'Y kuşağı şu ana odaklanırken Z kuşağı geleceğe odaklanır'

Dijital Araştırmalar Merkezi Başkanı Yücel, "Y kuşağı şu ana odaklanırken Z kuşağı geleceğe odaklanır. Keşfedilmeyi beklemeden başarıya odaklıdırlar. Bu başarıyı elde etmek için hızlı haber kaynaklarına ihtiyaç duyarlar." dedi.

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL

Dijital Araştırmalar Merkezi Başkanı Gökhan Yücel, "Y kuşağı şu ana odaklanırken Z kuşağı geleceğe odaklanır. Keşfedilmeyi beklemeden başarıya odaklıdırlar. Bu başarıyı elde etmek için hızlı haber kaynaklarına ihtiyaç duyarlar. Yapay zeka kuşağına bunu sağlayan haber ajansları başarıyı yakalamışlardır." dedi.
AA ev sahipliğinde düzenlenen Balkan-Güney Doğu Avrupa Haber Ajansları Birliği (ABNA-SE) 27. Genel Kurulu ve Konferansı'nın "Yeni Medya ve X,Y,Z, kuşağı" başlıklı panelinde konuşan Yücel, gelişmiş ülkelerin internet kullanımı konusunda daha bilinçli yaklaşımlar sergilediğini kaydetti.
Gelişmekte olan ülkelerin internette daha çok vakit geçirdiğini belirten Yücel, "Halbuki konu dijitalleşme ise gelişmiş ülkelerde bu süreçlerin çok daha ileri seviyelerde olmasını ve böylelikle insanların internette eğlence, oyun, alışverişe ilave olarak çok daha fazla zaman geçirmelerini bekleriz. Ancak, internette vakit geçirmek ile internette zaman öldürmek aynı şey değil. Gelişmiş ülkeler internet kullanımı konusunda daha bilinçli yaklaşımlar sergiliyor." değerlendirmesini yaptı.
Y kuşağı, yani 1980 ile 2000 yılları arasında doğmuş kuşakla Z kuşağı arasındaki farklara değinen Yücel, sözlerini şöyle tamamladı:
"Y ve Z kuşağının ardından bugün, YZ, yani yapay zeka kuşağı ile karşı karşıyayız. Medya üretiminde bulunan bireyler bunu dikkate alarak üretimlerde bulunurlarsa takip edilme kaygıları azalır. Burada neyi kastediyoruz? Örneğin, Y kuşağı şu ana odaklanırken Z kuşağı geleceğe odaklanır. Gelecek hakkında haberler almak ister. Zihinleri geleceğe yönelik çalışır. Daha gerçekçidirler ve keşfedilmeyi beklemeden başarıya odaklıdırlar. Bu başarıyı elde etmek için hızlı haber kaynaklarına ihtiyaç duyarlar. Yapay zeka kuşağına bunu sağlayan haber ajansları başarıyı yakalamışlardır."

Muhabir: Selin Çalık Muhasiloviç

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Y kuşağı şu ana odaklanırken Z kuşağı geleceğe odaklanır'

2018-11-17 22:32 - Gündem

'Terör örgütlerinden talimat alanları adalet teşkilatımızda barındırmayacağız'

2018-11-12 20:32 - Gündem

İran'daki mahkumların yüzde 70'i uyuşturucu suçlusu

2018-11-12 21:42 - Dünya

Gaziantep’te patlamamış el bombası bulundu

2018-11-12 23:02 - Asayiş

ABD'den FETÖ elebaşı Gülen açıklaması

2018-11-16 05:32 - Dünya

Trabzonspor'da Onur ve Burak süresiz kadro dışı bırakıldı

2018-11-13 00:02 - Spor

New York'taki kar fırtınası yüzlerce kişiyi mahsur bıraktı

2018-11-16 12:47 - Dünya

1. Lig'de takımların yarısı teknik direktör değiştirdi

2018-11-14 18:17 - Spor

Mersin'de yolcu otobüsü devrildi: 20 yaralı

2018-11-16 12:47 - Gündem

Dünya barışı İstanbul'da masaya yatırılacak

2018-11-14 18:17 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

18:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı resmi törenle karşıladı

18:23 - Gündem

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam ede

18:17 - Gündem

Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi ile 'Terörsüz Bölge' ülküsünü buluşturan bütüncül irade n

18:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Afrika'nın genç nüfusu kıtanın geleceği için hem fırsat hem sınama

18:43 - Dünya

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

18:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı resmi törenle karşıladı

18:23 - Gündem