?>

Vicdansızlar, yeni doğan bebeği çöpe attılar

Küçükçekmece’de kimliği belirsiz bir kişi tarafından 4 günlük bebek, ses çıkarıp biri fark etmesin diye ağzı bağlı poşetle çöp konteynerinin yanına bırakıldı. Çevredeki esnafın fark etmesi üzerine boğulmaktan kurtarılan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati

Asayiş - 8 yıl önce

Olay, Küçükçekmece Fatih Mahallesi üzerinde önceki gün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde yürüyen şüpheli kişi ya da kişiler ellerinde bir çöp poşetini yol üzerinde bulunan çöp konteynerinin yanına bıraktı. Bir süre sonra çöp konteynerinin yanından geçen bir vatandaş çocuk sesi duyduğunu belirterek çevredeki esnaflardan yardım istedi. Yolun karşısındaki esnafların çöp konteynerinin yanına gelip kontrol etmesi sonucu ağzı bağlı olan çöp poşeti içerisinden henüz daha 4 günlük olan bir erkek bebeğini buldu.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin hızlı bir şekilde müdahale etmesi ve hemen bulunmasıyla boğulmaktan kurtarılan erkek bebek tedavi edilmek üzere İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polis ekipleri ise olay yerini güvenlik şeridi çekerek incelemelerde bulundu. Polis, bebeğin ağzının ses çıkarıp biri fark etmesin diye bağlandığını belirledi. Ayrıca çevredeki kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadesine başvuruldu. Öte yandan, olay anı kameralara yansıdı. Görüntülerde şüpheli bir kişi kaldırımın karşısına hızlıca geçerek kamera açısından çıkıyor. Ardından olay yerine polis gelerek bebeği buluyor. Bebeğin bulunmasının ardından bir dükkanın önünde esnafların yardım etmeye çalışması kameralara yansıyor. İhbar üzerine gelen polis ekipleri olay yerinde görülüyor.

“Bir siyah poşetin içine atmışlar”

Bebeği ilk fark eden vatandaşlardan Nesrin Sancak, “İşten geliyordum, berbere uğramıştım oraya yaşlı bir bayan geldi. 'Çöpten bir ses geliyor ama ben korktuğum için bakamadım' deyince koşarak çöp konteynerinin oraya gittik. Çöpün içine baktık, aradık, taradık bulamadık bir şey, daha sonra baktık ki ses çöpün yanından geliyor. Bir siyah poşet vardı içine atmışlar incecik battaniyeyle bu soğukta öylece bırakmışlar. Aldık hemen ardından sağlık ekiplerini çağırdık, sonra polisler gelip aldılar” dedi.

“Şimdilik hayati tehlikesi bulunmuyor”

Çöp konteynerinde bulunan bebeğe Sağlık Bakanlığının sahip çıktığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Özge Sağlam, “Dün akşam saat 9-10 sularında çöpün kenarında bulunduğu söylenilen bebek 112 ekipleri tarafından acil birimimize getirildi. Sonrasında bakanlığımızca sahip çıkılan bebeği bizler yoğun bakım ünitemize yatırdık. Tahminen 3 ya da 4 günlük olduğunu tahmin ettiğimiz 3 bin 880 gram ağırlığında erkek bir bebek. Gerekli tetkik ve tedavilere başlandı, şimdilik hayati bir tehlikesi bulunmuyor. Tedavisi tamamlandıktan sonra sağlığına kavuşturarak taburcu etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ufuk Kıvık  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ sanığı kendi numarasını hatırlamadı

2017-10-06 19:12 - Gündem

Katalonya'daki referandum girişimine müdahale

2017-10-01 14:38 - Genel

Altın tahvili ihracında merak edilenler

2017-10-05 17:16 - Ekonomi

Beyoğlu’nda restorana silahlı saldırı kamerada

2017-10-01 21:52 - Asayiş

Bakan'dan 'ucuz et' müjdesi

2017-10-02 00:22 - Ekonomi

Liseli genci bıçaklayan şahıs tutuklandı

2017-10-03 21:47 - Asayiş

'Barcelona-Las Palmas maçı oynanmamalıydı'

2017-10-02 20:47 - Spor

TBMM’de açılış yılı resepsiyonu

2017-10-02 01:32 - Siyaset

Başakşehir Belediye Başkanlığı'na Kartoğlu seçildi

2017-10-04 21:48 - Genel

Tapuda beklemeye 'ALO 181' ile son veriliyor

2017-10-01 15:26 - Genel

İlgili Haberler

Orman yangınlarına müdahale ediliyor

16:52 - Asayiş

Mersin'deki operasyonlarda 3 milyon 542 bin uyuşturucu hap ele geçirildi, 8 zanlı yakalandı

08:18 - Asayiş

Hatay'da çıkan orman yangını söndürüldü

00:52 - Asayiş

Denizli ve Balıkesir'de çıkan orman yangınlarına müdahale sürüyor

16:03 - Asayiş

'Huzur İstanbul' uygulamasında 621 kişi gözaltına alındı

15:43 - Asayiş

Günün Manşetleri

İstanbul'da 30 yaşın üstündeki öğrenciler de indirimli ulaşımdan faydalanabilecek

20:27 - Gündem

Beşiktaşlı futbolcu Amir Hadziahmetovic, Hull City'ye kiralandı

20:22 - Spor

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan maçının hazırlıklarına başladı

19:52 - Spor

TFF, 1. Lig'den düşen ve 2. Lig'den çıkan takım sayılarında değişikliğe gitti

18:13 - Spor

AB Konseyi Başkanı Costa, Filistin temsilcilerinin BM Genel Kuruluna katılması gerektiğini söyledi

17:18 - Dünya