Yenilenen Türk zırhlısı ilk kez IDEF 2023'te boy gösterecek

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen EJDER KUNTER II 4X4 Özel Amaçlı Platform yeni tasarımıyla ilk kez 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2023) tanıtılacak.

Teknoloji - 3 yıl önce

Ankara
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, zırhlı kara aracı üreticisi Nurol Makina, 25-28 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek IDEF 2023'te yeni geliştirdiği ve üretimini sürdürdüğü bir dizi zırhlı aracı sergileyecek.
Şirket, 2017 yılındaki fuarda ilk kez tanıttığı EJDER KUNTER aracını bu kez yeni versiyonuyla yurt içi ve dışındaki ihtiyaç makamlarının beğenisine sunacak.
Nurol Makina, fuarda EJDER KUNTER II 4x4'ü rakiplerinden ayıran temel özellikleriyle gözler önüne serecek. Aracın çok yönlülüğü, fuarda sergilenen çeşitli konfigürasyonlar ve görev modülleri aracılığıyla gösterilecek.

Fuarda, özel olarak dizayn edilen tek araçta EJDER KUNTER II'nin "mahkum taşıyıcı", "personel taşıyıcı", "komuta kontrol" ve "ambulans" olmak üzere 4 ayrı konfigürasyonundan kesitler görmek mümkün olacak.

Özgün tasarımdan çıkan özel platformlar

Teknolojik gelişmeler ve muharebe sahasındaki güncel ihtiyaçlar doğrultusunda yürütülen çalışmalar sonunda EJDER KUNTER 4X4 Özel Amaçlı Platform ortaya çıktı. Aracın görünümünden donanımlarına kadar bir dizi önemli değişikliğe gidildi.

Nurol Makina tarafından özgün olarak tasarlanan EJDER KUNTER II, tam bağımsız süspansiyon sistemine sahip bulunuyor.
EJDER KUNTER II sahip olduğu performans değerleriyle her türlü iklim ve arazi koşuluna uyum sağlayabiliyor. Araç bu sayede kentsel alanlarda olduğu kadar kırsalda da etkin bir şekilde görev yapabiliyor.
EJDER KUNTER II'nin tasarımı, kullanıcı gereksinimlerine göre yapılandırılabiliyor ve özel görev ekipmanlarının entegrasyonunu da içerecek özel bir platforma dönüşüyor.

Yüksek yaklaşma ve uzaklaşma açılarıyla önemli bir operasyonel kabiliyet sunan EJDER KUNTER II, yüksek balistik koruma kabiniyle 14'e kadar personelin güvenli şekilde görev yapmasına imkan sağlıyor.

Yüksek güvenlik gerektiren görevler için hazır

Hidrolik güç destekli direksiyona sahip araç, -32 ile +55 derece sıcaklıklarda görev yapabiliyor. Ayarlanabilir ergonomik sürücü ve operatör koltuğu kullanım konforunu artırıyor.

EJDER KUNTER 4X4 Özel Amaçlı Platform, Nurol Makina'nın özgün tasarımı olması dolayısıyla kullanıcı istekleri doğrultusunda bir dizi konfigürasyonda üretilebiliyor. Araç, kullanım konseptine göre silah kulesi entegrasyonuyla da önemli bir caydırıcılık kazanıyor.
Araç, tüm bu özellikleriyle askeri, iç güvenlik ve sivil kullanımlarında ihtiyaç duyduğu konfigürasyonlara uyarlanabiliyor. EJDER KUNTER, bu sayede zırhlı lojistik kamyon, zırhlı tanker, silah taşıyıcı araç, komuta kontrol aracı, personel taşıyıcı araç, zırhlı para taşıma aracı, tutuklu taşıma aracı, KBRN aracı, iç güvenlik aracı, keşif aracı ve zırhlı ambulans aracı olarak kullanılabiliyor.

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Merkezi Kayıt Kuruluşu, ilk yarı panoramasını paylaştı

2023-07-17 14:45 - Ekonomi

Malatyalı depremzede ahşap ve hat ustası, Çubuk'ta kursiyerlere eğitim veriyor

2023-07-14 15:45 - Çevre-Hayat

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Türkiye Yüzyılı kabinesinde gençlerimize hizmet etmek için yola çıktık

2023-07-12 23:08 - Spor

Merkez Bankası rezervleri 110,4 milyar dolara yükseldi

2023-07-13 15:03 - Ekonomi

EPDK'den doğal gazda ÖTV artışına ilişkin açıklama

2023-07-16 20:02 - Ekonomi

Türkiye'nin çekici ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 51 arttı

2023-07-18 14:37 - Ekonomi

Yunanistan'da son 24 saatte 46 orman yangını çıktı

2023-07-17 09:53 - Dünya

15 Temmuz gecesi İstanbul'da yaşananlar darbe girişiminin kilit noktası oldu

2023-07-15 11:33 - Gündem

Yerel gazetelerin 15 Temmuz darbe girişimini anlatan birinci sayfaları sergilendi

2023-07-15 12:18 - Medya

Spor federasyonları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitleri andı

2023-07-15 12:33 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Kacır: TÜBİTAK tarafından yeni çağrı açılıyor

23:13 - Teknoloji

Güney Kore'de Google ve Apple'a "telekomünikasyon kurallarını ihlal" suçlaması

17:42 - Teknoloji

İngiltere ve Galler'de mahkemelere Meta gözlüklerle giriş yasaklandı

14:57 - Teknoloji

ASELSAN'ın ASELBUOY sistemleri İHA'lara denizaltı savunmasında yetenek kazandırıyor

12:47 - Teknoloji

Vietnam, 2030'a kadar 10 bin yapay zeka uzmanı yetiştirmeyi hedefliyor

12:27 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset