?>

Veliler yeniden okul sıralarında

- Uğur Okulları'nın düzenlediği “Bir günlüğüne ben olur musun?” projesinde veliler okulda ders işledi

Genel - 6 yıl önce

İUğur Okulları, ailelerin, çocuklarının yaşadığı sınava hazırlık sürecini deneyimlemeleri, empati kurabilmeleri amacıyla düzenlediği “Bir günlüğüne ben olur musun?” projesinde veliler okulda ders işledi.

Uğur Okulları’ndan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl ilk kez Uğur Okulları İzmir Bornova Kampüsü tarafından hayata geçirilen ve bu yıl Türkiye genelinde 44 ile yayılan projede veliler yeniden öğrenci sıralarına oturdu.

Üniversite sınavına hazırlık sürecinde kaygı yaşayan 8’inci ve 12'nci sınıf öğrencilerinin velileri, onların bu duygu durumlarını paylaşabilmek ve empati kurabilmek adına 5 saatliğine derse girdi. 30 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen projeye katılan öğrenci velileri çocuklarının yerine geçti, sınıf kurallarına uyarak ders dinledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uğur Okulları Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve Ar-Ge'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin, öğrencilerin emek verdikleri bir süreçten geçtiklerini ve hayatlarını şekillendirecekleri bir sınava tabi tutulduklarını dile getirerek yaşadıkları kaygının boyutuna değindi.

Öğretmenler ve velilerin öğrencilere verdikleri öğütlerden yola çıkıldığını kaydeden Sezgin, “Velilerimizin empati kurmasını hedefledik. Bugün okula üniforma giyerek geldiler. Sınava girmek, ölçmek ve ölçülmek, 40 dakika ders dinleyip 10 dakika teneffüse çıkmak, cep telefonunu dışarıda bırakmak, akşam ev ödevi yapmak, 3 ay sonraki sınavı düşünmek duygusunu velilerimize yaşatmak istedik.

Bilgilerimiz uçar ancak duygular kalıcıdır. Velilerimiz aslında bugün 5 saatlik empati kurdular. Soru çözüyorlar, tahtaya çıkıp sözlü oluyorlar. Sınava hazırlık yapıyorlar. Aslında onlara baskının, öğrenmenin önünde bir bariyer olduğunu ve onların duygularını anlamaları gerektiğini aktarmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. .

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Altınyıldız Classics yeni sezon koleksiyonunu Burak Özçivit'le tanıttı

2019-11-25 17:28 - Genel

Beymen Club, 55. mağazasını Ankara'da açtı

2019-11-28 15:04 - Genel

4 ayda 1053 kitap okuyan 8 yaşındaki çocuk Guinness Rekorlar Kitabı'nda

2019-11-25 20:02 - Çevre-Hayat

9. Uluslararası Resort Turizm Kongresi

2019-11-28 16:54 - Genel

AK Parti'den, İzmir'de Alevi vatandaşlara yönelik ifadelere ilişkin açıklama

2019-11-28 03:32 - Siyaset

Sözde sıkıyönetim emrini uygulamaya çalışan Yılmaz ve Koçak'a ağırlaştırılmış müebbet

2019-11-28 14:52 - Gündem

'Naim Süleymanoğlu büyük bir insan hakları savaşçısıydı'

2019-11-25 16:22 - Kültür Sanat

İran: Gösterilerle ilgili 8 CIA ajanı yakalandı

2019-11-28 13:17 - Dünya

Evinin odasında yetiştirdiği mantarı hibe sayesinde tesise taşıdı

2019-11-25 16:47 - Ekonomi

Yunanistan'daki Mora Yarımadası'nda 6,1 büyüklüğünde deprem

2019-11-27 13:48 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Avustralya'da, Epstein dosyasına benzer bir çocuk istismarı skandalı ortaya çıktı

15:19 - Dünya

Ramazan kolileri ve hediye çeklerinin yaklaşık 30 milyar liralık hacim oluşturması bekleniyor

15:16 - Ekonomi

Yerli üretim geleneksel ok çubukları ABD'den Asya'ya kadar birçok ülkeye ihraç ediliyor

15:15 - Ekonomi

Almanya’da Amazon'a 59 milyon avro ceza kesildi

15:09 - Ekonomi

İçişleri Bakanlığı 10 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı yaptı

15:08 - Gündem