?>

Yabancı gazetecilerden halk oylamasına yoğun ilgi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Akarca, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylamasını AA'nın desteğiyle kurulan merkezlerden takip etmek için yaklaşık 500 yabancı basın mensubunun akredite olduğunu belirtti. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylamasını Anadolu Ajansının (AA) desteğiyle kurulan merkezlerden takip etmek için yaklaşık 500 yabancı basın mensubunun akredite olduğunu belirtti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde (BYEGM) 16 Nisan'daki halk oylamasını izleyecek yerli ve yabancı basın mensupları için oluşturulan "Referandum 2017 Basın Merkezi"ni tanıtan Akarca, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Akarca, "Şu an itibarıyla 500'e yakın yabancı gazeteci referandum sürecini izlemek üzere Türkiye'ye geldi." ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının referandum sonuçlarını izleyebilmeleri için İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da merkezler kurulduğunu anlatan Akarca, "Şu ana kadar İstanbul'da 200'e, Ankara'da 200'e yakın yabancı gazeteci ve Diyarbakır'da da 100'ün üzerinde yabancı gazeteci bizim merkezlerimizde referandum sonuçlarını takip etmek üzere başvurdular. Onları akredite ettik. Bu sayı artabilir." dedi.

"Anadolu Ajansı ile müştereken bu çalışmayı yürüteceğiz"

Akarca, merkezlerde basın mensuplarına yayıncılık için gerekli her türlü imkanı sunmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Büyük led ekranlarda Anadolu Ajansı ile müştereken bu çalışmayı yürüteceğiz. Onların çok büyük desteğini aldık, sağ olsunlar. Sonuçları en hızlı, en doğru şekilde öğrenme imkanı bulacaklar. Elbette bir basın, medya çalışması için ne gerekiyorsa burada bulacaklar onu." diye konuştu.

Merkezlerin dışında canlı yayın aracının bulunacağını da belirten Akarca, şunları kaydetti:

"Bir frekans belirledik, o frekans üzerinden buraya gelen bakanlarımızın, devlet yetkililerimizin, düşünce kuruluşu temsilcilerinin görüşlerini doğrudan iletme imkanı bulacağız. Bunu televizyonlarımıza, basın kuruluşlarımıza daha önce bildireceğiz. İsteyen kuruluş bu frekans üzerinden canlı olarak bağlanabilecek.

Ayrıca özellikle yabancı gazeteciler buradan kendi televizyonlarına, medya kuruluşlarına yine bizim frekansımız üzerinden canlı yayın geçebilecekler. Bunun için herhangi bir bedel de talep etmiyoruz onlardan. Dolayısıyla ilk kez bir referandumun sonucunu tüm dünyaya en hızlı şekilde iletme imkanı bulacağımız için mutlu hissediyoruz."

Hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor

Öte yandan, BYEGM'de halk oylaması sürecini takip edecek basın mensupları için hazırlanan merkezde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Anadolu Ajansının desteğiyle oluşturulan merkezde, seçim sonuçlarının anlık takip edileceği büyük led ekranlardan basın mensuplarının yayın yapabileceği alanlara kadar tüm detaylar titizlikle hazırlanıyor.

Muhabir: Burcu Çalık

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cimnastikte Avrupa'nın en iyileri belli oluyor

2017-04-12 18:12 - Spor

FETÖ'den savcı adaylarına maaş karşılığında referans bulma teklifi

2017-04-12 00:27 - Gündem

'ABD isterse savaşa gideriz'

2017-04-14 14:52 - Dünya

Yaygın ilaç dirençli tüberküloza dikkat

2017-04-08 22:57 - Sağlık

Havalimanında drone önlemi

2017-04-14 16:47 - Gündem

'Referandum ülkenin gelecek davası'

2017-04-09 17:07 - Siyaset

Rusya-NATO gerilimi tırmanıyor

2017-04-14 19:02 - Dünya

Hakan Ünsal: 'Efsaneler istenmiyor'

2017-04-14 13:12 - Spor

Ağaç gövdesinden 'gülen yüz' çıktı

2017-04-14 14:37 - Çevre-Hayat

'Biz her zaman milletin içindeyiz'

2017-04-13 19:22 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul'da "Huzur İstanbul" uygulamasında 1078 kişi gözaltına alındı

13:22 - Gündem

KDK'den İzmir'deki kaçak iskelelerin yıkılması kararı

13:08 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir, İzmir ve Batı Anadolu'daki sismik hareketliliği değerlendirdi

13:02 - Gündem

Almanya'dan Kudüs'e faytonla giden aktivistler Gazze'deki ateşkesten mutlu

12:43 - Gündem

Yalova'nın su ihtiyacının karşılandığı Gökçe Barajı'nda su seviyesi düştü

10:53 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da "Huzur İstanbul" uygulamasında 1078 kişi gözaltına alındı

13:22 - Gündem

İsrailli Bakan'dan Gazze'ye saldırılara yeniden başlama tehdidi

13:18 - Dünya

İsrail, ateşkese rağmen UNRWA'nın Gazze'ye yardım göndermesine izin vermiyor

13:12 - Dünya

KDK'den İzmir'deki kaçak iskelelerin yıkılması kararı

13:08 - Gündem

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran: Fenerbahçe'nin gelir sorunu yok, harcama sorunu var

13:07 - Spor