?>

Vodafone'dan e-spor'a destek

- Vodafone, Riot Games ile iş birliğine giderek League of Legends'ın Türkiye Şampiyonluk Ligi'ne isim sponsoru oldu - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy: " Vodafone FreeZone olarak, e-spor pazarını, genç abonelerimize gençliklerini özgürce yaşama imkanı verecek yeni bir yatırım alanı olarak görüyoruz" - Riot Games Türkiye Müdürü Koçyiğit: "E-sporda bizi dünya arenasında temsil eden, bayrağımızı dalgalandıran şampiyonların yetişmesine aracı olduk"

Spor - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Vodafone, e-spor sektöründeki ikinci yılında, 100 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan oyun yapım ve dağıtım şirketi Riot Games ile iş birliğine giderek League of Legends'ın Türkiye Şampiyonluk Ligi'ne isim sponsoru oldu.

Vodafone ve Riot Games arasında imzalanan anlaşmayla, Türkiye'nin ilk ve tek profesyonel e-spor ligi League of Legends'ın 2018 sezonu kış ve yaz mevsimi ligleri "Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi" adıyla yapılacak.

Soho House'da düzenlenen basın toplantısına Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Vodafone Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun, Riot Games Türkiye Müdürü Bora Koçyiğit ve League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi oyuncuları katıldı.

Engin Aksoy, Riot Games'in Türkiye'de e-sporda isim hakkı verdiği ilk firma olan Vodafone'un ekonomik ve sosyal gelişime değer katma hedefiyle spora yatırım yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye'ye ulaşan bir marka olarak, spor yatırımlarımızda geniş, kitlesel katılımlı spor dallarına odaklanıyoruz. Maraton ve futbolun ardından spor yatırımlarımızın arasına geçen yıl e-sporu da kattık. E-spor, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla büyüyen bir pazar. Vodafone FreeZone olarak, e-spor pazarını, genç abonelerimize gençliklerini özgürce yaşama imkanı verecek yeni bir yatırım alanı olarak görüyoruz. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz oyun paketleriyle tutku alanı e-spor olan gençlere pek çok ayrıcalık sunuyoruz."

Geçen yıl BAUSuperMassive eSports ile iş ortaklığı yaparak gençlere birçok fayda sunduklarını aktaran Aksoy, "Bu süreçte yaptığımız kampanyalar ve tanıtımlar ile 14 milyon gence ulaştık. Bu yıl ise daha kapsamlı ve daha büyük bir ikinci adım atarak, ülkemizde profesyonel ligi olan tek oyun League of Legends'ın kış ve yaz mevsimi liglerine isim sponsoru olduk. E-spor alanındaki bu yeni iş birliğimizle tüm ekosistemi kapsayarak, sektöre sunduğumuz katkıyı ve faydayı büyütmeyi hedefliyoruz. Son bir yılda yaklaşık 5 milyon liralık yatırım yaptığımız e-spora toplam desteğimizin, önümüzdeki 5 senede 30 milyon liraya ulaşmasını planlıyoruz." diye konuştu.

Bora Koçyiğit ise Türkiye'de e-spor anlamında büyük bir potansiyel bulunduğunu ve dünyaya paralel olarak e-spor ekosisteminin hızla büyüyeceğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Riot Games olarak, son 6 yılda e-sporu Türkiye'de kurumsal, organize ve profesyonel bir spor dalı haline getirdik. E-sporda bizi dünya arenasında temsil eden, bayrağımızı dalgalandıran şampiyonların yetişmesine aracı olduk. Dünya çapında geleceğin trendlerini ve aktivitelerini bugünden değerlendirmeye açık bir vizyon ve bakış açısıyla hareket eden bir marka olması açısından da Vodafone'la gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğini çok kritik buluyoruz. Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi adı altında yoluna devam edecek olan ülkemizin ilk ve tek profesyonel e-spor lig organizasyonu, bu yol arkadaşlığı ile daha büyük bir gelişim potansiyeline sahip olacaktır."

Haftanın Öne Çıkanları

Başkentte gol çıkmadı

2018-04-01 19:37 - Spor

İzmir'de otoyolda zincirleme kaza

2018-03-30 11:32 - Asayiş

Fas’ta Filistin ile dayanışma gösterisi düzenlendi

2018-03-31 02:47 - Genel

Dünyanın 'gül bahçesi' bu sezon yüz güldürecek

2018-03-31 16:32 - Ekonomi

'İnsanoğlu yakında Mars'ta yürüyecek'

2018-03-30 01:54 - Genel

Iğdır'da minibüs kazası: 17 ölü, 36 yaralı

2018-03-30 10:52 - Gündem

ABD'den Rusya'nın 'sınır dışı kararına' tepki

2018-03-30 11:02 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan sınır karakolunda

2018-04-02 01:40 - Genel

Fransa'dan 'Türkiye' ve 'Suriye' açıklaması

2018-03-30 13:38 - Genel

ÇUKUR 23.BÖLÜM İZLE... ÇUKUR İZLE... Çukur'un 23. bölümünde neler olacak?

2018-04-02 03:02 - Magazin

İlgili Haberler

Oulai, bordo mavili formayı giymek için gün sayıyor

16:43 - Spor

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde gruplar belli oldu

14:10 - Spor

Marcel Licka, Trabzonspor karşısında oyuncularına güveniyor

15:47 - Spor

Samsun'da suça sürüklenen çocuklara floor curling eğitimi veriliyor

15:42 - Spor

Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluk rekoru Aydan Siyavuş'ta

11:56 - Spor

Günün Manşetleri

Alman Bosch, zorlu otomotiv pazarında maliyetleri düşürmek için 13 bin kişiyi işten çıkaracak

18:03 - Ekonomi

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin Halep kırsalındaki saldırısında 2 asker öldü

17:58 - Dünya

Küresel borç ikinci çeyrekte yaklaşık 338 trilyon dolarlık rekor seviyeye ulaştı

17:47 - Ekonomi

Akkuyu NGS'nin ilk güç ünitesinde son hazırlık çalışmaları yapılıyor

17:37 - Ekonomi

Burdur'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

17:33 - Gündem