?>

Vergi yapılandırmada son başvuru tarihi 31 Aralık

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren borç yapılandırması 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki borçları kapsayacak. Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin 31 Aralık 2020'ye kadar ilgili kuruma başvuruda bulunması gerekiyor.

Ekonomi - 5 yıl önce

Istanbul

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı'ndan (TÜSİAV) yapılan açıklamaya göre, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren borç yapılandırması 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki borçları kapsayacak. Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin 31 Aralık 2020'ye kadar ilgili kuruma başvuruda bulunması gerekiyor.

Gelir, kurumlar KDV, ÖTV, MTV, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileri, ceza ve gecikme faizleri, prim borçları, köprü ve trafik cezaları, öğrenim kredisi borcu, kamunun kira alacakları, TOBB-TESK-Barolar Birliği aidatları, çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları ile orman köylülerinin kredileri kapsam dahilinde yer alıyor. Bağ-Kur'lulardan 31 Ekim 2020 tarihi itibarıyla prim borcu bulunanlar, borçlarını iki ay içinde ödemezlerse veya yapılandırmazlarsa prim borçları silinecek ancak sigortalılıkları durdurularak borçlu oldukları dönem sigortalılıkları silinecek.

"Nasılsa süre var, başvururum demeyin"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜSİAV Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakcı, borçlu olan ve yapılandırmadan faydalanmak isteyen kişilerin atması gereken adımlarla ile ilgili bilgiler verdi. Daha önceki yapılandırmalarda son gün vergi daireleri önünde oluşan uzun kuyruklara şahit olunduğunun altını çizen Kumdakcı, şunları aktardı:

"Teknoloji sayesinde bugün oturduğunuz yerden de başvuru yapmanız mümkün ancak son günlerde oluşan yığılmalar sistemi zora sokuyor. Bu nedenle mükelleflerin vakit kaybetmeden başvurularını yapması doğru bir adım olur. Vergi borçluları interaktif Vergi Dairesi ya da e-devlet'e giriş yapıp "Yapılandırma İşlemleri" kısmından borçlarının tamamını yapılandırabilecekleri gibi bağlı bulundukları vergi dairesine doğrudan veya posta yoluyla da başvurabiliyorlar.

Sosyal Sigorta prim borcu olan işverenler başvurularını e-sigorta kanalıyla internet üzerinden yapabilecekleri gibi, yine elden ya da posta yoluyla bağlı bulundukları SGK İl Müdürlüğü’ne veya Sosyal Güvenlik Merkezi’ne de başvuru gerçekleştirebiliyorlar. Diğer idarelerin de (TOBB, TESK, Barolar Birliği, TÜRMOB, Tarım Kredi Koop. vb.) örneğe uygun başvuru dilekçelerinin hazırlanarak borçluların kullanımına sunulması icap ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Ticaret Bakanlığı’na, il özel idarelerine, belediyelere ve YİKOB’lara bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ilk taksitini 31/1/2021 tarihine kadar (bu tarih dahil), Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ise ilk taksitini 28/2/2021 tarihine kadar (bu tarih dahil), diğer taksitlerini ise bu tarihleri takip eden ikişer aylık dönemler halinde azami on sekiz eşit taksitte ödemesi gerekiyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Terzi babasının koleksiyonu 'hazinesi' oldu

2020-11-30 15:21 - Çevre-Hayat

EGM'den 'oltalama' yönetimiyle siber dolandırıcılık uyarısı

2020-11-29 18:01 - Asayiş

Formula 1'de olaylı Bahreyn Grand Prix'sini Hamilton kazandı

2020-11-30 02:54 - Spor

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar 2 ila 5 derece azalacak

2020-12-01 13:01 - Gündem

İstanbul'un barajlarındaki su seviyesi yüzde 25'in altına indi

2020-12-01 14:25 - Genel

Yazılım sektörünün bugünü ve yarını TÜSİAD webinarında tartışılacak

2020-12-01 16:06 - Teknoloji

LG ProBeam'den iş dünyasına yeni sunum

2020-11-27 13:14 - Genel

İTO Başkanı Avdagiç: Reel sektöre yönelik 'Anti-Kovid 2021' tedbirlerinin kıymetli olacağı inancındayız

2020-12-01 15:39 - Ekonomi

BBP Genel Başkanı Destici: Tedbirlere uymak hepimizin hem insani hem de vatandaşlık görevidir

2020-12-01 15:46 - Siyaset

İstanbul'da kasımda perakende ve toptan fiyatlar arttı

2020-12-01 15:42 - Siyaset

İlgili Haberler

Trump, Fed binalarını yenileme işi nedeniyle Powell'a dava açılmasına izni vermeyi düşünüyor

17:58 - Ekonomi

ABD'de yıllık enflasyon temmuzda yüzde 2,7 ile beklentilerin altında geldi

16:22 - Ekonomi

OPEC'in ham petrol üretimi temmuzda günlük 263 bin varil arttı

15:32 - Ekonomi

Konya'daki tesiste 7 yılda 100 bin civarında keklik üretildi

11:37 - Ekonomi

TOKİ 21 ildeki 102 iş yerini açık artırmayla satacak

11:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelashvili'nin eşiyle görüştü

19:02 - Gündem

Trump, Fed binalarını yenileme işi nedeniyle Powell'a dava açılmasına izni vermeyi düşünüyor

17:58 - Ekonomi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar, partisinin 24. kuruluş yıl dönümü hazırlıklarını anlattı

17:33 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelashvili'yi resmi törenle karşıladı

17:18 - Gündem

Fransa, Gazze'de 6 gazetecinin ölümüne neden olan İsrail saldırısını kınadı

17:08 - Dünya