Yedikuyular Kayak Merkezi'nde ziyaretçi sayısı 500 bini aştı

Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz bölgelerinin kesişim noktasında yer alan Kahramanmaraş'taki Yedikuyular Kayak Merkezi'nde ziyaretçi sayısı bu sezon 500 bini aştı.

Gündem - 5 ay önce

Etkili kar yağışının ardından sezonu uzayan kayak merkezi, amatör ve profesyonel kayakçılara hitap eden doğal karla kaplı pistleri, telesiyej sistemi ile snowboard ve kızak alanlarıyla günübirlik ziyaretlerin yanı sıra konaklamalı tatiller için de tercih ediliyor.

Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin 7 gün 24 saat görev yaptığı kayak merkezinde sezonun nisan ayı ortasına kadar sürmesi bekleniyor.

Yedikuyular Kayak Merkezi Tesis Müdürü Abdurrahman Bağcı, sezonu 3 Ocak'ta açtıklarını ve ziyaretçi yoğunluğunun memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Hafta sonları, ara tatil, yarıyıl ve bayram dönemlerinde yoğunluk yaşandığını belirten Bağcı, "Çevre illerden gelen kayakseverlere ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tesisimizi her gün canlı tuttular. Biz de misafirlerimize en iyi hizmeti sunmak için gece pist düzenleme çalışmalarını sürdürdük, gün içinde ise pist güvenliğini sağlayarak sorunsuz bir sezon geçirmek için çaba gösterdik." dedi.

Bağcı, sezon başında koydukları ziyaretçi sayısına ulaştıklarını kaydederek, "Sezon başında 500 bin ziyaretçi hedefi koymuştuk ve bu hedefe ulaştık. Hava şartlarının değişmesiyle sezonun sonuna yaklaşıyoruz. Yeni sezonda daha yoğun katılım bekliyoruz." diye konuştu.

Ziyaretçilerden tam not

Şanlıurfa'dan gelen ziyaretçilerden Kadir Arslan, 26 kişilik bir grupla geldiklerini belirterek, tesisin düzenli ve güvenli olduğunu, özellikle arama kurtarma ekiplerinin hazır bulunmasının kendilerine güven verdiğini söyledi.
Ziyaretçilerden Bekir Akkuş, arkadaş grubuyla Gaziantep'ten geldiklerini, ilk kayak deneyimlerini burada yaşadıklarını ve keyifli vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Nida Dönmez ise 16 kişilik bir grupla Kahramanmaraş'a geldiklerini, hayatında ilk kez kayak yaptığını ve deneyimi herkese tavsiye ettiğini ifade etti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tokat'ta siyah obsidyen taşından üretilen aynalar talep görüyor

2026-03-22 12:18 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıymetli öğretmenlerimize karşı şiddete toleransımız yoktur

2026-03-18 21:52 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizde sevginin, barışın, kardeşliğin evrensel dilini yüceltmeye devam edeceğiz

2026-03-25 00:56 - Siyaset

Tarım ve Orman Bakanlığından Milli Parklar Kanunu'na ilişkin iddialara cevap

2026-03-19 17:37 - Gündem

İsrail'in gece saatlerinden bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 33 kişi hayatını kay

2026-03-18 12:42 - Dünya

Tokat'ın Artova ilçesindeki evlerde "bayram çöreği" geleneği yaşatılıyor

2026-03-18 16:37 - Çevre-Hayat

ABD ve TotalEnergies açık deniz rüzgar enerjisi projelerini sonlandırma konusunda anlaştı

2026-03-23 23:58 - Ekonomi

Tonga açıklarında 7,5 büyüklüğünde deprem

2026-03-24 09:18 - Dünya

MGK Genel Sekreterliğinin bazı teşkilat ve görevlerinde değişikliğe gidildi

2026-03-20 12:04 - Gündem

MSB'den NASA'da çalışan Türk asıllı Kumrucu'ya "anı plaketi"

2026-03-21 20:13 - Gündem

İlgili Haberler

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Arap ülkeleri, Kolombiya'nın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıya

22:48 - Dünya

BM'den Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'a destek aç

22:28 - Dünya

BM, Gazze'de yaşanan su kıtlığına ve hijyen sorununa dikkati çekti

22:22 - Dünya

İspanya'dan düzensiz göçmenlere "hayatınızı tehlikeye atmayın" mesajı

21:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem