?>

'Verdiğimiz bütün sözleri tuttuk'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Seçimden önce 'Net asgari ücreti 1500 lira yapacağız.' dedik. Erzurum'un Çat Belediyesinden tutun Tekirdağ, İzmir Büyükşehir'e kadar bütün belediyelerimizde asgari ücret en az net 1500 liradır." dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

TEKİRDAĞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim belediye başkanlarımız asla ve asla kendi kentlerine ihanet etmediler, kenti ve kentliyi baş tacı ettiler, yeşili de korudular, hizmeti de yaptılar. Arzu ederlerse onlara belediyecilik dersi de verebiliriz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye'de, Cumhuriyet'in kurucu değerlerine dönmek; bir arada, huzur içinde yaşamak ve siyasette uzlaşmayı egemen kılmak gerektiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, her bakan değiştiğinde milli eğitim politikasının değiştiğini kaydederek, 11 ilçeye 11 okul yapma görevinin Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olduğunu, ancak bu okulların Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi.

Verdikleri bütün sözleri tuttuklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Seçimden önce 'Net asgari ücreti 1500 lira yapacağız.' dedik. 'Bu parayı nereden bulacaksınız?' dediler. Bizim bugün en küçük belediyemizden, Erzurum'un Çat Belediyesinden tutun Tekirdağ, İzmir Büyükşehir'e kadar bütün belediyelerimizde asgari ücret en az net 1500 liradır. Demek ki oluyor, yapabiliyoruz. Soru şu aslında, küçük bir belediye dahi bunu yapıyorsa, bir büyükşehir belediyesi dahi bunu yapıyorsa, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bunu nasıl yapamıyor?"

"Bizim ruhumuzda Kuva-yi Milliye var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hizmeti Türkiye sathına CHP'li belediyelerin yapabildiğini ifade ederek, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri metro yapamadılar. Şu anda bu metro inşaatlarını Bakanlık yapıyor. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyemiz, kendi imkanlarıyla kendi metrosunu yapıyor. Üstelik onların yaptığının üçte bir fiyatına yapıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve bizim belediye başkanlarımız asla ve asla kendi kentlerine ihanet etmediler, kenti ve kentliyi baş tacı ettiler, yeşili de korudular, hizmeti de yaptılar. Arzu ederlerse onlara belediyecilik dersi de verebiliriz." diye konuştu.

Dünyanın tanıdığı Namık Kemal'in Tekirdağlı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Albayrak'dan görkemli bir Namık Kemal heykeli yapmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin diğer partilere benzemediğini belirterek, "Bizim ruhumuzda insana, vatana, bayrağa sevgi vardır, bizim ruhumuzda Kuva-yi Milliye vardır." dedi.

Program öncesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) Japon JIKA kurumu iş birliğiyle yaptığı ileri biyolojik arıtma tesisi inşaatını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, açılış ve temel atma töreninde yer alan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'ya Tekirdağ'ın yöresel ürünlerinin bulunduğu bir hediye verdi.

Tekirdağ'daki 153 milyon liralık altyapı yatırımının bir kısmının açılışı, bir kısmının da temel atma töreni, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşların katımıyla gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ticaret ve Sanayi Odası'nda hemşehri dernek temsileriyle bir araya geldiği toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

Muhabir: Andaç Hongur, Vedat Yücebaş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zimbabve ordusu 'darbe' iddialarını yalanladı

2017-11-15 11:02 - Dünya

Erdal ve Gürdal Tosunlar’ın anıldığı gecede duygusal anlar yaşandı |İstanbul Komedi Festivali

2017-11-15 16:02 - Kültür Sanat

Yarım asırdır evleri ısıtıyor

2017-11-14 17:02 - Çevre-Hayat

Borsa haftaya yükselişle başladı

2017-11-13 13:05 - Ekonomi

'Uluslararası düzeni tehdit eden Rusya'nın eylemleridir'

2017-11-14 10:32 - Dünya

Fenerbahçeli eski futbolcuya “yaralama” ve “hakaret” suçlarından hapis istemi

2017-11-13 17:02 - Asayiş

Liste başı Robin van Persie

2017-11-12 03:02 - Spor

'Artık sezonluk terörle mücadele yok'

2017-11-16 23:49 - Genel

Katalonya krizinde 'Rusya'ya suçlamalar' AB'de tartışılacak

2017-11-10 22:33 - Dünya

TDV'den İdlib'de okul inşası

2017-11-16 15:41 - Genel

İlgili Haberler

Emine Erdoğan, Malezya Başbakanı'nın eşi Wan Azizah İsmail ile bir araya geldi

21:53 - Siyaset

Malezya Başbakanı Enver'e Cumhuriyet Nişanı tevcih edildi

21:33 - Siyaset

Türkiye ile Malezya arasında anlaşmalar imzalandı

19:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

19:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver'i resmi törenle karşıladı

17:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı

05:27 - Dünya

Trump, 31'i BM bünyesinde olmak üzere ABD'yi 66 uluslararası kuruluştan geri çekti

01:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump: 2027'de savunma bütçemiz 1,5 trilyon dolar olmalı

01:03 - Dünya

İş dünyası temsilcileri e-ticarette gümrük muafiyetinin kaldırılmasını değerlendirdi

00:33 - Ekonomi

Barcelona, İspanya Süper Kupa'da finale yükseldi

00:08 - Spor