Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez, ülkeyi kendisinin yönettiğini belirtti

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, ülkeyi ABD'nin yönettiği iddialarına ilişkin, "Venezuela Cumhuriyeti'nin başında Anayasa'nın açıkça belirttiği şekilde ben bulunuyorum." ifadesini kullandı.

Dünya - 6 ay önce

Bogota
Ülkesinde NBC News'e açıklamalarda bulunan Rodriguez, Venezuela Anayasası'na göre geçici lider olarak devlet başkanlığı görevini kendisinin üstlendiğini söyledi.
Venezuela'nın ABD tarafından yönetildiği iddiasına ilişkin soruya Rodriguez, "Size söyleyebilirim ki, Venezuela Cumhuriyeti'nin başında Anayasa'nın açıkça belirttiği şekilde ben bulunuyorum. İşim çok yoğun ve oldukça meşgul olduğum için bunun çok, çok zor bir iş olduğunu ve bunu her gün adım adım yürüttüğümüzü söyleyebilirim." cevapını verdi.
Rodriguez, ABD ordusu tarafından 3 Ocak'ta alıkonulan Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Venezuela'nın meşru lideri olduğunu vurgulayarak, "Size temin ederim, Devlet Başkanı Nicolas Maduro Venezuela'nın meşru devlet başkanıdır. Bunu bir avukat olarak söylüyorum, hem Başkan Maduro hem de Cilia Flores masumdur." diye konuştu.
ABD'den davet aldığını dile getiren Rodriguez, gerekli işbirliğinin ve ilişkilerde ilerlemenin belli bir seviyeye gelmesinin ardından Washington'a gitmeyi düşündüğünü kaydetti.
Rodriguez, Nobel Barış Ödüllü ve muhalif lider Maria Corina Machado'nun Venezuela'ya dönmesi ihtimalina ilişkin, "Hayatıyla ilgili neden bu kadar yaygara koparılıyor anlamıyorum. Ülkesine dönüşüyle alakalı olarak, Venezuela'da hesap vermek zorunda kalacak. Neden askeri müdahale istediğini, neden Venezuela'ya yaptırımlar talep ettiğini ve ocak başında gerçekleşen eylemleri (ABD'nin hava saldırısı) neden kutladığını açıklamak zorunda kalacak." ifadelerini kullandı.

Rodriguez, Meclis'te yemin etmişti

ABD'nin ülkeye hava saldırılarıyla eş zamanlı Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasının ardından yardımcısı Delcy Rodriguez, Meclis'te yemin ederek 5 Ocak'ta Geçici Devlet Başkanlığı görevini resmen üstlenmişti.
Rodriguez, yaptığı konuşmada, "ABD'de rehin tutulan iki kahramanımızın, Devlet Başkanımız Nicolas Maduro ve (eşi) Cilia Flores'in kaçırılmasından duyduğum üzüntüyle burada bulunuyorum." ifadesini kullanmıştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nijerya'da ISWAP üyesi 16 terörist öldürüldü

2026-02-11 16:39 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşlarımız deprem konutlarına çok uygun şartlarla faizsiz, sabit fiyatlarla kavuşacak

2026-02-11 16:27 - Siyaset

Milli sürat patenci Furkan Akar, Milano-Cortina 2026'da gözünü madalyaya dikti

2026-02-09 22:20 - Spor

Uluslararası Genç İşadamları Kongresi başladı

2026-02-10 13:18 - Ekonomi

Süper Lig'de 22. haftanın perdesi yarın açılacak

2026-02-12 10:24 - Spor

İngiltere Futbol Federasyonu, Tuchel'in sözleşmesini 2028 yılına kadar uzattı

2026-02-12 16:08 - Spor

Altın fiyatları 5 bin dolar seviyesinde denge arayışında

2026-02-09 21:57 - Ekonomi

TFF, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin şubat ayı kazananlarını açıkladı

2026-02-08 13:39 - Spor

ROKETSAN, milli füzelerle Suudi Arabistan'da yeni sözleşmeler imzaladı

2026-02-11 20:56 - Teknoloji

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bireysel özgürlüklerin garanti altına alınması için anayasal garanti şart

2026-02-12 15:55 - Siyaset

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset