?>

Yabancı ekonomistlerden 'Merkez Bankası faiz politikasını yatay yönde devam ettirebilir' öngörüsü

Societe Generale Gelişmekte Olan Piyasalar Strateji Direktörü Kalen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının, yılın ikinci yarısında faizler konusunda politikasını yatay bir yönde devam ettirebileceği öngörüsünde bulundu.

Ekonomi - 5 yıl önce

İstanbul

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8,25'te sabit bıraktı.

TCMB duyusunda yılın ikinci yarısında talep yönlü dezenflasyonist etkilerin daha belirgin hale geleceği öngörüsü korunmakla birlikte, yakın dönemdeki gerçekleşmeler nedeniyle yıl sonu enflasyon tahmini üzerindeki risklerin yukarı yönlü olduğunun değerlendirildiği kaydedildi.

TCMB, geçen ay gerçekleşen toplantıda da faizlerde değişikliğe gitmemişti.

Konuya ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Societe Generale Gelişmekte Olan Piyasalar Strateji Direktörü Phoenix Kalen, TCMB'nin kararının beklentiler doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti.

Kalen, TCMB'nin bu yılın ikinci yarısında faizler konusunda politikasını yatay bir yönde devam ettirebileceği öngörüsünde bulundu.

Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell de "TCMB'nin bugün faizlerde indirime gitme ihtimali sıfıra yakında" ifadelerini kullandı. Yüksek enflasyonun faiz indirimine giden yol üzerinde engel oluşturduğunu aktaran Rendell, şu an için faizlerde indirime gitmenin TL'nin zayıflamasına çanak tutabileceğini dile getirdi.

"TCMB, yüzde 7,4 olan enflasyon öngörüsünü daha yüksek seviyeye revize edebilir"

Rabobank Gelişen Piyasalar Kıdemli Kur Stratejisti Piotr Matys de "Benim için TCMB'nin kararındaki ana fikir bankanın 'yıl sonu enflasyon tahmini üzerindeki risklerin yukarı yönlü olduğu' na dair değerledirmesiydi" dedi.

Matys, bankanın yüzde 7,4 olan enflasyon öngörüsünü daha yüksek seviyeye revize edebileceğini dile getirdi.

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey, enflasyona dair kaygıların genişlemeci para politikası önünde engel oluşturduğunu söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Esed rejimi halksız ülkede seçime gidiyor

2020-07-18 15:57 - Dünya

Dergilik’ten bol GB’li bilgi yarışması

2020-07-17 13:39 - Genel

Kızının organlarıyla hayata tutunanlarla büyük bir aile oldu

2020-07-17 16:57 - Çevre-Hayat

Uzmanından 'Kozmetik ürün alırken sağlığınızı da riske atmayın' uyarısı

2020-07-22 15:46 - Gündem

Kuveyt Emiri, tedavi için ABD'ye gitti

2020-07-23 10:02 - Dünya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Maas ile telefonda görüştü

2020-07-17 02:07 - Dünya

Victor Ruiz, Beşiktaş'tan ayrılma gerekçelerini anlattı

2020-07-18 02:45 - Spor

Esed rejimi İsrail'in Şam'a hava saldırısı düzenlediğini iddia etti

2020-07-21 02:57 - Dünya

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bozdağ: Tayyip Bey FETÖ'nün Türkiye'yi işgaline engel oldu

2020-07-17 19:49 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar: Ayasofya'yla ilgili Türkiye ve Türk milleti dışında kimsenin söz söyleme hakkı yoktur

2020-07-17 19:55 - Siyaset

İlgili Haberler

ECB gelecek yıl dijital avroya yönelik yeni deneyler yapacak

13:48 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Amerikan iş dünyası Türkiye ile çalışmaya çok sıcak bakıyor

13:28 - Ekonomi

TOBB Türkiye Tarım Meclisi Başkanı Karakuş'tan "tersine göçe teşvik" tavsiyeleri

12:47 - Ekonomi

Yerli koltuk ve sandalyeler üç kıtada boy gösteriyor

12:38 - Ekonomi

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 30,32'ye kadar düştü

12:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BM Genel Kurulu'nun ilk haftasına Filistin damgasını vurdu

14:13 - Dünya

ABB konser harcamalarına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi

14:03 - Gündem

ECB gelecek yıl dijital avroya yönelik yeni deneyler yapacak

13:48 - Ekonomi

Uluova-Yeşilyurt Fay Zonu hendek açılarak inceleniyor

13:32 - Gündem

Ticaret Bakanı Bolat: Amerikan iş dünyası Türkiye ile çalışmaya çok sıcak bakıyor

13:28 - Ekonomi