?>

İmam Hatipliler yaz tatilinde turistlere rehberlik yaparak yabancı dillerini geliştiriyorlar

Diyarbakır'da ortaokul öğrencileri yaz tatilini, turistlere rehberlik yapıp, yabancı dil becerisini geliştirerek değerlendiriyor

İslam-Hayat - Muharrem 1447 - 12 ay önce

Diyarbakir

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, imam hatip ortaokullarında yabancı dilde okuma, yazma, konuşma ve dinleme gibi dil becerilerinin daha aktif kullanılabilmesi amacıyla uygulanan "Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı" kapsamında Diyarbakır'daki Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu pilot okul olarak belirlendi.

Okulda haftada 18 saat İngilizce eğitimi alan öğrencilerden 10'una kentteki tarihi mekanları İngilizce tanıtmaları için de ayrıca bilgilendirme yapıldı.

Yaz tatilinde, öğretmenleri Kübra Birgül ve Hatice Öztoprak eşliğinde, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlar, İçkale Müze kompleksi, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i kabul edilen Ulu Cami, Ongözlü Köprü, Hasanpaşa Hanı gibi kentin tarihi ve kültürel mekanlarında haftada bir gün üç saat boyunca yabancı turistleri karşılayan öğrenciler İngilizce diyalog kurarak yabancı misafirlere kültürel değerleri tanıtırken dil pratiği de yapıyor.

"İngilizce eğitiminin faydasını gördükçe öz güvenleri arttı"

Okuldaki İngilizce öğretmenlerinden Kübra Birgül, öğrencilere okul döneminde yoğun bir şekilde İngilizce eğitimi verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin Diyarbakır'ın tarihi mekanlarını İngilizce anlatmaları için de proje hazırladıklarını ifade eden Birgül, şöyle dedi:

"Öğrencilerimiz önemli tarihi yerlerimizi İngilizce olarak turistlerimize anlatıyorlar. Son derece heyecanlılar. İlk etapta İngilizce bilgilerine çok fazla güvenmiyorlardı ama anlatabildiklerini, aldıkları İngilizce eğitiminin gerçek hayatta faydasını gördükçe öz güvenleri arttı. Şimdi daha da istekliler."

Birgül, kentte turizmin son yıllarda daha da canlandığını dile getirerek, öğrencilerin de turizme yönelik bu çalışma ile hem kültürel bilgilerinin arttığını hem de öğrendikleri yabancı dili günlük hayatta konuşmaları için bir fırsat olduğunu söyledi.

"Misafirlerimize yaz boyunca Diyarbakır'ı tanıtacağım"

11 yaşındaki öğrencilerden Zeynep Öztoprak, turistlere tarihi Ongözlü Köprü'yü heyecanla tanıttığını söyledi.

Okulda diğer sınıflardaki akranlarına göre daha fazla İngilizce eğitimi gördüklerini belirten Öztoprak, "Okulda öğrendiğim bilgilerle İngilizce konuşarak turistlere Diyarbakır'ı tanıttığım için mutluyum." ifadesini kullandı.

Zehra Demir de Diyarbakır'ın tarihi surlarını yabancı misafirlere tanıtmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, "Misafirlerimize yaz boyunca Diyarbakır'ı tanıtacağım. Herkesi Diyarbakır'a bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ordusu Gazze'de sivillerin sığındığı okulu bombaladı: 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

2024-07-04 14:32 - Dünya

Deutsche Bank, Türk lirası cinsinden tahvillere yatırım önerdi

2024-07-02 16:38 - Ekonomi

Visa ve Mastercard AB'deki komisyonlarını düşük tutmaya devam edecek

2024-07-05 17:32 - Ekonomi

İtalya'da ağır yaralı göçmen işçisini sokağa bırakan işveren gözaltına alındı

2024-07-02 17:32 - Dünya

Artistik cimnastikte gözler Paris Olimpiyatları'nda

2024-07-08 12:53 - Spor

D-8 ülkeleri için yeni nesil takas sisteminin tanıtımı yapıldı

2024-07-03 15:43 - Ekonomi

Yunanistan, son yılların en kurak haziran ayını yaşadı

2024-07-02 16:13 - Dünya

Yağlı güreşlerin gür sesi Şükrü Kayabaş bu yıl vedada kararlı

2024-07-05 12:22 - Spor

Fransa'da yeni başbakanın kim olacağı henüz bilinmiyor

2024-07-09 11:27 - Dünya

EURO 2024'e veda eden Gürcistan'a destek için Tiflis'te on binlerce kişi sokağa çıktı

2024-07-03 08:08 - Spor

İlgili Haberler

Suriye Vakıflar Bakanı Şükri, Türk öğrencileri eğitim için Şam’a davet etti

17:13 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

Hafızlığını tamamlayan öğrenci bir günde Kur'an-ı Kerim'i hatmetti

12:28 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

Japonya'da Tokyo Camisi’nin açılışının 25. yılı kutlandı

10:33 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

Görme engelli genç hafızlık sınavına hazırlanıyor

12:07 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

Mısırlı Müslümanlar, Hicri 1447 yılını Kahire sokaklarında zikir, ilahi ve yürüyüşlerle karşıladı

10:38 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

Günün Manşetleri

Hollanda'nın 3 bölgesi için aşırı sıcak sebebiyle turuncu alarm verildi

18:13 - Dünya

Jhon Duran, Fenerbahçe için İstanbul'da

18:07 - Spor

RAMS Başakşehir, Luca Ekrem Stancic'i transfer etti

18:03 - Spor

Ankara'da muhtarlara yönelik eğitim programı başlatıldı

17:58 - Gündem

İngiltere'de yabancıların siyasi faaliyetlerini bildirmesini öngören program yürürlüğe girdi

17:52 - Dünya