Yarıyıl tatili Kapadokya'daki kış dönemi sakinliğini hareketlendirdi

Yarıyıl tatili dolayısıyla çocuklarıyla Kapadokya'ya gelen aileler, hem dinleniyor hem de kar güzelliği eklenen peribacaları arasında keyifli vakit geçiriyor.

Çevre-Hayat - 7 ay önce

Nevşehir
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Kapadokya, yarıyıl tatilinde öğrenci ve ailelerin gözde turizm merkezlerinden oldu.
Vadilerde ATV arazi araçları ve atla düzenlenen etkinliklere katılan tatilciler, peribacaları arasında gezinti yapıp karla kaplanan manzarada fotoğraf çektiriyor.
Doğal kaya oluşumları arasında kar topu oynayarak eğlenen çocuklar, tarihi mekanları geziyor.

????
Çevre illerden gelen günübirlik ziyaretçilerin yanı sıra, bölgede konaklamayı tercih eden misafirler otellerde hareketliliği artırdı.

"Yoğunluğun yüzde 70'ini yerli turistler oluşturuyor"

Kapadokya Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Teyfik Ölmez, yarıyıl tatilinin diğer dönemlere kıyasla daha sakin olan kış döneminde bölgeye hareket kattığını söyledi.
Kapadokya'nın çocuklu aileler için uygun bir turizm destinasyonu olduğunu ifade eden Ölmez, şöyle konuştu:
"Yeni yıl sakin başlamıştı. Yarıyıl tatilinde deniz mevsiminin kapalı olmasından dolayı yerli misafirlerimiz Kapadokya'yı tercih etti. Otellerimiz rezervasyon akışlarından pozitif yönde etkilendi. Şu an yabancıların sayısı az. Bölgemizdeki yoğunluğun yüzde 70'ini yerli turistler oluşturuyor diyebiliriz. Arazi araçlarıyla yapılan turlara ilgi var. Hava şartları müsaade etmediği için balon uçuşları yapılamıyor. Hemen yanı başımızda Erciyes var. Aileler kayak ve Kapadokya'daki kültür turunu birleştirip tatillerini dolu dolu geçirebilir."

Aileler çocuklarıyla bölgede keyifli vakit geçiriyor

Ailesi ile İzmir'den bölgeye gelen çocuklardan Eslem Karakuzu ise ilk kez ziyaret ettiği Kapadokya'da doğanın sunduğu manzaraya hayran kaldığını kaydederek, "Ailem karne hediyesi olarak Kapadokya'ya getirdi. Çok mutluyum kar da görmüş olduk. Bence burası çok güzel bir yer." dedi.
Tatilcilerden Osman Bayrı da çocuklarının talebi üzerine geldikleri bölgeyi keşfe çıktıklarını, eğlenceli bir tatil geçirdiklerini dile getirdi.

Çocuklar için bölgenin farklı deneyimler sunduğunu söyleyen Bayrı, "İzmir'de kar görmediğimiz için burada çocuklar için ayrı bir atmosfer oluştu. Buradaki görsellik çocukların ilgisini çekiyor. Hoş anılar biriktirmeye geldik." diye konuştu.
Metin Karakuzulu ise 3 gün konaklamalı geldikleri bölgedeki tarihi mekanlara yönelik gezi programlarına katıldıklarını belirterek, daha önce fotoğraflarını inceledikleri Kapadokya'da, peribacaları arasında olmanın kendileri ve çocukları için keyifli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla etkili oluyor

2026-01-18 15:37 - Çevre-Hayat

Suriye ordusu, terör örgütü YPG/SDG'nin işgalindeki Fırat Nehri'nin batısındaki sivillerin tahliyesi için koridor açacak

2026-01-14 19:23 - Dünya

Yabancı futbolcularıyla yollarını ayıran Hatayspor, altyapı oyuncularıyla mücadelesini sürdürüyor

2026-01-17 11:57 - Spor

Galatasaraylı voleybolcular Myriam Sylla ve Yasemin Güveli, Darta Bevo maçında forma giyemeyecek

2026-01-14 15:58 - Spor

Kayserispor, anlaşmaya vardığı Pierre-Gabriel'in kentten izinsiz ayrıldığını açıkladı

2026-01-16 23:13 - Spor

Uşaqlarda şəxsiyyət tərbiyəsi -Psikolog M. Almara Ağaqızı, Azerbaycan'dan yazdı-

2026-01-20 10:44 - En Son Yazılar

Gazilik ünvanına 27 yıl sonra kavuşmanın gururunu yaşıyor

2026-01-16 11:47 - Çevre-Hayat

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, geçen yıl 1,5 milyon hastaya hizmet verdi

2026-01-17 12:32 - Sağlık

Trump, ABD'nin Grönland'ı almasına karşı çıkan Avrupa ülkelerine gümrük vergisi getireceğini söyledi

2026-01-17 22:31 - Dünya

Kayıp Atlantis bulundu gibi -Ramazan Topraklı yazdı-

2026-01-19 09:34 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Bursa'da binlerce gökyüzü meraklısı Perseid meteor yağmurunu izledi

14:56 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya