Yerli üretim ısı sistemleri 14 ülkeye gönderiliyor

Bursa'da 30 yıldır ısı sistemleri alanında faaliyet gösteren ve 14 ülkeye ihracat gerçekleştiren firma, yerli üretim vizyonuyla ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Ekonomi - 3 ay önce

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu İlker Özaslan tarafından kurulan firma, ısı sistemleri alanında ithal edilen ürünlerin yerlileştirilmesini sağladı.
Ürünlerini, Peru, Meksika ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi uzak coğrafyalara kadar gönderen firma, geliştirdiği kümes ısıtma sistemleriyle de önemli bir ihtiyacı karşılıyor.
Firmanın kurucusu İlker Özaslan, firmasında doğal gaz sobası, villa ve oteller için doğal gazlı şömineler, yine açık alanlar için ısıtıcılar, sıcak hava üfleyen cihazlar ürettiklerini söyledi.
Elektrikli, sıcak hava üfleyen ısıtıcılar yaptıklarını belirten Özaslan, doğal gaz sobaları ve şömineler dışındaki ürünlerin endüstriyel ve tasarımlarının kendilerine ait olduğunu ifade etti.
Özaslan, dünya genelinde büyük bir pazara sahip kümes ısıtıcıları üretimine başladıklarına değinerek, şöyle konuştu:
"Tavuk kümesi için doğal gazlı kümes ısıtıcıları ve onun elektrikli olanını yaptık. Talep geldi, Orta Doğu'dan mazotla, motorinle çalışan kümes ısıtıcıları yaptık. Bu kümes ısıtıcıları ve şömineler, ihracatı olan ürünler. Kümes ısıtıcıları yüzde 80'i yurt dışına ihraç edilen ürünler. Eski Sovyet ülkeleri, Orta Asya Türk cumhuriyetleri, Azerbaycan, Ürdün, Tunus, Mısır, Güney Afrika Cumhuriyeti. Seralarda kullanılıyor, Meksika'da bir domates serasına ürün satıyoruz. Şili ve Peru'ya yapıyoruz."
Özaslan, tavuğun vücut ısısının 30 derecenin altına düşmesi halinde hastalanıp kilo kaybettiğini ve yumurtlamadığının bilgisini vererek, "Tavuk, her yerde var. O açıdan pazarı çok geniş bir sektör. Biz bu sektörün ihtiyaçlarına uygun, otomasyon sistemi son derece gelişmiş, kontrol mekanizmaları uluslararası güvenlik sertifikalarına haiz ürünler üretiyoruz. Seralarda da bu ürünlerimiz bazen üretimi hızlandırmak için kullanılıyor." diye konuştu.
Farklı coğrafyalardaki 14 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Özaslan, "Pazar büyütmek için mücadele ediyoruz. Daha çok tanınmaya ihtiyacımız var. Bugün önemli rakiplerin çoğunun önüne geçtik, kalite açısından ama bilinirlik açısından bir eksiğimiz var." değerlendirmesinde bulundu.
Özaslan, bazı ürünleri yüzde 90, bazılarını ise yüzde 100 yerli olarak ürettiklerini anlatarak, "Türkiye'de üretilmeyen, dışarıdan ithal etmek zorunda olduğumuz parçalar var ama bunlar artık çok aza indi. Yan sanayi ve yerli sanayi oldukça gelişti. Türkiye'de artık aradığınız her şeyi çok kolaylıkla, çok kaliteli bulabiliyorsunuz. Bazıları isim yapmasa bile dünyada dev markalardan daha iyi fonksiyonlara sahip." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nobel ödüllü Meldal'dan yan etkisiz kanser tedavisine umut olacak çalışma

2026-04-26 11:47 - Sağlık

Binden fazla sanatçı, İsrail'in katılımı nedeniyle Eurovision'u boykot etmeye çağırdı

2026-04-22 01:18 - Magazin

"Kaygı bozukluğuyla mücadelede ilaçtan önce yaşam tarzı değişikliği" önerisi

2026-04-25 12:53 - Sağlık

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İran'a gönderilen tıbbi malzeme yardımına ilişkin paylaşım

2026-04-22 21:22 - Sağlık

Eski bina yıkımlarında açığa çıkan asbest lifleri yıllar sonra hastalığa yol açıyor

2026-04-23 11:33 - Sağlık

Çocuk Psikoloğu Desteği ile Sağlıklı Gelişim: Psikolog Öykü Tekiner ile Güvenli Bir Gelecek

2026-04-22 08:12 - İnsan-Hayat

Ayaklarınızın İmzası: Adidas, Vans ve Puma Erkek Ayakkabılar Pazarama'da Stilinizi Tamamlıyor

2026-04-22 11:41 - İnsan-Hayat

Havalimanlarında yıllık yolcu kapasitesi 26 AB ülkesinin nüfusunu aştı

2026-04-25 15:12 - Çevre - Seyahat

Kaybola… -Arzu Leyal yazdı-

2026-04-23 07:05 - En Son Yazılar

SOLOTÜRK, Antalya'da gösteri uçuşu yaptı

2026-04-23 18:57 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

TİGEM, 30 safkan Arap tayının satışından yaklaşık 28 milyon lira gelir elde etti

17:32 - Ekonomi

Sigorta ve emeklilik sektörünün aktif büyüklüğü 4,4 trilyon liraya ulaştı

15:35 - Ekonomi

Küresel gaz türbini siparişleri ikinci çeyrekte rekor kırdı

16:03 - Ekonomi

KAPEKS halka arzla Orta Asya ve Afrika'daki büyümesini hızlandıracak

14:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yunanistan’ın Pilio Yarımadası ve Girit Adası’nda yangın çıktı

23:18 - Dünya

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 beldeyi "kapalı askeri bölge" ilan ett

23:12 - Dünya

Arap ülkeleri, Kolombiya'nın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıya

22:48 - Dünya

BM'den Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'a destek aç

22:28 - Dünya

BM, Gazze'de yaşanan su kıtlığına ve hijyen sorununa dikkati çekti

22:22 - Dünya