?>

Yeni İngiltere Başbakanı Johnson'dan Brexit mesajı

İngiltere'de Johnson, Kraliçe 2. Elizabeth'ten hükümeti kurma görevi aldı. İngiltere Başbakanı Johnson, "31 Ekim'de (AB'den) ayrılacağız; şayeti, fakatı yok. Yeni ve daha iyi bir anlaşma yapacağız." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

Londra

İngiltere'de hükümeti kurma görevini alarak resmen ülkenin yeni Başbakanı olan Boris Johnson, 31 Ekim'de Brexit'i gerçekleştireceklerini, AB'den anlaşmasız ayrılmaya hazır olduklarını ifade etti.

Johnson, Theresa May'in başbakanlık görevinden istifasını Kraliçe 2. Elizabeth'e sunmasının ardından Buckingham Sarayı'na gitti.

Saraya gidişi sırasında bir grup protestocunun yolunu kesmeye çalıştığı Johnson, Kraliçe 2. Elizabeth'ten hükümeti kurma görevini alarak resmen ülkenin yeni başbakanı oldu.

Buckingham Sarayı'nın paylaştığı fotoğrafta, Johnson'ın Kraliçe 2. Elizabeth'le tokalaşırken gelenekler gereği reverans yaptığı görüldü.

Johnson, daha sonra başbakan olarak ilk kez Başbakanlık resmi konutu ve çalışma ofisi 10 Numara'ya hareket etti.

"31 Ekim'de ayrılacağız"

10 Numara'ya varışında ekibi tarafından alkışlarla karşılanan Johnson, burada bir açıklama yaptı.

Johnson, "31 Ekim'de (AB'den) ayrılacağız; şayeti, fakatı yok. Yeni ve daha iyi bir anlaşma yapacağız." ifadesini kullandı.

İngiliz halkının beklemekten yorulduğunu ve harekete geçme zamanının geldiğini kaydeden Johnson, selefi May'in AB ile vardığı anlaşmanın parlamentoda kabul edilmemesinin en büyük sebeplerinden olan tedbir maddesi konusunda da endişe edilmemesi gerektiğini söyledi.

Brexit'in İngilizlerin aldığı çok önemli bir karar olduğunu ve hükümetinin bunu gerçekleştireceğini belirten Johnson, AB ile yeni bir ortaklık istediğini dile getirdi.

Johnson, az da olsa anlaşmasız ayrılık ihtimali bulunduğunu ancak bu durumda İngiltere'nin AB'ye ödemesi gereken 39 milyar sterlini ödemeyeceğini kaydetti.

Yeni Başbakan ayrıca, anlaşmasız Brexit'e hazır oldukları mesajı da verdi.

May parti içi muhalefetin baskısıyla istifa etmişti

Johnson'ın selefi May, AB ile vardığı Brexit anlaşmasının parlamentoda 3 kez reddedilmesinin ardından parti içi muhalefetin baskısına dayanamayarak liderlikten istifa etmiş ve yeni lider belirlenince başbakanlığı da bırakacağını açıklamıştı.

Muhafazakar Parti üyelerinin posta yoluyla katıldığı oylamada, eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, rakibi mevcut Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ı geride bırakmıştı.

Böylece iktidardaki partinin liderlik koltuğuna oturan Johnson, aynı zamanda ülkenin yeni başbakanı olmaya da hak kazanmıştı.

İngiltere'nin 2016'da yapılan referandumla aldığı AB'den ayrılma kararını 29 Mart'ta hayata geçirmesi öngörülüyordu, ancak parlamentonun Brexit anlaşmasını peş peşe yapılan oylamalarla reddetmesinin ardından Brexit 31 Ekim'e ertelenmişti

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'dan 'keşan' motifli forma

2019-07-19 19:21 - Spor

Ata yadigarı mesleğini Osmanlı'dan günümüze sürdürüyor

2019-07-23 15:02 - Çevre-Hayat

Bursa Orduevi'nin asırlık çınarları

2019-07-24 14:42 - Çevre-Hayat

Alerjik hastalıklarda da göz altı morlukları oluşabiliyor

2019-07-24 15:54 - Sağlık

Türkiye Petrolleri yöneticileri, Gaziantep'te

2019-07-24 16:07 - Ekonomi

Hindistan, Chandrayaan-2'yi uzaya gönderdi

2019-07-22 16:02 - Dünya

Düzce'deki aramalarda bir kişinin daha cesedine ulaşıldı

2019-07-22 18:12 - Gündem

Bin 500 yıllık zeytin ağacı meyve verdi

2019-07-23 19:12 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İngiltere Başbakanı Johnson'a tebrik

2019-07-23 19:23 - Gündem

İranlı Sünni alimden Tahran yönetimine eleştiri

2019-07-24 22:17 - Dünya

İlgili Haberler

Trump'ın, Netanyahu'nun "Gazze'yi tamamen işgal etme" planına karşı olmadığ

00:38 - Dünya

ABD, Avustralya'ya 404 milyon dolarlık uçak ekipmanı satışını onayladı

00:02 - Dünya

İran: ABD müzakere mesajı gönderdi, görüşüp görüşmeyeceğimiz çıkarlarımıza bağlı

23:57 - Dünya

İspanya'da ilk kez bir ilçede Müslümanların dini bayramlarını kamusal alanda kutlaması yasaklan

23:53 - Dünya

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyini bir dizi hava saldırısıyla hedef aldı

23:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump'ın, Netanyahu'nun "Gazze'yi tamamen işgal etme" planına karşı olmadığ

00:38 - Dünya

Beşiktaş, Ndidi için görüşmelere başlandığını duyurdu

00:32 - Spor

Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçları tamamlandı

00:27 - Spor

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Feyenoord'a deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

00:08 - Spor

ABD, Avustralya'ya 404 milyon dolarlık uçak ekipmanı satışını onayladı

00:02 - Dünya