?>

Yapılandırma için 30 Kasım uyarısı

Kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılması uygulamasının bozulmaması için ilk iki taksitin ödenmesi gerekirken ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek.

Ekonomi - 7 yıl önce

ANKARA - DENİZ ÇİÇEK

Kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılması uygulamasının bozulmaması için ikinci taksitin 30 Kasım'a kadar ödenmesi gerekiyor.

7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'un yapılandırma hükümlerine ilişkin başvuru süresi 27 Ağustos'ta sona ermişti.

Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor. Yapılandırılan vergi borçlarının ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek.

Ayrıca taksitli ödeme seçeneği tercih edilmiş olmasına rağmen, kalan taksitlerin tamamının peşin olarak ikinci taksit ödeme süresi içinde yani 30 Kasım'a kadar ödenmesi halinde taksitli ödeme seçeneği için uygulanan katsayılar kaldırılacak. Hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı üzerinden yüzde 50, idari para cezalarının aslından yüzde 12,5 indirim yapılacak.

Peşin ödeme seçeneğini tercih etmekle birlikte, 15 Ekim'e kadar ödeme yapamayan vatandaşlar da yapılandırdıklarını bu borçlarını 30 Kasım'a kadar ödemeleri halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı üzerinden yüzde 50, idari para cezalarının aslında yüzde 12,5 indirim uygulanacak.

İnternetten ödeme imkanı

Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, AA muhabirine, yapılandırmadan yararlanabilmek için ilk iki taksitin tam ve süresinde ödenmesinin şart olduğunu aktararak, "İlk taksit ödemelerini süresinde yapan vatandaşlarımızın, kanundan yararlanma haklarını kaybetmemeleri için ikinci taksit ödemelerini mutlak surette 30 Kasım'a kadar yapmaları gerekiyor." dedi.

İlk taksiti süresinde ödeyenler için peşin ödeme avantajının da devam ettiğine işaret eden Karayılan, şunları kaydetti:

"Ödemelerinizi internet üzerinden yapabilirsiniz. Yapılandırılan borçlar www.gib.gov.tr adresi üzerinden banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar veya vergi dairesi vezneleri ile tahsile yetkili bankalara nakden veya çekle ödenebiliyor. Vatandaşlarımıza, kanunun sağladığı önemli indirim imkanını devam ettirmek için ikinci taksitlerini de süresinde ödemelerini ve ödemelerini son gün yoğunluğuna bırakmadan yapmalarını tavsiye ediyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD polisinden sınırdaki göçmenlere gazlı müdahale

2018-11-26 13:12 - Dünya

46 öğrenci hafızlık beratını aldı

2018-11-25 00:02 - Eğitim

Kupada kura çekimi yarın yapılacak

2018-11-22 13:22 - Spor

Fransa'daki gösterilerde ırkçı hakarete soruşturma

2018-11-20 02:52 - Dünya

Galatasaray'da Lokomotiv Moskova mesaisi sürüyor

2018-11-25 17:32 - Spor

ABD'den yeni Kuzey Kore yaptırımı

2018-11-20 02:57 - Dünya

Kayserispor, Sağlam ile devam kararı aldı

2018-11-26 01:17 - Spor

Galatasaray sahasında puan kaybetti

2018-11-24 01:42 - Spor

Irak'ta sel 9 can aldı

2018-11-24 04:32 - Dünya

KDV iadesinde yeni sistem geliyor

2018-11-22 18:12 - Ekonomi

İlgili Haberler

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni" 14 Temmuz'da raylara inecek

14:13 - Ekonomi

OPEC+ üyesi 8 ülke ağustosta günlük 548 bin varil üretim artışına gidecek

13:32 - Ekonomi

İstanbullu çiftçinin biber fidesi Kapalı Dikey Tarım Uygulama Merkezi'ndeki yerli üretimden gel

12:48 - Ekonomi

ABD'li finans kuruluşları Türkiye'deki nükleer enerji projelerine destek vermeye hazır

12:37 - Ekonomi

Yüzde 80 doluluğa ulaşan Giresun Teknopark'tan 35 ülkeye ihracat

12:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişiyi jandarma ekipleri kurtardı

09:17 - Asayiş

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Real Madrid, yarı finale yükseldi

09:13 - Spor

Karantina -Sami Mert yazdı-

06:08 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Azerbaycan-Rusya’ açıklamaları Rus medyasında geniş yer aldı

06:04 - Özel Haber

Kimin hırsızlığı daha büyük? -Barbaros Nasün yazdı-

01:51 - En Son Yazılar