Yavru karacalar Darıca Hayvanat Bahçesinde büyütüldü

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesinde, doğal yaşamda doğduktan sonra annesi tarafından terk edilen üç yavru karaca karantinaya alınarak büyütüldü.

Gündem - 10 yıl önce

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında bulunan özel karantina merkezinde, doğal yaşamda doğduktan sonra annesi tarafından terk edilen üç yavru karaca Mayıs ayından bu yana özel bakıcılar tarafından beslenerek hayatta tutuldu ve büyütüldü. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi yabani hayvanların sergilendiği bir mekan olmasının yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ruhsatlanmış Doğu Marmara’nın Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi olarak da faaliyet gösteriyor.

“Hayvanat bahçemiz, Doğu Marmara’nın Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi”

Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Hayvanat Bahçemizde 286 türde 3 bin 600 hayvan olmasının yanı sıra hayvanat bahçemiz Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ruhsatlanmış Doğu Marmara’nın Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi. Zaman zaman doğal yaşamda yaban hayatta hastalanan yaralanan veya annesi tarafından terk edilen yavrular ya da yetişkin bireyler hayvanat bahçemizde ki hayvan ve karantina merkezinde tedavi edilip ardından sağlığına kavuştuğu zamanda doğal yaşam hayatına bırakılmaktadır” dedi.

“İki ay karantinada kalan yavru karacalar çok sağlıklı”

Yaban hayatta doğduktan sonra anneleri tarafından terk edilen 3 karacanın Mayıs ayından bu yana parkta karantina altında olduğunu belirten Aydın, “Mayıs ayında daha yeni doğmuşken anneleri tarafından terk edilen bu karaca yavruları hayvanat bahçemizde karantinada yaklaşık 2 ay geçirdiler. Burada bakıcılar tarafından biberonla beslendiler. Şimdi oldukça büyüdüler ve kendi başlarına da süt içebiliyorlar. Anneden kopuk yaşıyorlar. Şuan sağlıkları iyi olduğu için yakın zamanda da yine Orman Su İşleri Bakanlığı yetkililerince, milli parklar yetkililerince uygun yaban hayatına bırakılacaklar. Burada ki misafirlikleri artık bitmeye yakın. Onlara bu süre zarfında iyi baktığımızı düşünüyoruz. Çünkü üçü de çok sağlıklı” şeklinde konuştu. Yavru karacalar yakın zamanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafından doğal yaşam alanlarına bırakılacak.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Makedonya'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi

2016-08-07 22:32 - Dünya

FETÖ, İhlas Finans'ı nasıl batırdı? FETÖ neden İhlas Holding'i hedef aldı?

2016-08-06 17:17 - Magazin

100 yıllık hasret böyle sona erdi

2016-08-08 14:17 - Genel

FETÖ vatandaşları rakamlarla fişlemiş

2016-08-08 15:02 - Gündem

TEKNOSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, Euronics’in yönetimine girdi

2016-08-03 15:17 - Ekonomi

Yavru karacalar Darıca Hayvanat Bahçesinde büyütüldü

2016-08-09 15:47 - Gündem

Kamyonla motosiklet çarpıştı: 2 ölü

2016-08-07 19:37 - Genel

Yolun bittiğini anlayamadı tren yoluna daldı: 3 yaralı

2016-08-08 17:52 - Genel

Adli Tıp Kurumu'ndaki FETÖ operasyonunda 7 tutuklama

2016-08-08 18:37 - Gündem

Yenikapı’da demokrasi bayramı

2016-08-07 20:37 - Gündem

İlgili Haberler

TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınav giriş belgeleri erişime açıldı

14:57 - Gündem

Bilecik'te çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

14:48 - Gündem

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşıları Ferhat Delen ve Erdoğan Aykut yakalandı

14:42 - Gündem

Fethiye'de tur teknesinde çıkan yangın söndürüldü

14:37 - Gündem

Adalet Bakanı Gürlek: Kimse dokunulmaz değildir, kimse kanunlar karşısında imtiyazlı değildir

14:13 - Gündem

Günün Manşetleri

TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınav giriş belgeleri erişime açıldı

14:57 - Gündem

Yunanistan'da bir haftada 45 yeni Batı Nil virüsü vakası

14:53 - Dünya

Bilecik'te çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

14:48 - Gündem

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşıları Ferhat Delen ve Erdoğan Aykut yakalandı

14:42 - Gündem

Fethiye'de tur teknesinde çıkan yangın söndürüldü

14:37 - Gündem