?>

WhatsApp'tan 'zorunlu güncelleme'ye ilişkin yeni açıklama

WhatsApp, yaptığı yeni açıklamayla kullanıcıların uygulamayı kullanmaya devam etmek için 8 Şubat'a kadar onay vermesi gerektiğini yineledi.

Medya - 4 yıl önce

İSTANBUL

WhatsApp, insanların gizliliğini korumaya önem verdiklerini ve gizlilik politikalarını kullanıcıları ile paylaştıklarını belirterek, uygulamayı kullanmaya devam etmek isteyen tüm kullanıcıların, yeni hizmet şartlarını 8 Şubat'a kadar kabul etmeleri gerektiğini ifade etti.

WhatsApp, güncellenen "Gizlilik İlkesi" ile ilgili yoğun eleştiriler yapılması üzerine yeni bir açıklama yaptı.

WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istendiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz.

Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp'ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor.

Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor.

Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz.

WhatsApp üzerinden arkadaşlarınızla ve ailenizle yaptığınız görüşmeler ve mesajlaşmalar, uçtan uca şifreleme ile korunur. Uçtan uca şifreleme, yolladığınız fotoğrafın, ses kaydının, videonun ya da mesajın sadece sizin tarafınızdan ve konuştuğunuz kişi tarafından okunduğunu/dinlendiğini garanti eder.

Üçüncü şahıslar, WhatsApp ya da Facebook bile, bu içerikleri göremez."

"Güncel hizmet koşullarını onaylayarak kullanımlarına devam etmeleri mümkün olacaktır"

Türkiye'deki kullanıcıların gizlilik, uçtan uca şifreleme ve güvenlik özellikleriyle korunmaya devam edileceği belirtilen açıklamada, "WhatsApp olarak insanların gizliliğini korumaya büyük önem veriyor ve gizlilik politikalarını kullanıcılarımız ile paylaşıyoruz.

Bir ay boyunca yeni politikayı gözden geçirmeleri için süre tanımak adına kullanıcılarımızla WhatsApp üzerinden bu değişiklikler hakkında doğrudan iletişim kuruyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek isteyen tüm kullanıcıların, yeni hizmet şartlarını 8 Şubat'a kadar kabul etmeleri gerektiği vurgulandı.

WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek isteyen tüm kullanıcıların güncel hizmet koşullarını onaylayarak kullanımlarına devam etmelerinin mümkün olacağı aktarılan açıklamada, Avrupa Bölgesi olarak isimlendirilen Avrupa Birliği ülkelerine farklı Gizlilik İlkesi uygulanmasına ilişkin değerlendirmeye yer verilmedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

2020'ye damga vuran 10 bilimsel buluş belli oldu

2021-01-07 15:47 - Gündem

İranlı sünni alim ülkesindeki sünnilerin dini özgürlüklerinin kısıtlanmasını eleştirdi

2021-01-06 20:06 - Dünya

Samsung'dan “evde izleme deneyimini iyileştirecek“ HDR10+ Adaptive teknolojisi

2021-01-07 14:33 - Genel

İspanya'da yoğun kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi

2021-01-10 19:56 - Dünya

İran'da geçen yıl düşürülen yolcu uçağında yakınlarını kaybedenler adalet istiyor

2021-01-07 14:46 - Dünya

Lübnan'da çadırları ateşe verilen Suriyeli mültecilerin tek umudu insani yardımlar

2021-01-05 16:51 - Dünya

Libya ordusu: Hafter milisleri ateşkesi ihlal etti

2021-01-05 15:41 - Dünya

Uzmanlar: Körfez'de bir sonraki adım karşılıklı güven inşasıdır

2021-01-07 21:21 - Dünya

Filistin’in ihtiyar delikanlısı sapanıyla İsrail askerlerine karşı direniyor

2021-01-04 16:33 - Gündem

BioNTech-Pfizer aşısı doz ayarıyla daha fazla kişiye yapılabilecek

2021-01-08 18:06 - Sağlık

İlgili Haberler

Somalili gazeteciler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda eğitime katıldı

12:02 - Medya

Ankara'da 'Gassal' dizisinin ikinci sezon galası yapıldı

22:36 - Medya

Pentagon'dan bina içinde görev yapan gazetecilere erişim ve dolaşım sınırlaması talimatı

21:32 - Medya

AP: İsrail ordusu Filistinli sivilleri sistematik şekilde canlı kalkan olarak kullanıyor

18:28 - Medya

Meta, 'Genç Hesapları' uygulamasıyla 16 yaş altındakileri korumayı hedefliyor

14:58 - Medya

Günün Manşetleri

ECOWAS'tan Batı Afrika'da su güvenliği ve iklim değişikliği için stratejik ortaklık

23:47 - Dünya

İzmir'de otomobil ile otobüsün çarpıştığı kazada 13 kişi yaralandı

23:27 - Gündem

YTB, Nijerya'da Türkiye Bursları mülakatlarını gerçekleştirdi

23:23 - Dünya

Fenerbahçe, ikinci defa Avrupa basketbolunun zirvesinde

23:15 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Kavazovic'i kabul etti

22:18 - Siyaset