?>

Yeni yılda kurumlar Turkcell ile e-Şirket'e geçecek

- 1 Ocak 2020 itibarıyla e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçiş yapma zorunluluğuna çözüm sunan...

Genel - 6 yıl önce

Turkcell'in yenilikçi iş uygulaması e-Şirket, kurumların e-Dönüşüm süreçlerine katkı sağlarken aynı zamanda vergi ile ilgili yasal zorunluluklarını da yerine getirmelerine imkan tanıyor.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda 1 Ocak 2020 itibarıyla e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçiş yapma zorunluluğuna çözüm sunan Turkcell, e-Dönüşüm platformu e-Şirket ile uçtan uca çözüm sunarak kağıt fatura kullanımını en aza indiriyor.

Dijital İş Çözümleri şirketi ile kurumlara uçtan uca sektörel çözümler sunan Turkcell, e-Şirket platformu ile de kurumların yanında oluyor.

Aynı zamanda 1 Ocak 2020 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni Vergi Usul Kanunu ile e-dönüşümün kapsamı genişletilerek e-Defter, e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamalarına geçiş yapma zorunluluğuna çözüm sunan e-Şirket, Turkcell veri merkezleri ile uluslararası güvenlik standartlarında üstün kaliteli hizmet veriyor.

Muhasebe sistemlerinin yanı sıra e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Defter, e-İrsaliye ve e-Bilet uygulamalarını da bünyesinde barındıran e-Şirket, bulut ortamında herhangi bir kuruluma ihtiyaç duyulmadan çalışıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, şunları kaydetti:

"Dijital İş Çözümleri şirketimiz ile sektörlere özel çözümler sunarak kurumların dijital dönüşüm yolculuklarına eşlik ediyoruz. Bu sayede IDC Türkiye BT Servisleri Pazarı 2019-2023 Tahminleri ve 2018 Analizleri Raporu’na göre; 2017 yılında 10’uncu sırada yer alırken, 2018’de yüzde 128.4 büyümeyle 3’üncü sıraya yükseldik. Üç yılda liderlik hedefi ortaya koyduğumuz bu alanda, rapor sonuçları da bize ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi."

2020 yılının şirketlerin e-dönüşüm yolculuklarında önemli bir sene olduğunu belirten Özata, "Sene başında e-Defter, e-Fatura, e-Arşiv Fatura gibi uygulamalara geçiş zorunluluğuyla birlikte bir yandan şirketler dönüşürken bir yandan da kağıt fatura kullanımı azalacak. Şirketlerin hızla e-Fatura uygulamasına geçtiği bu dönemde biz de e-Şirket platformumuz ile onlara uçtan uca çözüm sunuyoruz. Gelen talepler de gösteriyor ki şirketlerin e-Dönüşümü 2020’de ivme kazanarak artacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Derbinin hakemi Cüneyt Çakır

2019-12-18 15:03 - Spor

82 yaşındaki kadın geliniyle dans kursuna gidiyor

2019-12-18 14:37 - Çevre-Hayat

Minik öğrenciler akranlarını ısıtmak için seferber oldu

2019-12-18 16:32 - Çevre-Hayat

Genç Cumhuriyetin 'İkinci Adamı': İsmet İnönü

2019-12-24 16:47 - Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Su arızası giderildi

2019-12-24 18:57 - Gündem

Sanatsal ve kültürel etkinlikler ömrü uzatıyor

2019-12-19 20:56 - Çevre-Hayat

Trabzonspor'u golcü oyuncusu Sörloth taşıyor

2019-12-24 14:32 - Spor

Ford 2020 Trend Raporu'nu açıkladı

2019-12-20 12:36 - Genel

Pakistan iki noktada petrol ve doğal gaz buldu

2019-12-24 15:17 - Dünya

İDDEF Yemen'deki yardım çalışmalarını sürdürüyor

2019-12-24 16:57 - Gündem

İlgili Haberler

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Fransa, Mali’de büyükelçilik çalışanı bir vatandaşının gözaltına alınmasına tepki gösterdi

02:47 - Dünya

Netanyahu'nun partisinin genel merkezi önünde polis ile protestocular çatıştı

02:42 - Dünya

Suriye'de "Okulumu bana geri verin" kampanyası başlatıldı

01:53 - Dünya

TotalEnergies'in Güney Afrika kıyıları açıklarında petrol ve doğal gaz arama ruhsatı iptal edil

01:33 - Dünya

Cezayir'in Tebessa kentinde 5,8 büyüklüğünde deprem

01:27 - Dünya