'Yabancı düşmanlığına tedbirler alınması büyük önem taşımaktadır'

Dışişleri Bakanlığı, 5 Türk vatandaşının Almanya'nın Solingen kentinde evleri yakılarak öldürülmesinin 26. yılında, bu gibi saldırıların tekrarlanmaması için yabancı düşmanlığına karşı tedbirler alınmasının önem taşıdığını bildirdi.

Gündem - 7 yıl önce

Ankara
Dışişleri Bakanlığı, 5 Türk vatandaşının Almanya'nın Solingen kentinde ırkçılar tarafından evleri yakılarak öldürülmesinin 26. yılında, bu faciadan gerekli dersin çıkarılıp, ırkçılık belasına karşı tek vücut olarak durulmasının, bu gibi saldırıların bir daha tekrarlanmaması için yabancı düşmanlığına karşı etkili tedbirler alınmasının büyük önem taşıdığını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Solingen şehrinde 29 Mayıs 1993'te yabancı düşmanı, ırkçı bir grup tarafından evleri yakılarak katledilen 5 Türk vatandaşının saygı ve rahmetle anıldığı belirtilerek, "Bu facianın ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısı Türk halkı nezdinde halen tazedir." ifadesi yer aldı.
Avrupa’da İslam karşıtlığı ve ırkçılığa karşı verilen mücadelenin aralıksız devam etmesinin önemine işaret edilen açıklamada, bu katliam benzeri bir hadisenin dünyanın hiçbir yerinde yaşanmaması temennisi ifade edildi.
Facianın 25. yılı anma töreninin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla geçen yıl Solingen’de gerçekleştirildiği hatırlatılan açıklamada, "Tören 25 yıl sonra Genç ailesinin fertlerinin ve onlarla birlikte Almanya’daki Türk toplumunun içindeki bu sızının devam ettiğini göstermiştir." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu faciadan gerekli dersin çıkarılıp, ırkçılık belasına karşı tek vücut olarak durulması, bu gibi saldırıların bir daha tekrarlanmaması için yabancı düşmanlığına karşı etkili tedbirler alınması büyük önem taşımaktadır.
Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletince hoşgörü ve kültürlerarası uzlaşma birlikteliği için hizmet eden kişi ya da gruplara her yıl 'Mevlüde Genç Madalyası' verilmesinin kararlaştırılmasını memnuniyetle karşılıyoruz.
Başta siyasetçiler ve medya temsilcileri olmak üzere toplum üzerinde yönlendirici etkisi olan kesimleri ötekileştirici ve ayrıştırıcı tutum ve söylemler yerine birleştirici ifadeler kullanmaya, barış ve uzlaşı içinde bir arada yaşama ilkesi çerçevesinde toplumsal birlikteliği teşvik etmeye davet ediyoruz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Ekonomik teröre karşı devlet-millet el ele mücadele”

2019-05-25 15:42 - Politika

Hakkari’de iki mahalle yolu tehlike saçıyor

2019-05-25 19:26 - Çevre-Hayat

ABD'nin Ortadoğu'ya yapacağı ilave sevkiyatın detayları ortaya çıktı

2019-05-25 01:37 - Dünya

Mars'a isim gönderme kampanyasına Türkiye'den yoğun ilgi

2019-05-24 16:36 - Genel

Mars'a isim gönderme kampanyasına Türkiye'den yoğun ilgi

2019-05-24 15:37 - Teknoloji

İsrail'de hükümet çıkmazı

2019-05-24 04:22 - Dünya

Shanahan'dan ABD'nin 'Orta Doğu'ya asker göndereceği' iddialarına yanıt

2019-05-24 01:37 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm ekonomik saldırılara rağmen hedeflerimize doğru yürüyoruz

2019-05-23 22:57 - Gündem

"Hedefimiz Türk futbolunu daha da yukarılara çıkarmak"

2019-05-23 15:51 - Spor

'Aydın Menderes ölene kadar babasının izinden gitti'

2019-05-23 15:43 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

18:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı resmi törenle karşıladı

18:23 - Gündem

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam ede

18:17 - Gündem

Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi ile 'Terörsüz Bölge' ülküsünü buluşturan bütüncül irade n

18:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Afrika'nın genç nüfusu kıtanın geleceği için hem fırsat hem sınama

18:43 - Dünya

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

18:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı resmi törenle karşıladı

18:23 - Gündem