?>

Veysi Kaynak: 'Türkiye Olağanüstü Hal rejimine rağmen...'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Türkiye Olağanüstü Hal rejimine rağmen, hem Birleşmiş Milletler hem de Avrupa Birliği İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komisyonu’nun denetimine kendisini açmıştır. 15 Temmuz’dan sonra bu heyetler ülkemizi ziyaret etmişler, bu ziyaretler

Siyaset - 9 yıl önce

TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı 2017 Merkezi Yönetim bütçeleri ile 2017 yılı kesin hesapları üzerine görüşmeler yapıldı.

Kaynak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bütçe üzerine konuştu. Kaynak, El Bab’da şehit olan askere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi. Kaynak, insan hakları alanındaki eleştirilere cevap vererek, “AK Parti kuruluşunda insan hakları alanına yer vermiştir. Türkiye İnsan hakları ve Eşitlik Kurumu idari ve mali özerkliğe sahiptir ve bir kamu tüzel kişiliğine sahiptir. Görev alanına giren konularda, hiçbir organ, makam, kurum, merci, kişi kuruma emir ve talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz” ifadelerini kullandı. Kamu Başdenetçisi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçildiğini hatırlatan Kaynak, “Fransa’da kamu başdenetçisi Cumhurbaşkanı tarafından atanmaktadır, üyeler kamu başdenetçisi tarafından seçilmektedir. İngiltere’de kurul ve başkanı Devlet Bakanı tarafından seçilmektedir. Hollanda’da Adalet ve Güvenlik Bakanı’nın teklifi ve kraliyetin onayı ile hayat kazanmaktadır. Almanya’da iki üyesi Federal Meclis tarafından, diğer üyeler kurulu finanse eden bakanlıklar; Adalet, Dışişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları tarafından seçilmektedir” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin işkenceye sıfır tolerans verdiğini ifade eden Kaynak, “Türkiye Olağanüstü Hal rejimine rağmen, hem Birleşmiş Milletler hem de Avrupa Birliği İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komisyonu’nun denetimine kendisini açmıştır. 15 Temmuz’dan sonra bu heyetler ülkemizi ziyaret etmişler, bu ziyaretler esnasında cezaevi ziyaretleri gerçekleştirmişlerdir. Suçlu, terörist olabilir ama insan onuru her şeyin üstündedir. 2010 yılında yapılan değişiklikle askeri yargının alanı daraltılmıştır. Temel haklara ilişkin uluslar arası anlaşmaların iç hukuka üstünlüğü 2004 yılında Cumhuriyet Halk Partisi grubuyla beraber Anayasamıza girmiştir, bilgi edinme hakkı, toplantı ve gösteri hakkının kullanılmasını genişletilmesi bu dönemde hayata geçmiştir” dedi.

Ahmet Umur Öztürk  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli kripto 'Göktürk-1' ile uzayda

2016-12-07 16:22 - Teknoloji

Rusya'dan 'OPEC' açıklaması

2016-12-01 18:22 - Dünya

Derbide ilki yaşayacaklar

2016-12-01 18:08 - Spor

Terörün en küçük mağduru yaşam mücadelesini kaybetti

2016-12-01 18:32 - Gündem

Merdiven altı 'liposuction'a dikkat

2016-12-04 12:17 - Sağlık

'TL'ye çağrıyı Merkez Bankası olarak destekliyoruz'

2016-12-06 13:17 - Ekonomi

'Erdoğan'ı çekemeyenler her türlü hainliği yapıyor'

2016-12-04 16:27 - Siyaset

Trinidad ve Tobago'da 5,8 büyüklüğünde deprem

2016-12-07 12:32 - Dünya

Agüero'ya 4 maç ceza

2016-12-05 20:17 - Spor

İstanbul'da İsrail'e karşı 'ezan' protestosu

2016-12-07 23:42 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan vefatının 6. yılında Nuri Pakdil'i andı

19:32 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "Uluslararası Sıfır Atık Forumu"na ilişkin açıklama

16:33 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Nuri Pakdil için anma mesajı

12:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'nin süratle yaralarını sarmaya ve yeniden ayağa kalkmaya ihtiyacı var

17:28 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Terörsüz Türkiye" terörsüz bir bölge demektir

20:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye'nin 25 insani yardım tırı Gazze için Refah Sınır Kapısı'na hareket etti

21:27 - Dünya

ABD ve Çin, tarife müzakerelerinin yeni turunu gelecek hafta Malezya'da yapacak

21:03 - Dünya

Mısır, İran, ABD ve UAEA'lı yetkililerle nükleer müzakereleri görüştü

20:32 - Dünya

KKTC'de Hüseyin Gürlek, cumhurbaşkanı seçiminde adaylıktan çekildi

20:18 - Dünya

SOLOTÜRK Kayseri'de gösteri uçuşu yaptı

20:03 - Gündem