?>

Voltify, 30 farklı yeni nesil elektrikli araç modelini iş dünyasına tanıttı

Voltify, yeni nesil 30 elektrikli araç modelini iş dünyası ile buluşturdu.

Ekonomi - 2 yıl önce

İstanbul

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Voltify, Filo Broker işbirliği ile gerçekleştirdiği etkinlikte, iş dünyasından yöneticilere yeni nesil 30 elektrikli aracı deneyimleme fırsatı verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Voltify Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Yiğit, 2023'ün 11 ayında Türkiye’de elektrikli araç satışlarının 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 873 arttığına dikkati çekerek, şirketlerde elektrikli araçlara geçişin hızlanması gerektiğine aktardı.

Elektrikli araç deneyimini merak eden kişi ve kurumların yoğun talebiyle karşılaştıklarını belirten Yiğit, "Türkiye’de satışta bulunan neredeyse tüm elektrikli araç modellerini bünyemizde barındırıyoruz. Etkinliğe katılan firmaların filolarında yaklaşık 20 bin araç bulunuyor. Bu 20 bin araç yılda 110 bin ton karbon emisyonuna sebep oluyor. Bu sebeple elektrikli araçlara geçişin hızlanması geleceğimize de olumlu katkı sağlıyor."ifadelerini kullandı.

Yiğit, 2024'te Türkiye’de satılan her 100 aracın 12'sinin elektrikli olmasını beklediklerini bildirerek,”Türkiye’de elektrikli araç şarj altyapısı da hızla gelişiyor. Bugün 140’ın üzerinde firma şarj altyapısı lisansı almış durumda. Yıl sonuna kadar yaklaşık 10 bin sokete yakın yatırım planlanıyor. Bu veriler ışığında Türkiye’de trafikteki her 5 araca bir soket düşüyor. Bu oran oldukça iyi; Almanya’da bu oran 1’e 9 olarak görülüyor." açıklamasını yaptı.

"Elektrikli araçlara dönüşüm kaçınılmaz"

Filo Broker Kurucu Ortağı Okşan Öztürk ise etkinliğe iş dünyasının büyük ilgi gösterdiğini belirterek, sürdürülebilir bir dünya için elektrikli araçlara dönüşümün kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Elektrikli araçların sadece ulaşımın geleceği değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir dünyaya giden yolun da önemli bir parçası olduğunu belirten Öztürk, bu etkinlik ile yeni nesil elektrikli araçları iş dünyasına tanıtarak, bu değişim sürecine katkı sağlamanın ilk adımı olmasını dilediklerini ifade etti.

Verilen bilgiye göre, Voltify’da giriş seviyesi aylık 20 bin TL’den başlayan fiyatlarla herkese ve her şirkete uygun elektrikli araç seçenekleri bir arada bulunuyor. Şirket, uzun dönemli kiralamalarda yer alan, sigorta, bakım ve onarım gibi tüm işlemleri kısa dönemli aboneliklerde sunuyor. Bu sayede kullanıcılar uzun dönem kiralama konforunu en yeni otomobillerle daha kısa dönemlerde de yaşayabiliyor.

Yöneticiler, etkinlikte şu anda Türkiye’de satışa sunulan en yeni nesil elektrikli araçları deneyimleme fırsatı buldu.

Renault, Kia, MG, E-Garaj firmalarının sponsorluğunda Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen etkinlikte yöneticiler; Togg, Tesla, BYD, BMW, Mercedes, Jeep, Volvo, Hyundai markaları başta olmak üzere 30 farklı elektrikli araç Riva yolunda test sürüşüne çıktı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bayraktar TB3 SİHA 11'inci uçuş testini başarıyla tamamladı

2023-12-07 20:48 - Teknoloji

Çanakkale'de barajların doluluk oranı yüzde 70'e ulaştı

2023-12-04 11:53 - Gündem

Erzincan'da karlı arazide yiyecek arayan çengel boynuzlu dağ keçileri görüntülendi

2023-12-04 16:42 - Çevre-Hayat

Beşiktaş Kulübünde mazbata töreni yapıldı

2023-12-05 12:23 - Spor

Atina Bildirgesi'nde devamlı ve yapıcı istişare vurgusu

2023-12-07 17:27 - Gündem

Milli tekvandocu Merve Dinçel Kavurat, İngiltere'de bronz madalya kazandı

2023-12-03 15:22 - Spor

TFF Tahkim Kurulundan Dursun Özbek ve Ali Koç'un cezalarına indirim

2023-12-08 19:38 - Spor

İsrail ordusu, son 24 saatte Gazze’de 400’den fazla yeri vurdu

2023-12-02 10:47 - Dünya

Fenerbahçe averajla liderliğini sürdürdü

2023-12-04 22:23 - Spor

Gaziantep'ten kasım ayında 955 milyon 722 bin dolarlık ihracat yapıldı

2023-12-02 15:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kapasite kullanım oranı temmuzda yüzde 74,2 oldu

10:43 - Ekonomi

Enerjide yeni yasal düzenlemelerle yatırım süreçleri 1,5 yıla düşecek

10:27 - Ekonomi

Gayrimenkul Sertifikası'na ilişkin en çok yöneltilen sorular ve cevapları paylaşıldı

10:03 - Ekonomi

Mut zeytinyağı ve Kırkağaç kavunu AB'den coğrafi işaret tescili aldı

09:52 - Ekonomi

Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını düşürdü

01:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kapasite kullanım oranı temmuzda yüzde 74,2 oldu

10:43 - Ekonomi

Bakan Tunç: Türkiye Yüzyılı'nda ülkemizde terörün her türlüsünün sona erdiği bir döneme giriyor

10:33 - Siyaset

Enerjide yeni yasal düzenlemelerle yatırım süreçleri 1,5 yıla düşecek

10:27 - Ekonomi

Tayland ve Kamboçya arasındaki sınırda çatışmalar devam etti

10:23 - Dünya

Gayrimenkul Sertifikası'na ilişkin en çok yöneltilen sorular ve cevapları paylaşıldı

10:03 - Ekonomi