?>

Washington Post: Trump'ın Gazze planında Filistinlerin tamamının başka yerlere gönderilmesi var

Washington Post’a göre Trump yönetiminin 'Savaş sonrası Gazze' planında, Gazze’de ABD vesayetinde bir tatil merkezi kurulması ve nüfusun ücret karşılığında 'gönüllü' olarak başka bölgelere yerleştirilmesi öngörülüyor.

Dünya - 2 ay önce

Ankara

Washington Post gazetesinde yayımlanan ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin "Savaş sonrası Gazze" planında, Gazze'de ABD vesayetinde bir tatil merkezi kurulması ve nüfusun tamamının belirli bir ücret karşılığında "gönüllü" olarak başka bölgelere yerleştirilmesi yer alıyor.

Washington Post gazetesi, Gazze'de İsrail saldırıları sonrasında bölgenin statüsü konusunda Trump yönetiminin üzerinde çalıştığı 38 sayfalık "Gazze yeniden inşa, ekonomik ivme ve dönüşüm mütevelliyeti (TRUST)" başlıklı belgenin detaylarını paylaştı.

????

Buna göre plan, Trump'ın, bölgenin yönetimini ABD'nin devralarak en az 10 yıl yetkili olması görüşüne dayanıyor.

Ayrıca planda bölgenin turistik bir tatil ve ileri teknoloji üretim merkezi haline getirilmesi öngörülüyor.

Trump'ın planında Filistinlilere yer yok

Öte yandan planda, bölgenin yeniden inşası sürecinde Gazze'de yaşayan 2 milyon Filistinli nüfusun "gönüllü" bir şekilde başka ülkelere ya da kısıtlı, güvenli bir bölgeye geçici olarak yeniden yerleştirilmesi yer alıyor.

Bölgenin yeniden inşasını üstlenen firmanın, Gazzelilere 5 bin dolar nakdi ödeme yapması ve Gazze dışında yaşadıkları yerin 4 yıl boyunca kirasını üstlenmesi öngörülüyor.

Planda İsraillilerin imzası var

Öte yandan TRUST isimli belgede, Gazze'de yardımların dağıtılmasını devralan ve bölgedeki büyük açlıktan sorumlu tutulan İsrail ve ABD güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfının (GHF)" kurulmasını tasarlayan İsraillilerin imzası bulunuyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Washington Post'a yaptıkları açıklamada, Trump yönetiminin üzerinde çalıştığı birçok plan olduğunu ve henüz onaylanmadığını kaydetti.

Kaynaklar, söz konusu planın Trump'ın "Orta Doğu'nun Turizm Merkezi" yapma düşüncesi üzerine tasarlandığını belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Muhteşem Yedili'nin 2. çeyrekte toplam karı 143 milyar dolara ulaştı

2025-08-29 13:43 - Ekonomi

Galatasaray, Kayserispor'u farklı geçti

2025-08-25 00:28 - Spor

TEKNOFEST Mavi Vatan Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklandı

2025-08-30 12:17 - Teknoloji

Uzmanlar, iklim krizinin etkisiyle sellerin sıklığının ve şiddetinin arttığına işaret ediyor

2025-08-27 11:33 - Çevre-Hayat

Datça'da sahilde dinlenen fok için bölgeye güvenlik şeridi çekildi

2025-08-26 19:12 - Çevre-Hayat

TEKNOFEST Mavi Vatan'a çocuklar büyük ilgi gösterdi

2025-08-31 14:13 - Teknoloji

Sakarya'da balıkçılar denize açılmaya hazır

2025-08-29 12:57 - Çevre-Hayat

Usulsüz üretim yapan yapı malzemeleri firmalarına 54 milyon lira ceza

2025-08-28 10:43 - Gündem

Boğaz'da kaybolan Rus sporcuyu yanlış tarafa yüzdüğü için uyaran yarışmacının bilgisine başvuru

2025-08-27 13:37 - Gündem

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği Erzurum'da başlıyor

2025-08-28 16:42 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İsrail ordusu Gazze'nin Deyr el-Belah kentinde 2 Filistinli kardeşi öldürdü

02:03 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Türkiye Cumhuriyeti Ada'nın tamamının garantörüdür, böyle olacak

00:07 - Dünya

Roma'da Filistin'e destek gösterisine polis, cop ve tazyikli suyla müdahale etti

23:37 - Dünya

ABD, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'yu yaptırım listesine aldı

23:03 - Dünya

ABD'de sahil güvenlik üssü girişine "şüpheli" yaklaşan bir kamyonete ateş açıldı

21:57 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Gazze'nin Deyr el-Belah kentinde 2 Filistinli kardeşi öldürdü

02:03 - Dünya

Bakan Kurum, canlı yayında "Yüzyılın Konut Projesi"nin detaylarını açıkladı

01:03 - Gündem

Fed, bankalara yönelik stres testinde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor

00:47 - Ekonomi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Türkiye Cumhuriyeti Ada'nın tamamının garantörüdür, böyle olacak

00:07 - Dünya

Roma'da Filistin'e destek gösterisine polis, cop ve tazyikli suyla müdahale etti

23:37 - Dünya