?>

Yerli hamsi bir haftada 15 liraya kadar yükseldi

Trabzon’da bir hafta önce tezgahlarda 8 liradan satılan hamsinin fiyatı 15 liraya yükseldi.

Asayiş - 9 yıl önce

Trabzon’da yerli hamsinin tezgahlardaki yerini alması fiyatlara yansıdı. Bir hafta önce 8 liradan satılan hamsi 15 liraya kadar yükseldi. Bu sezon Doğu Karadeniz’de istedikleri düzeyde hamsi avlayamayan balıkçılar ise Gürcistan’a doğru yola çıktı. Türk tekneleri tarafından avlanacak Gürcü hamsisinin vatandaşın yüzünü güldürmesi beklenirken, Trabzon’un Moloz mevkiindeki balık halinde tirsi 10-12 lira, hamsi 15 lira, istavrit 15 lira, somon 15 lira, çupra ve levrek 25-30 lira arasında satılıyor.

Hamsinin kasasının 170 liradan satıldığı belirten Mehmetcan Örseloğlu, “Balıkta şuan sıkıntı var. Balıkçılık sanki yavaş yavaş seyrine çekilmeye başladı. Vatandaş hamsiden umutluydu ama fiyatlar tarihinde ilk defa bu fiyatları gördü. Kasası 170 lira civarında satılıyor. Hamsinin çoğunluğu Sinop ve Zonguldak tarafından çıkıyor. Kayıklar Gürcistan tarafında doğru gitmeye başladı. Orada da hamsi olmazsa sezon biter” dedi. Bilinçsiz avlanmanın gelecek sezonlarda sıkıntı oluşturabileceğini vurgulayan Örseloğlu, “Geçen senede aynı şekilde olmuştu. Bilinçsiz avlanma nedeniyle gelecek yıllarda sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. 3-5 sene sonra bu balığı görme şansımız olamayabilir. Yetkililerin bu konuya el atmaları istiyoruz. Dünyada böyle bir şey yok. 3 tarafımız deniz ama balık yok. Balığın nesli de ölüyor. Palamutta tam tersi oldu. Palamut bol oldu hamsi yok. Tirsi 10-12 lira, hamsi 15 lira, istavrit 15 lira, somon 15 lira, çupra ve levrek 25-30 lira arasında değişiyor. Balık fiyatının baya üstünde” şeklinde konuştu.

Trabzon’un Moloz mevkiinde 30 senedir balıkçılık yapan Turgay Memiş ise, son 10 yılın en büyük palamutunun bu sene çıktığını kaydederek “Bol palamut olduğu için hamsi olmaz diye düşündük. Ama hamsi de fazla çıktı. Son dönemlerde kendini göstermeyince fiyatlar pahalı oldu. Palamutun bol olması hamsiyi uzaklaştırdı. Bu sezon mükemmel palamut çıktı” ifadelerini kullandı.

Ozan Köse  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Polislerin şehit olmasına neden olan 3 şüpheli yakalandı

2017-01-04 01:52 - Asayiş

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay cezaevinden çıktı

2016-12-29 23:47 - Asayiş

Yakalanmasalardı yılbaşı gecesini kana bulayacaklardı

2016-12-31 19:02 - Asayiş

Yaralı kurt tedavisinin ardından doğaya salındı

2017-01-02 14:52 - Gündem

Soylu'dan 'iç güvenlik' bilgilendirmesi

2017-01-03 19:08 - Gündem

Premier Lig'de Manchester rüzgarı

2017-01-03 00:57 - Spor

Elektrik hatlarına siber saldırı girişimi

2016-12-31 18:47 - Ekonomi

Gece kulübündeki müşteri dehşet anlarını anlattı

2017-01-01 09:37 - Asayiş

Bangladeş'te iktidar partisi milletvekili öldürüldü

2017-01-01 21:02 - Dünya

Yemen'de savaştan sonra yeni tehlike 'Kolera'

2017-01-04 14:37 - Dünya

İlgili Haberler

İstanbul'da otomobille çarpışarak takla atan ambulanstaki 3 kişi yaralandı

22:42 - Asayiş

Manisa'da sağanak taşkınlara neden oldu

19:24 - Asayiş

Muğla'da Köyceğiz Gölü taştı, ev ve iş yerlerini su bastı

19:19 - Asayiş

Alanya'da sağanak kırsal mahallelerde hasara yol açtı

19:08 - Asayiş

Uşak'ta derenin taşması sonucu tarım arazilerini ve iş yerlerini su bastı

13:04 - Asayiş

Günün Manşetleri

Washington Post'un yayıncısı Will Lewis, toplu işten çıkarmaların ardından istifa etti

06:09 - Medya

Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti

04:38 - Dünya

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

02:08 - Gündem

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya