?>

'Yeni Zelanda' terör saldırısını şiddetle kınıyoruz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye yapılan terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Siyaset - 7 yıl önce

TBMM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye yapılan terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Dileriz dünya, bu terör saldırısından gereken dersleri çıkarır ve benzer katliamlar, acılar bir daha yaşanmaz." ifadelerini kullandı.

CHP TBMM Grubundan yapılan açıklamada, Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz, Grup Başkanvekili Engin Altay ve Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'den oluşan CHP heyetinin, terör saldırısı nedeniyle Yeni Zelanda'ya gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Buna göre CHP heyeti, Christchurch'te ilk olarak insanlık dışı terör katliamının yaşandığı Al Noor Camisi ile Linwood Camisi’ni ziyaret etti ve kurbanlar anısına çiçek bıraktı.

Daha sonra saldırıda yaralanan Türk vatandaşı Mustafa Boztaş ve ailesine tedavi gördüğü hastanede ziyarette bulunan heyettekilerden Grup Başkanvekili Altay, Boztaş'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarete Avustralya ve Yeni Zelanda Müftülük Heyetleri de eşlik etti.

CHP'li heyet ayrıca yoğun bakımda tedavisi süren Türk vatandaşı Zekeriya Tuyan'ın eşi Hamime Hanım ile hastanedeki yaralı Afgan vatandaşlarına ziyarette bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, hastanede yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralıların olmasından derin üzüntü duyuyoruz. CHP Heyeti olarak tüm Yeni Zelanda halkına başsağlığı diliyoruz. Hayatını kaybedenler için taziyelerimizi sunuyoruz. Hastanede değişik ülkelerden çok sayıda yaralının tedavisi sürüyor. Vatandaşlarımızın da Afgan ve Bangladeşli kardeşlerimizin de acılarını paylaşıyoruz. Uluslar arasında bir fark yok. Hepsine acil şifalar diliyoruz. Dileriz dünya, bu terör saldırısından gereken dersleri çıkarır ve benzer katliamlar, acılar bir daha yaşanmaz."

Hastane ziyaretine eşlik eden Yeni Zelanda Müftülük heyeti temsilcileri de ziyaretleri için CHP heyetine teşekkürlerini iletti.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanlığı Kriz Merkezi Koordinatörü Büyükelçi Caroline Bilkey’den de ayrıntılı brifing alan heyet, Yeni Zelanda İslam Dernekleri Federasyonunu ve açtıkları taziye evini ziyaret ederek taziyelerini iletti, yaralılara acil şifalar diledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TSKB'den "SU: Yeni Elmas" raporu

2019-03-17 15:58 - Ekonomi

Birevim otomotiv sektörüne nefes aldırıyor

2019-03-19 20:10 - Genel

Çavuşoğlu, 2 Türk’ün yaralandığını açıkladı

2019-03-15 17:06 - Politika

Gönüllü doktorların yeryüzü hikayeleri

2019-03-14 16:50 - Genel

Brexit sürecinde sonraki adımlar

2019-03-15 14:32 - Dünya

'Sanal dolandırıcılık' cezasız kalmıyor

2019-03-19 20:32 - Gündem

Çukurca 'Zap' ile tanıtılacak

2019-03-17 02:02 - Gündem

Ankara Şehir Hastanesi'nin teknoloji altyapısında Türk Telekom imzası

2019-03-16 14:04 - Teknoloji

Meteoroloji 'polen' tahmininde de bulunacak

2019-03-16 16:13 - Çevre-Hayat

14 yıllık eşini boğarak öldürdü

2019-03-19 17:41 - Asayiş

İlgili Haberler

Bakan Göktaş: Göç, insanın, ailenin ve toplumun ruhunu etkileyen önemli bir süreçtir

11:42 - Siyaset

Türkiye'nin ulaşım haritası 2025'te yeniden çizildi

11:18 - Siyaset

AK Parti'den 81 ilde üye sayısını artırmak için yeni çalışma

11:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna konusunda Gönüllüler Koalisyonu Liderler Zirvesi'ne katıldı

21:52 - Siyaset

MİT Başkanı Kalın, Kahire'de Katarlı ve Mısırlı yetkililerle Gazze'deki son durumu görüştü

19:58 - Siyaset

Günün Manşetleri

Anadolu Ajansı Haber Ödülleri sahiplerini buldu

22:58 - Gündem

Lafarge davasında firma ve terör örgütleri arasındaki "müzakereler" mahkemenin odağında

22:37 - Dünya

Fatih'te Böcek ailesinin ölümüne ilişkin tutuklanan gıda sektöründe çalışan 4 şüpheli tahliye edildi

22:18 - Gündem

Bakan Kurum'dan Hatay'daki Emek Mahallesi'ne ilişkin paylaşım

22:18 - Gündem

Breidablik Teknik Direktörü Skulason: Rakibimize baskı yapıp erken gol bulmak istiyoruz

22:12 - Spor