?>

Vatikan Ekonomi Bakanı'nın çocuk taciziyle suçlanması

Papa Franciscus, Avustralya'da çocuk istismarıyla suçlanan Kardinal Pell'i geçici olarak izne gönderdi. Kardinal Pell, gelecek ay Melbourne'de hakim karşısına çıkacak. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

VATİKAN

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, ülkesi Avustralya'da çocuk istismarıyla suçlanan Vatikan Ekonomi Bakanı Kardinal George Pell'e savunmasını hazırlanması için izne ayırdı.

Avustralya'da 1970'li yılların sonlarında Katolik kilisesindeki cinsel istismar iddialarıyla ilgili zamanında harekete geçmemek ve Viktorya eyaletinde iki erkek çocuğa cinsel tacizle suçlanan 76 yaşındaki Pell, gelecek ay hakim karşısına çıkacak.

Vatikan'dan yapılan yazılı açıklamada, Papa'nın, Pell'in kendisine yöneltilen suçlamaları "üzüntüyle" karşıladığı belirtilerek, "Suçlamaların farkında olan Kardinal Pell, sivil yasalara tam saygı gösterecek şekilde davranarak, gerçeği aramayı teşvik etmenin önemini kabul ederek, kendisine yönelik suçlamalarla yüzleşmek üzere ülkesine dönmeye karar verdi." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Kardinal Pell'in Papa'yı bilgilendirdiğine dikkat çekilerek, "Kardinal Pell, Papa tarafından kendisini savunmak üzere izne ayrıldı." ifadeleri yer aldı.

Vatikan, Pell'in başında bulunduğu Ekonomi Bakanlığının da çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Avustralya basınında hakkındaki iddialar nedeniyle tutuklanabileceği haberleri de yer alan Kardinal Pell, 18 Temmuz'da Melbourne'de mahkemeye çıkacak.

Pell: "İddialar asılsızdır. Ben masumum"

Hakkındaki iddialar ve Papa'nın kendisine verdiği izin dolayısıyla Vatikan Basın Merkezi'nde gazetecilerin karşısına çıkan Pell, hakkındaki bütün suçlamaları reddetti.

Yürüttüğü Ekonomi Bakanlığı göreviyle Vatikan devlet protokolündeki üçüncü sırada gelen Kardinal Pell, "Mahkemeye çıkacağım gün için sabırsızlanıyorum. Hakkımdaki bütün bu iddialar asılsızdır. Ben masumum. Cinsel istismar iddiaları, beni iğrendiriyor." dedi.

Roma'dan ifade vermişti

Pell, Şubat ve Mart 2016'da Roma'dan video konferans yöntemiyle Avustralya'nın Çocuk Cinsel İstismarına Yönelik Kraliyet Komisyonuna bağlanmış, tanık olarak ifade vermişti.

Sağlık sorunları nedeniyle Sidney'e gidemeyen ve Roma'daki bir otel odasından toplantıya bağlanan Pell, gözetimi altındaki kiliselerde çocukların cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı yönündeki soruyu, "Savunulamaz bir şeyi savunmak için burada değilim." şeklinde cevaplamıştı.

Pell, o dönem de cinsel istismar mağduru bir erkek çocuğunu susturmak için rüşvet teklif ettiği iddialarını sert dille reddetmişti. Avustralya Kardinali Pell, Ekonomi Bakanlığına Şubat 2014'te atanmıştı.

Muhabir: Barış Seçkin

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uganda'da mülteci zirvesi

2017-06-24 16:02 - Dünya

Fenerbahçeli Simon Kjaer evlendi

2017-06-24 23:57 - Spor

Akdeniz’deki düzensiz göç akını yoğunlaştı

2017-06-27 17:42 - Dünya

Üniversite tercih kılavuzu yayımlandı

2017-06-22 21:03 - Genel

BTK'dan 'Petya' uyarısı

2017-06-29 15:42 - Ekonomi

Trump yönetimde fakir istemiyor

2017-06-23 01:22 - Dünya

Bu hafta 6 film vizyona girecek

2017-06-29 13:45 - Kültür Sanat

'Afrin'in terörden temizlenmesi gerekecek'

2017-06-28 22:32 - Siyaset

Lavanta bahçelerinde bayram yoğunluğu

2017-06-26 23:31 - Genel

İsrail askerleri bir Filistinliyi daha öldürdü

2017-06-29 04:07 - Dünya

İlgili Haberler

Kosova'da halk yerel seçim için sandık başında

10:27 - Dünya

İsviçre'de Gazze'ye destek gösterisinde polis ile göstericiler arasında arbede çıktı

10:07 - Dünya

Meksika'da şiddetli yağışlar sebebiyle 42 kişi öldü, 27 kişi kayboldu

07:48 - Dünya

Mısır'da Gazze'deki savaşı sonlandırmak için Trump'ın katılımıyla uluslararası zirve

01:18 - Dünya

İran: Avrupa ile nükleer müzakere düşünmüyoruz, ABD ile adil ve dengeli diyaloğa hazırız

01:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Kosova'da halk yerel seçim için sandık başında

10:27 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 38 Raportör Yardımcısı alacak

10:12 - Gündem

İsviçre'de Gazze'ye destek gösterisinde polis ile göstericiler arasında arbede çıktı

10:07 - Dünya

Çin, ABD'nin tarife tehdidine karşı nadir toprak elementleri kontrolünü savundu

07:58 - Ekonomi

Meksika'da şiddetli yağışlar sebebiyle 42 kişi öldü, 27 kişi kayboldu

07:48 - Dünya