Yeşilay, geçen yıl Adana'da 914 bin kişiye bağımlılıkla mücadele yöntemlerini anlattı

Adana'da geçen yıl 850'den fazla etkinlik ve eğitim düzenleyen Yeşilay, 914 bin kişiyi bağımlılıkla mücadele yöntemleri konusunda bilgilendirdi.

Gündem - 7 ay önce

Adana
Bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere yardım eli uzatan Yeşilay Adana Şubesi, sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirilmesini amaçladığı çalışmaları 2025'te sürdürdü.
????
Uzman psikologlar, sosyal hizmet ve halkla ilişkiler uzmanları ile gönüllülerden oluşan Yeşilay ekipleri, kentte geçen yıl 850'den fazla etkinlik ve eğitimde yer aldı.
Okullarda, kurslarda ve kırsal mahallelerde vatandaşlarla buluşan ekipler, kentin birçok noktasında kurulan stantlarda alkol, uyuşturucu, tütün, teknoloji ve kumar bağımlılığına ilişkin bilgilendirici içerikler paylaştı.
Bağımlılıkla mücadele yöntemlerinin anlatıldığı faaliyetlerde, risk grubunda olduğu belirlenen bireyler, ücretsiz destek almaları için mahremiyet korunarak hizmet veren Yeşilay Danışmanlık Merkezine yönlendirildi.
Kentte geçen yıl 914 bin kişinin bilgilendirilmesini sağlayan Yeşilay Adana Şubesi, çeşitli yarışmalarda 5 dalda ödüle layık görüldü.
Yeşilay, ilk kez 22 Kasım'da organize ettiği "Bağımsız Aile Festivali"nde de ebeveynler ile çocukların hem eğitici hem de eğlendirici etkinliklerde buluşmasını sağladı.

"Hedefimiz, faaliyet sayısını iki katına çıkarmak"

Yeşilay Adana Şube Başkanı Yunus Emre Yıldırım, öğrenci, esnaf ve vatandaşlara yönelik kapsamlı çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Yıldırım, 2 bin 200 gönüllüyle sahada olduklarını belirterek, "Gönüllülerimizle 850'nin üzerinde faaliyet yaparak Adana'nın neredeyse yarısına ulaşmış bulunuyoruz. 2026 yılında hedefimiz, faaliyet sayısını iki katına çıkarmaktır." dedi.
Yeşilay Spor Kulübü, Yeşilay Danışmanlık Merkezi ve Genç Yeşilayın kent için birlikte hareket ettiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:
"Benim Kulübüm Yeşilay, okullara gidip bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyor, teknoloji ve tütün bağımlılığı ile sağlıklı yaşam kapsamında eğitimler veriyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezi'mizde misafir olarak psikososyal destek sağladığımız bireylerimizin sayısı 1930'a kadar çıktı."
Yıldırım, 2026'nın "Bağımsızlık Yılı" ilan edildiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:
"Geçtiğimiz yıl ailenin önemine vurgu yaptığımız gibi bu yıl da bağımsızlığımızın kazanılmasını, insanımızın bu dert ve ıstıraba hiç bulaşmamasını sağlayacak bir yıl olmasını diliyoruz. 2026'nın 'Bağımsızlık Yılı' ilan edilmesiyle bizlerin üzerine çok büyük vazifeler düştüğünü biliyoruz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Lösemi hastası Elisa, ağabeyinden yapılan nakille sağlığına kavuştu

2026-01-10 11:52 - Sağlık

Hititlerden kalan tuz mağarası geçen yıl yaklaşık 1,8 milyon ziyaretçi çekti

2026-01-07 13:43 - Gündem

Trump'a göre, ABD’de Cumhuriyetçiler ara seçimleri kaybederse görevden azledilebilir

2026-01-07 14:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şartlar ne olursa olsun direniş ruhunu koruyan Filistin halkına dayanışma duygularımı iletiyorum

2026-01-09 20:44 - Siyaset

CANLI-Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı Reform Programı'nı hayata geçireceğiz

2026-01-07 13:03 - Siyaset

Nijeryalı futbolcu Chibuike Nwaiwu, Trabzonspor için İstanbul'a geldi

2026-01-07 10:47 - Spor

Öğretmenevlerinde konaklama hizmetlerine ilişkin kapsam genişletildi

2026-01-06 17:43 - Gündem

Fenerbahçe Medicana Erkek Voleybol Takımı'nda başantrenör Slobodan Kovac ile yollar ayrıldı

2026-01-12 13:38 - Spor

Kanada Başbakanı Carney, jeopolitik sarsıntıların yaşandığı dönemde Çin'i ziyaret edecek

2026-01-12 11:52 - Dünya

TCMB, Aralık Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı

2026-01-06 20:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya