?>

Yattara'nın kız kardeşi Trabzon'da mutlu

Trabzonlu işadamı Parlayan'ın 5 yıl önce Gine'de tanışıp evlendiği Trabzonspor'un eski futbolcusu Yattara'nın kız kardeşi Lucia Parlayan, Trabzon'da bulunmaktan mutlu. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

TRABZON - Hakan Yoloğlu

Trabzonlu işadamı Şefik Paşa Parlayan'ın 5 yıl önce Gine'de tanışıp evlendiği Trabzonspor'un eski futbolcusu Yattara'nın kız kardeşi Lucia Parlayan, Trabzon'da bulunmaktan mutlu.

Yattara'nın daveti üzerine Gine'ye giden ve bu ülkede inşaat işleri yapan işadamı Trabzonlu Şakir Paşa Parlayan, bordo mavili takımın eski futbolcusu İbrahim Yattara'nın kız kardeşi Lucia ile burada tanışarak 5 yıl önce evlendi.

Parlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yaşındaki oğlu Ömer'e dedesinin adını, 6 aylık kızlarına da Yattara'nın annesinin adı olan Umu koyduklarını söyledi.

Eşi ile bir süredir Trabzon'da yaşadıklarını söyleyen Parlayan, Lucia Parlayan'ın şehre çabuk alıştığını, Türkçeyi de yavaş yavaş öğrenmeye başladığını ifade etti.

Türkiye ve Gine arasında büyük farkların olduğunu ifade eden Parlayan, "Aramızda kültür, giyim, yemek farklılıkları var. Eşim buraya ayak uydurmaya başladı. Uyum sürecindeki bazı küçük sorunları da aşıyoruz. Örneğin bizde kız istenir, nişan ve düğün yapılır, damat gelini alır gider. Gine'de durum farklı onların nişan ve düğünleri uzun sürüyor beni biraz terlettiler." diye konuştu.

Oğlu Ömer'in yaşına göre iyi futbol oynadığını anlatan Parlayan, kendisinin büyüyünce dayısı Yattara gibi yetenekli bir futbolcu olacağına inandığını dile getirdi.

Türkçeyi televizyondan bakıp öğreniyorum"

Gine'den Trabzon'a gelen gelin Lucia Parlayan (23) da Türkçe bilmediği için zorlandığını belirterek, "Burada tek arkadaşım eşim Paşa o da evde Fransızca konuşuyor. Bazen dışarı çıkıyorum anneye gidiyoruz. Trabzon, Akçaabat, Yıldızlı arasındayım. Televizyona bakarak yavaş yavaş Türkçeyi öğreniyorum." dedi.

Lucia Parlayan Trabzon'da yaşamanın kolay olduğunu belirterek, evinde Afrika ve Gine yemekleri yaptığını, eşinin de ülkesinin lezzetlerini sevdiğini ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'O benim oğlumdu şimdi herkesin, bütün vatanın şehidi oldu'

2017-06-05 22:47 - Genel

Küçük kardeşler aynı ölümcül kaderi paylaştı

2017-06-06 14:52 - Asayiş

Anaokulu öğrencilerinden 'geri dönüşüm' defilesi

2017-06-06 02:17 - Çevre-Hayat

Muşlu kadınlar devlet desteğiyle çiftlik kurdu

2017-06-05 16:47 - Ekonomi

Yerli sosyal medya platformu 100 bin kullanıcıya ulaştı

2017-06-07 17:57 - Gündem

Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet'i ölüm yıl dönümünde andı

2017-06-04 00:52 - Gündem

Tankları polislerin güvenliği için sokağa çıkarmış

2017-06-07 21:37 - Gündem

Niğde’de fuhuş operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

2017-06-07 18:17 - Asayiş

PKK'nın düştüğü zor durum teröristin ifadesine yansıdı

2017-06-08 15:17 - Genel

Kongo'da iklim değişikliği çiftçileri endişelendiriyor

2017-06-08 16:07 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail'in alıkoyduğu Abdulsamed Turan, Küresel Sumud Filosu'na katılmak için ücretsiz izne

15:32 - Çevre-Hayat

Mezranın "tek öğrencisi" Hasret, sınıf arkadaşlarına kavuştu

15:07 - Çevre-Hayat

"Özel çekiliş var, seni de düşündüm" mesajını tıkladı, parasını dolandırıcılara kaptırdı

12:37 - Çevre-Hayat

Hobi olarak başladığı el sanatı, devlet desteğiyle mesleği oldu

12:33 - Çevre-Hayat

"Sürücü Akademisi" ile adaylar güvenli pistlerde direksiyon çeviriyor

12:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Venezuela: Ülke kıyılarına yakın bölgede 5'ten fazla savaş uçağı tespit edildi

01:13 - Dünya

Konferans Ligi'nin ilk haftası tamamlandı

00:47 - Spor

Avrupa Ligi'nin ikinci haftası tamamlandı

00:42 - Spor

İran'ın İsfahan kentinde 5,3 büyüklüğünde deprem

00:23 - Dünya

Samsunspor, Legia Varşova'yı mağlup etti

00:18 - Spor