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan kişiler ve araçların yakalanması için bugüne kadar yapılanların en yüksek katılımlısı olduğu belirtildi.

80 bin 643 personelin görev aldığı uygulamada 33 hava ve 70 deniz aracı ile 302 dedektör köpek kullanıldı.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, ülke genelindeki uygulamayı Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanı Tümgeneral Fuat Güney ve Sahil Güvenlik Komutan Vekili Tuğamiral Bülent Olcay ile Emniyet Genel Müdürlüğündeki koordinasyon merkezinden takip etti.

İlgili birimlerin daire başkanlarının da hazır bulunduğu merkezde Altınok, uygulama noktalarına görüntülü bağlanarak bilgi aldı, vatandaşların uygulamaya ilişkin görüşlerini dinledi.

Uygulamalar artacak

Emniyet Genel Müdürü Altınok, huzur uygulamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun üç kuruma talimatı doğrultusunda söz konusu çalışmanın başlatıldığını söyledi.

Uygulamaya doğu illerinde daha erken, batı illerinde ise geç saatlerde başlandığını belirten Altınok, tüm vatandaşların yeni yıla huzurlu ve güvenlik endişesi duymadan girebilmelerini amaçladıklarını vurguladı.

Altınok, huzur uygulamalarının bir yıldır aralıklarla yapıldığını, yeni yıla yaklaşılırken biraz daha sıklaştırıldığı bilgisini vererek, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatının, yeni yılın huzurlu şekilde karşılanabilmesi amacıyla 24 saat teyakkuz halinde çalışacağını dile getirdi.

Altınok, şunları kaydetti:

"Bu uygulamaların memleketimizde sağlanmış olan güven ve huzur ortamının daha iyi bir noktaya götürebilmesine çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Her yapmış olduğumuz uygulamanın sonuçlarını, vatandaşlarımızda devletine ve güvenlik kuvvetlerine olan güven duygusunu artırdığını görmenin memnuniyetini duyuyorum. Hem vatandaşımızın güven duygusunun üst seviyeye çıkması hem de İçişleri Bakanlığımız bünyesinde yer alan güvenlik kuvvetlerimiz arasındaki iş birliğinin en üst seviyeye çıkarılması noktasında bu uygulamalar çok büyük değer ifade ediyor."

Muhabir: Ali Kemal Akan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mor beyin mağduru gazeteci Ömer Faruk Aydemir serbest bırakıldı

2017-12-29 17:32 - Asayiş

Suriyeli ilk astronot öğrencilerle buluştu

2017-12-25 19:07 - Çevre-Hayat

Zidane'dan El Clasico yorumu

2017-12-24 04:32 - Spor

ABD'yi 2018 yılında zorlu süreçler bekliyor

2017-12-25 16:02 - Genel

Setcard'dan açıklama:

2017-12-27 18:55 - Genel

İsrail UNESCO'dan çekilecek

2017-12-23 03:02 - Dünya

Fenerbahçe'de izin başladı

2017-12-28 14:55 - Spor

Futbol dünyasının gezginleri

2017-12-28 17:24 - Spor

Borsa güne yükselişle başladı

2017-12-26 13:08 - Ekonomi

Öğrencilerden 'patilere sıcak yuva'

2017-12-26 14:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İğneada'daki selde yıkılan tesiste 6 kişinin ölmesine ilişkin davada karar açıklandı

21:43 - Gündem

2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu

21:33 - Gündem

Tekirdağ'da poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor

17:12 - Gündem

Van YYÜ'den Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin açıklama

16:08 - Gündem

İlim Yayma Cemiyeti, kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla basın buluşması düzenledi

15:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ek hava savunma sistemleri için Washington'da

01:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terörsüz Türkiye' mektubu Mardin'deki şehit ailelerine ulaştı

01:22 - Siyaset

Trump, Putin'le Budapeşte'de yapacağı görüşmenin '2 hafta içinde' olabileceğini söyledi

01:17 - Dünya

Küresel elektrik depolama sektöründe 2030'a kadar 1500 gigavat kapasite hedefleniyor

00:02 - Ekonomi

Geleceğin enerji uzmanları Türkiye'nin ilk nükleer santralini ziyaret etti

23:58 - Ekonomi