?>

Venedik sular altında kaldı

İtalya genelini etkisi altına alan yağışlı hava nedeniyle kanallarıyla bilinen Venedik kentinde su seviyesi gece saatlerinde 187 santimetreye kadar yükseldi.

Genel - 6 yıl önce

ROMA (AA) - İtalya’da etkili olan yağışlar nedeniyle kanallarıyla ünlü tarihi kent Venedik’te sular, gece saatlerinde 187 santimetreye kadar yükselirken 2 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede birkaç gündür devam eden sert rüzgarlı ve kuvvetli yağışlı hava, Venedik’te doğal afete yol açtı.

Kanallarıyla ünlü kentte, su seviyesi dün gece itibariyle 187 santimetreye ulaşarak, 1966’daki sel felaketindeki 194 santimetre ölçümün ardından en yüksek seviyeyi gördü.

Suların yükselmesi nedeniyle çok sayıda gondol, sandal ve küçük vapurların karaya vurduğu, birçoğunun da battığı görüldü.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, kentlerinin tarihi felaketle karşı karşıya olduğunu belirterek, hükümete acil müdahale çağrısında bulundu.

Brugnaro, kentin tarihi bazilikası San Marco’nun da su baskınında büyük zarar gördüğünü belirtti.

Kentin deniz sularına teslim olduğunu ve 1966’dan bu yana böyle bir şeyin görülmediğini dile getiren Brugnaro, ayrıca Twitter hesabından Venediklilere, uğradıkları zararın fotoğraflarını çekerek belgelemeleri çağrısında bulundu.

"Yüzde 80’i sular altında"

Venedik’in içinde bulunduğu Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia da suların yükselmesini "Kıyamet yıkımı" olarak nitelendirirken, "Kelimelerimi abartmıyorum ancak şehrin yüzde 80’i sular altında. Zarar tahmin edilmez, korkutucu boyutta." ifadelerini kullandı.

Venedik’in tarihi kent merkezinin yanı sıra çevresinin de etkilendiği felakette, Venedik lagünü içerisinde yer alan Pellestrina adasında da suların yükselmesi nedeniyle 2 kişi hayatını kaybettiği bildirildi.

Rainews24’ün haberine göre, ölenlerden birinin 78 yaşında olduğu ve evini su basması sonucunda elektrik akımına kapılarak can verdiği, diğer kişinin de yine evini su basması dolayısıyla hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan, su basması dolayısıyla Venedik ve civarında elektrik akımından kaynaklanan çok sayıda küçük yangının da çıktığı ifade edildi.

Bu arada, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin bugün Venedik'e gideceği bildirildi.

Muhabir: Barış Seçkin

Haftanın Öne Çıkanları

Askeri araç ihracatında 8x8 performans

2019-11-08 15:37 - Ekonomi

Erkek tenisinin en iyileri Londra'da korta çıkacak

2019-11-09 12:44 - Spor

İspanya Süper Kupası 3 yıl süreyle Suudi Arabistan'da oynanacak

2019-11-12 01:17 - Gündem

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran BMMYK heyetiyle bir araya geldi

2019-11-12 01:07 - Dünya

'Şirketler insan haklarını korumakla ve saygı göstermekle yükümlüdür'

2019-11-09 16:25 - Genel

Hijyen kurallarına uymayan mekanlara ceza yağdı

2019-11-07 11:22 - Gündem

İspanya Süper Kupası 3 yıl süreyle Suudi Arabistan'da oynanacak

2019-11-12 01:27 - Spor

İsrail’in Gazze’ye hava saldırısı devam ediyor

2019-11-12 23:22 - Dünya

Suriye Anayasa Komitesi toplantıları 25 Kasım'da devam edecek

2019-11-08 19:02 - Dünya

Tarımda verim son 10 yılda yüzde 30 arttı

2019-11-12 12:26 - Genel

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Marmara Denizi'nde 3,5 büyüklüğünde deprem

03:17 - Gündem

Trump'dan ilerleyen günlerde ABD ordusunun "zaferden zafere koşacağı" mesajı

03:12 - Dünya

Galatasaray, Leroy Sane ile İstanbul'da görüşecek

03:07 - Spor

ABD'de yargıç, Filistinli aktivist Halil'in sınır dışı edilemeyeceğine hükmetti

01:48 - Dünya

Los Angeles'ta görevlendirilen Ulusal Muhafızların bazı sivilleri gözaltına aldığı bildirildi

01:07 - Dünya