Yemen'deki savaş 6 milyondan fazla çocuğu doğrudan etkiledi

Yemen Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı, 6 milyondan fazla çocuğun ülkede devam eden iç savaştan doğrudan etkilendiğini açıkladı.

Dünya - 7 yıl önce

Yemen

Yemen Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığından, Çocuk Hakları Sözleşmesinin 30'uncu yıl dönümü münasebetiyle yapılan yazılı açıklamada, 6 milyonu aşkın çocuğun Yemen'de devam eden iç savaştan zarar gördüğü belirtildi.
Açıklamada savaş sebebiyle yaklaşık 5 milyon çocuğun eğitimlerinin sona erdiği ve çalışmak zorunda kaldığı, yaklaşık 2 milyonunun da yeterli gıda maddesine ulaşamadığı aktarıldı.
Husilerin çocuklara dayattığı mezhepçi eğitim uygulaması ile onları zorla silah altına almasının gerçek bir felaket olduğu ve acilen durdurulması gerektiği kaydedilen açıklamada, uluslararası topluma, çocuk hakları konusunda gerçekleştirdikleri ihlallere son vermeleri için Husilere baskı yapma çağrısında bulunuldu.

Savaşın kurbanı çocuklar

Dünyanın en büyük insanlık felaketlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, BM verilerine göre, her on dakikada beş yaş altı bir çocuk önlenebilir bir ölüme kurban gidiyor.
Ülkede, kadınlar ve çocuklar, savunmasızlar listesinde en üst sırada yer alıyor. Erkek çocuklar, çeşitli gruplarca zorla silah altına alınırken kız çocuklar da hayatta kalabilmeleri için erken yaşta evliliğe zorlanıyor. Okul çağındaki çocukların dörtte biri eğitimden yoksun ve 2 bin 500'e yakın okul hasarlı veya eğitim verilemez durumda.
BM İnsan Hakları Ofisinin 2017 yılındaki açıklamasına göre en az 10 bin insan savaş ve buna bağlı nedenlerle hayatını kaybetti. Ancak bağımsız araştırmalar bu sayının çok daha fazla olduğuna işaret ediyor. İngiltere merkezli Silahlı Çatışmaların Konumlanması ve Olay Veri Projesi (ACLED), Yemen'de Ocak 2016'dan bugüne 50 binin üzerinde sivilin hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

OGM'nin personel alımında sözlü ve uygulamalı sınavlar başlıyor

2019-10-21 17:47 - Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'dan gönderilen kaçak göçmen sayısı 85 bine ulaştı

2019-10-22 17:28 - Genel

Büyükelçi Akgün, Tayland basınına Barış Pınarı Harekatı'nı anlattı

2019-10-18 17:57 - Dünya

CANLI: Güvenli bölgeye 1-2 milyon Suriyelinin geri dönüşünü planlıyoruz

2019-10-18 18:07 - Gündem

Denizlispor Gençlerbirliği maçına odaklandı

2019-10-24 15:07 - Spor

Ağrılı öğrencilerden ay yıldızlı koreografi

2019-10-24 15:17 - Çevre-Hayat

'Brexit konusunda ek süre hiç kimsenin çıkarına değil'

2019-10-21 21:42 - Dünya

Fenerbahçeli futbolculardan Mehmetçik'e destek

2019-10-20 22:37 - Spor

Kamuya ilk kez atanacaklara uygulanacak sınav yönetmeliği değişti

2019-10-24 15:28 - Genel

'Adaleti buluncaya kadar mücadelemiz devam edecek'

2019-10-22 18:52 - Siyaset

İlgili Haberler

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı, Lübnan, Suriye ve Gazze’de işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini söy

20:37 - Dünya

ABD Kongresi için yarışan Müslüman adaylardan Ilhan Omar, Minnesota'daki ön seçimleri kazandı

19:42 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya