?>

Yenilenebilir enerjide yerli aksamın desteklenmesine ilişkin katkı başvurularında süre uzatıldı

Yenilenebilir enerji üretiminde yerli aksamın desteklenmesi için 2021'de yerli katkı ilave fiyatından yararlanacaklar için başvuru süresi 21 Aralık'a uzatıldı.

Ekonomi - 5 yıl önce

İzmir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Enerjisi Üreten Tesislerde Kullanılan Yerli Aksamın Desteklenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, yenilenebilir enerji üretiminde yerli aksamın desteklenmesi için 2021'de yerli katkı ilave fiyatından yararlanmak üzere yapılması gereken ve son tarihin 16 Ekim olarak belirlendiği başvuru süresi 21 Aralık'a kadar uzatıldı.

Bakanlık veya bakanlığın görevlendirdiği kuruluş tarafından yapılan inceleme neticesinde başvuruya ait belirlenen yerli katkı ilave fiyatı, 28 Aralık'a kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) bildirilecek.

Bu tesislerin 21 Aralık'tan sonra kısmi kabuller ile işletmeye giren ünitelerinin olması durumunda, başvuru sahipleri tarafından yeni ünitelere ilişkin gerekli belgeler 1 Ağustos'a kadar bakanlık ve/veya bakanlığın görevlendirdiği kuruluşa sunulacak. Aksi takdirde, söz konusu işletmeler yerli katkı ilave fiyatından yararlandırılmayacak.

Yönetmelik değişikliğiyle, 30 Haziran 2021'den önce işletmeye girecek tesisler için başvuru tarihleri de düzenlendi.

Buna göre, bu tesisler için yapılacak başvurulara ilişkin gerekli belgeler, 1 Ağustos 2021'e kadar bakanlık veya bakanlığın görevlendirdiği kuruluşa sunulacak.

Yapılan inceleme neticesinde belirlenen yerli katkı ilave fiyatı, 31 Ekim 2021'e kadar EPDK'ye ve başvuru sahibine bildirilecek. Bu tesislere ilişkin 30 Haziran 2021'den sonra kısmi kabuller ile işletmeye giren ünitelerin olması durumunda, başvuru sahipleri tarafından yeni ünitelere ilişkin gereken belgeler 1 Ağustos'a kadar bakanlık ve/veya bakanlığın görevlendirdiği kuruluşa sunulacak. Aksi takdirde, söz konusu işletmeler yerli katkı ilave fiyatından yararlandırılmayacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Etiyopya'da 1000 asker, isyancıların elinden kurtarıldı

2020-12-10 01:06 - Dünya

Drogba'dan ırkçılığa karşı duran Webo ve Demba Ba'ya teşekkür

2020-12-09 15:16 - Spor

Menemen eski Belediye Başkanı Aksoy'un tutukluluğuna itiraz reddedildi

2020-12-07 20:56 - Gündem

Irak Başbakanı Kazımi'den 'Suudi Arabistan ile ticaret hacminin artırılması' mesajı

2020-12-07 22:41 - Dünya

Fransa'dan Google ve Amazon'a 'izinsiz reklam çerezi' cezası

2020-12-10 17:01 - Teknoloji

Kanada Pfizer ve BioNTech'in Kovid-19 aşısını onayladı

2020-12-09 23:21 - Dünya

İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400 test edildi

2020-12-06 07:56 - Teknoloji

Çin, nükleer enerji kullanan 'yapay güneşi'ni çalıştırdı

2020-12-05 01:26 - Teknoloji

Cep telefonu, bilgisayar ve otomobil kullanmayarak israfa dikkati çekiyor

2020-12-04 15:51 - Çevre-Hayat

Irak'ın Süleymaniye kentindeki gösterilerde 1 Peşmerge hayatını kaybetti

2020-12-09 00:56 - Dünya

İlgili Haberler

Niğde'de elma bahçelerinde kuraklığa karşı havuzlu önlem

15:42 - Ekonomi

Fransa’nın kredi notu siyasi kriz ortasında bir haftada ikinci defa düşürüldü

15:37 - Ekonomi

Samsun'da kamu binaları enerjisini güneşten alacak

15:32 - Ekonomi

Hamsi avcılığı hem balıkçıyı hem tüketiciyi memnun etmeyi sürdürüyor

15:22 - Ekonomi

Manisa'da kadınların hünnap mesaisi başladı

15:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz AB Türkiye Delegasyonu'nu ve üye ülke büyükelçilerini kabul ett

15:47 - Gündem

Niğde'de elma bahçelerinde kuraklığa karşı havuzlu önlem

15:42 - Ekonomi

Fransa’nın kredi notu siyasi kriz ortasında bir haftada ikinci defa düşürüldü

15:37 - Ekonomi

Samsun'da kamu binaları enerjisini güneşten alacak

15:32 - Ekonomi

Adalet Bakanı Tunç: İsrail'in soykırım suçluları da bir gün insanlık huzurunda hesap verecek

15:28 - Siyaset