?>

Yeni normalde Haliç manzaralı 'fanus' içinde yemek modeli

Beyoğlu'ndaki bir restoran, yeni tip koronavirüsle mücadeledeki normalleşme sürecinde müşterilerine Haliç manzarasına karşı "fanus" şeklindeki izole alanlarda yemek yeme keyfi yaşatıyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

İstanbul

Koronavirüsle mücadele kapsamında bir süre kapalı kalan kafe ve restoranlar, normalleşmeyle birlikte sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine uyarak misafirlerini ağırlamaya başladı.

İstanbul'un simgelerinden "Golden Horn/Altın Boynuz" olarak bilinen Haliç'teki bir restoran da normalleşme sürecinde aldığı farklı önlemle dikkati çekiyor.

Açık alanda hizmet verilen restoranda, her bir masa polikarbondan oluşturulan odaya konuluyor. Misafirler tamamen izole bir ortamda yemeklerini yerken, adeta "fanus" içerisinde Haliç manzarasını seyredebiliyor.

İnternet üzerinden rezervasyon yapılabilen restoran, kahvaltı ve akşam yemeği konseptleriyle hizmet veriyor. Restorandaki bu özel odalar, her müşteriden sonra dezenfekte edilerek yeni misafirlerine hazırlanıyor.

"Tedirgin olmadan yemeklerini yiyebiliyorlar"

Restoran sahibi Cevdet Aysay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19'un Çin'de ortaya çıkmasının ardından, bu salgının daha büyük olduğunu düşünerek farklı bir konsept geliştirdiklerini söyledi.

İki terastan oluşan restoranda izole bir ortamda müşterileri ağırlamak için polikarbon bazlı kubbeleri yaptırdıklarını dile getiren Aysay, bir masanın bulunduğu kubbe şeklindeki odalarda müşterilerin tedirgin olmadan rahatça yemeklerini yiyebildiklerini anlattı.

Personelin de siperlik, maske ve eldiven kullanarak çalıştığını ifade eden Aysay, boşalan odaların havalandırılıp, ozon jeneratörü ve ultraviyole-c ışınları sağlayan aparatla temizlendikten sonra diğer müşterilere verildiğini söyledi.

"Kubbelere yoğun ilgi var"

Cevdet Aysay, restoranın da aynı titizlikle temizlendiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Fanus şeklindeki kubbeli bölümlere sadece birbirini tanıyan grup ve aileleri alıyoruz. Pandemi tüm dünyada maalesef çok etkili oluyor. Bu nedenle kubbelere yoğun ilgi var. Biz de bu ilgiden çok memnunuz. İş yerimiz, randevu sistemiyle çalışarak, kahvaltı ve akşam yemeği konseptleriyle hizmet veriyor. Tüm misafirlerimizi burada ağırlamak istiyoruz. Paylaşımlı olarak değil, misafirlerimiz kendi gruplarıyla gelebiliyorlar. Aksi takdirde amacına aykırı olur.

Birçok kimse sadece sosyalleşme özlemini gidermek için değil ayrıca özel günlerini de keyifle burada kutluyor. Çünkü 'Altın Boynuz' olarak bilinen Haliç manzarasını izlemek onlara da müthiş bir keyif sunuyor. Zorlu sürecin ardından mekana duyulan ilgi tahminimizden çok çok yüksek. Diğer kafe ve restoranlarda da bu tarz uygulamaların yaygınlaşmasını temenni ediyoruz."

Mekana sağlık çalışanları ilgisi

Restorana gelen müşterilerden Kağıthane Devlet Hastanesinde görev yapan hemşire Müjde Alev Beştaş, Kovid-19 hasta sayısının azalmasının ardından normalleşme sürecinde arkadaşlarıyla yemeğe çıktığını söyledi.

Instagram sayfasından gördükleri fanus uygulamasını meslektaşlarıyla çok beğendiklerini belirten Beştaş, güvenli bir şekilde İstanbul'un eşsiz manzarasına karşı bu özel anı paylaşmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Restorandaki bu uygulamanın çok sağlıklı, yenilikçi ve farklı olduğunu belirten Beştaş, "Yoğun salgın süreciyle savaşın ardından, ilk kez evimden çıktım. Adeta bu benim kendimi ödüllendirmem oldu ve açıkçası bana çok sağlıklı ve iyi geldi. Özel alanlar mevcut, çok temiz, çok steril. Görevliler çok izole ve titizlikle hareket ediyorlar. Kesinlikle yeni dönemde diğer iş yerlerinin de örnek alması gereken bir proje." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Manchester United efsanesi hayatını kaybetti

2020-06-09 15:17 - Spor

Hindistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

2020-06-14 22:57 - Dünya

Dacia'dan haziran ayı fırsatı

2020-06-11 13:27 - Genel

Telekom operatörlerine elektronik ortamda abone olunabilecek

2020-06-11 19:35 - Ekonomi

İletişim Başkanı Altun'un avukatı Sezgin Tunç'tan açıklama

2020-06-13 20:57 - Gündem

Besilik büyükbaş hayvan ithalatı 2021 sonunda sonlandırılacak

2020-06-10 00:17 - Gündem

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne “Rejenerasyon-20“ projesiyle İSTKA'dan destek

2020-06-14 12:03 - Gündem

Mourinho, Thiago Silva'yı istiyor

2020-06-15 14:55 - Spor

Çamaşır kurutma makinesi satışlarında pandemi etkisi

2020-06-12 14:09 - Genel

Peru'da son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 199 kişi öldü

2020-06-13 05:27 - Dünya

İlgili Haberler

Sinop'ta bir balıkçının ağına 3 bin palamut takıldı

22:13 - Çevre-Hayat

Türkiye'de iklim değişikliğine bağlı ani hava değişimleri daha fazla görülebilir

16:42 - Çevre-Hayat

İsrail'in alıkoyduğu aktivist Sümeyye Sena Polat'tan annesine "İyiyim" mesajı

13:44 - Çevre-Hayat

Robotla sağılan inekler özel yemle ödüllendiriliyor

12:53 - Çevre-Hayat

Serçe yavrusu "Kıvılcım" emekli hemşirenin yoldaşı oldu

12:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Erdek Körfezi'nde fırtına etkili oluyor

03:02 - Gündem

Güney Kore ve Çin, ekim sonundaki APEC Zirvesi'nde ikili ilişkileri geliştirmede anlaştı

02:57 - Dünya

Suriye'nin kuzeyinde kapsamlı ateşkes anlaşmasına varıldı

02:52 - Dünya

ABD'de yargıç, Trump'ın Illinois'e Ulusal Muhafız konuşlandırma kararını engellemedi

02:47 - Dünya

Kanada’nın Alberta eyaletinde 51 bin öğretmen greve gitti

02:42 - Dünya