Yeni Zelanda’da camilere saldıran terörist suçsuz olduğunu savundu

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerinde 51 kişiyi katletmek, 49 kişiyi yaralamaktan mahkemeye çıkan terörist Brenton Tarrant, suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Dünya - 7 yıl önce

Melbourne
Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019’da terör saldırıları düzenleyerek aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 51 kişiyi öldüren, 49 kişiyi yaralayan terörist Brenton Tarrant, Christchurch Yüksek Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.
Mahkemeye, Auckland kentindeki yüksek güvenlikli Paremoremo hapishanesinden video bağlantısıyla katılan Tarrant, avukatları aracılığıyla kendisine yöneltilen 51 cinayet, 40 cinayete teşebbüs ve terör eyleminden suçsuz olduğunu iddia etti.
Sanığın akıl sağlığı yerinde
Terör saldırısında yaralananlar ve mağdur yakınlarının da izlediği duruşmada, yetkili kurumlardan gelen raporların teröristin akıl sağlığının yerinde olduğunu gösterdiğini açıklayan Yüksek Mahkeme Hakimi Cameron Mander, ‘‘Tarrant'ın zihinsel sağlık değerlendirmesi tamamlanmıştır. Davacının savunma yapma, avukatlarına bilgi verme ve mahkemeye yanıt verme konusunda herhangi bir sorunu yoktur.’’ ifadelerini kullandı.
Savcılık, Polis, Yeni Zelanda Kraliyet Hukuk Ofisi ve Christchurch Kraliyet Avukatlar Bürosunun daha önce aldığı ortak karar uyarınca sanığın 51 cinayet ve 40 cinayete teşebbüsün yanı sıra terör eyleminden de yargılanmasını talep etti.
Yargıç Mander, Tarrant'ın 4 Mayıs 2020’de yeniden mahkemeye çıkmasına hükmetti.
Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019’da terörist Brenton Tarrant tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 51 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi yaralanmıştı. Saldırıda 3 Türk vatandaşı yaralanmış, ağır yaralanan Zekeriya Tuyan, tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde 48 gün sonra hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Putin, Modi ile bir araya geldi

2019-06-13 21:39 - Dünya

Parmaklarını yemesi engellenemiyor

2019-06-08 13:34 - İnsan-Hayat

'Tabiatın kalbi' Bolu'ya tatilci ilgisi

2019-06-10 14:47 - Gündem

Sinabung Yanardağı kül püskürdü

2019-06-09 22:22 - Dünya

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Doğu Akdeniz'de sondaja devam

2019-06-10 23:22 - Siyaset

İzmir’de orman yangınında zeytin ağaçları kül oldu

2019-06-10 12:17 - Asayiş

Gaziantep'teki Biyogaz Tesisi Güneydoğu'nun cazibe merkezi oldu

2019-06-08 17:22 - Gündem

İran Dışişleri Bakanı Zarif: İran'ın ABD'ye ihtiyacı yoktur

2019-06-10 12:37 - Genel

Yol kenarında gördüğü ayıyı ‘gel oğlum’ diye çağırdı

2019-06-07 20:47 - Gündem

Adana Valiliği saldırısına ilişkin davada karar

2019-06-12 23:52 - Gündem

İlgili Haberler

Endonezya'da 7,7 büyüklüğünde deprem

02:13 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: ABD ile müzakere konusunda henüz bir karar almadık

01:27 - Dünya

BAE'nin ADNOC şirketine ait bir tanker Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

01:17 - Dünya

BM: Gazze'de geçen hafta İsrail saldırılarından yaklaşık 290 hane etkilendi

23:12 - Dünya

Bir grup aktivist, İsraillilerin Batı Şeria'da Filistinlilere ait 3 eve yönelik kuşatmasını kırmaya çalışıyor

22:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Endonezya'da 7,7 büyüklüğünde deprem

02:13 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: ABD ile müzakere konusunda henüz bir karar almadık

01:27 - Dünya

BAE'nin ADNOC şirketine ait bir tanker Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

01:17 - Dünya

Türkiye'ye iade edilen organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş İstanbul'a getirildi

01:03 - Gündem

Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'nin Hakk'a Yürüyüşünün 755. Yıl Dönümü Anma Etkinliği düzenlendi

00:17 - Çevre-Hayat