?>

Venezuelalılar, Maduro’yu dinledi

Ekonomik kriz sebebiyle ülkeden ayrılan Venezuelalılar, mülteci olmanın zorluklarını gördükten sonra Başkan Nicolas Maduro’nun çağrısıyla akın akın yurtlarına dönmeye başladı.

Dünya - 7 yıl önce

Venezuela İletişim Kültür ve Turizm Başkan Yardımcısı Jorge Rodrguez, yaptığı açıklamada, Arjantin, Peru ve Ekvator’daki vatandaşlarının önümüzdeki günlerde ülkelerine geri döneceğini duyurdu. “Anavatana Dönüş” operasyonunun bir parçası olarak Çarşamba günü bir grup Venezuelalı Ekvador'dan, başka bir grup ise Cumartesi gününe kadar Peru’dan dönecek. Ayrıca Pazartesi günü de bir uçak Arjantin'den kalkacak. Peru'daki Venezuela Büyükelçisi Reinaldo Segovia, ülkesine dönmek isteyen vatandaşlarla bir toplantı yaptı.

"Sağlık hizmetleri eksikliği, tıbbi kontroller yapamayan gebe kadınlar ve gelişmiş depresyon durumları gibi Peru'da çok büyük zorluklar yaşadınız. Artık vatana dönüyorsunuz” ifadelerini kullandı. Vatandaşlara geri dönüş programı kapsamında yapmaları gerekenler hakkında bilgi verdi. İş ve konut sahibi olmaları konusunda yapmaları gerekenleri duyurdu.

Cumhurbaşkanı Nicols Maduro geçtiğimiz günlerde, geri dönmek isteyen tüm vatandaşların memnuniyetle karşılanacağını ve herhangi bir ayrımcılık olmaksızın kollarının açık olduğunu duyurmuş, Venezuelalı olmanın ülkeye geri dönmek için tek şart olduğunu açıklamıştı.

Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza da Twitter hesabında, Venezuela vatandaşlarının “Vatana Dönüş” operasyonu için elçiliklerin önünde uzun kuyrukları oluşturmaya devam ettiklerini duyurdu. Venezuelalılar, “Vatanımız dışında hiç kimseyiz. Bize ikinci sınıf vatandaşlar olarak davranıyorlardı" şeklinde konuştu.

Serkan Bayar

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Irak'ta meclis için en büyük koalisyon oluşturuldu

2018-09-03 04:02 - Dünya

Bakteriyle savaşta yeni dönem

2018-09-05 20:22 - Teknoloji

Konya'da defineciler suçüstü yakalandı

2018-09-06 06:02 - Gündem

Taksicinin dikkati İranlı uyuşturucu satıcılarını yakalattı

2018-09-05 15:32 - Gündem

Kuşadası’nda 5 yıldızlı otele icra şoku

2018-09-04 23:37 - Gündem

Filistin yönetimi ABD'nin UNRWA kararını BM'ye taşımayı planlıyor

2018-09-01 19:32 - Dünya

'Beşiktaş’ta iz bırakmak istiyorum'

2018-09-01 21:32 - Spor

AP Komitesi'nden Kosova ile vize serbestisine yeşil ışık

2018-08-31 01:02 - Dünya

'Filistin uzlaşısı için Mısır'ın ara buluculuğuna bağlıyız'

2018-09-02 01:52 - Dünya

Türkmenler, hükümette yer almak istiyor

2018-09-04 21:02 - Dünya

İlgili Haberler

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli çiftçilerin zeytin hasadına İsrail engeli sürüyor

15:02 - Dünya

Fransa son dönemde birbiri ardına gerçekleşen müze soygunlarıyla gündemde

14:12 - Dünya

İsrail ordusu, Lübnan'ın Bekaa bölgesine hava saldırıları düzenledi

14:03 - Dünya

UNRWA: Gazze Şeridi 61 milyon ton enkazla kaplanmış durumda

13:43 - Dünya

Amerikan SpaceX şirketinin sahibi Musk, NASA Geçici Yöneticisi Duffy'ye tepki gösterdi

13:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Muğla'da 484 otel ve tesis denetlendi, eksiklikleri bulunan 5'i kapatıldı

15:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turunda 24 anlaşma, ortak açıklama ve bildiri imzalandı

15:33 - Siyaset

TUSAŞ şehitleri birinci yıl dönümünde anılıyor

15:27 - Gündem

İstanbul Orman İnovasyon Haftası'nda döngüsel biyoekonomi ve Akdeniz ormanları konuşuldu

15:23 - Ekonomi

Gelir İdaresinden "kiralarla ilgili yeni vergi geldiği" iddialarına yönelik açıklama

15:18 - Ekonomi