?>

Vatandaşlara ücretsiz sanal ticaret eğitimleri başlıyor

Bakan Pekcan, "Sanal Ticaret Akademimizi bütün vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. Bu eğitim sistemimiz 7/24 çalışma masanızda ya da mobil telefonunuzda her zaman hazır olacak. Vatandaşlarımızın hizmetine açık ücretsiz bir eğitim vereceğiz." dedi.

Genel - 5 yıl önce

ANKARA(AA) - Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığında düzenlenen Sanal Ticaret Akademisinin tanıtımında yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yeni girişimciler ve yeni ihracatçılar kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bakanlığın dijital uygulamalarını her geçen gün daha da geliştirdiklerini ifade eden Pekcan, "Bakanlık olarak Türkiye'nin ticaret altyapısının geliştirilmesi, ticaret ve ihracat kültürünün tabana yayılması amacıyla çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Sanal Ticaret Akademimizi bütün vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. " diye konuştu.

Söz konusu eğitimin ticaret erbabı ve ihracatçıların farklı konulardaki bilgilerini geliştirmelerine, ihracatlarını, performanslarını artırmalarına ve sürdürülebilir olmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Pekcan, şöyle konuştu:

"Bu eğitim sistemi 7/24 çalışma masanızda ya da mobil telefonunuzda her zaman hazır olacak. Bütün vatandaşlarımızın hizmetine açık ücretsiz bir eğitim vereceğiz. Akademide yer alacak derslerin içeriğini, kalitesini ve buraya erişimdeki kolaylığı göz önüne aldığınızda Sanal Ticaret Akademimiz gerek Türkiye'de gerek dünyada en önemli online eğitim portallarından birisi olma özelliğine sahip."

"İş bulma kolaylığı sağlayacak"

Pekcan, akademinin hem personel eğitimlerinin sağlanmasına yardımcı olacağına hem de bir fikri ya da ürünü olan vatandaşların şirketleşmesine ve ihracatçı hale gelmesine katkı sağlayacağına dikkati çekerek, "Eğitimler öğrenciler ya da kendilerine ticaret hayatında yeni bir kariyer çizmek isteyen bütün vatandaşlar için iş bulma kolaylığı sağlayacak ya da kendi işlerini kurma yönünde onları cesaretlendirecek. Akademimizin konuları arasında girişimcilik, iç ticaret, dış ticaret başlıkları bulunmaktadır. Bu eğitimlerden yararlananlara 3 ayrı sertifika vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan, ders içeriklerinin hazırlanması, online altyapının kurulması, sınav süreçlerinin oluşturulması gibi her safhanın akademik titizlikte hazırlandığını dile getirdi.

"Sanal sınıf ve sanal seminer uygulamaları yapılacak"

Online eğitimlerin yanı sıra sanal sınıf uygulaması ve sanal seminerler de yapacaklarını ifade eden Pekcan, bu platformlarda canlı bağlantı ile eğitimden faydalanan vatandaşların Bakanlığın ve konunun diğer uzmanları, ticaret müşavirleri ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunabileceklerini anlattı.

Pekcan, Sanal Ticaret Akademisinin Türkiye'nin ticaret hayatının katma değerini artıracağına inandıklarını vurgulayarak, bu akademinin Bakanlığın dijital teknolojilere verdiği önemin bir çıktısı olduğunu söyledi.

Tanıtım programında, Sanal Ticaret Akademisindeki platformlar ve dersler hakkında bilgiler verildi ve uygulamalar sinevizyonda canlı olarak tanıtıldı. İhracatta devlet desteklerine ilişkin bir ders videosunun katılımcılara sunulduğu etkinlikte ayrıca eğitimi tamamlayan katılımcılara verilecek bir sertifikanın örneği de paylaşıldı.

Bakanlık olarak web tabanlı birçok uygulamayı kullanıma açtıklarına dikkati çeken Pekcan, hayata geçirdikleri uygulamalar hakkında da bilgi verdi.

Cep telefonundan ücretsiz eğitim

Tanıtımdaki sunumlara göre, Sanal Ticaret Akademisi ile "Nasıl İhracatçı Olunur?", "İhracatta Devlet Destekleri", "e-Ticaret" gibi pek çok başlıkta hazırlanan eğitimler vatandaşların bir tık uzağında olacak.

Her yerden erişilebilen, mobil cihazlarla da uyumlu ve tamamen ücretsiz Sanal Ticaret Akademisi sayesinde, daha fazla girişimci şirketleşecek, daha fazla şirket ihracatçı hale gelecek.

Bakanlık, Sanal Ticaret Akademisi ile kısa vadede profesyonel çalışma hayatına başlayan beyaz yakalılara, öğrencilere, bir fikri ya da özel ürünü olan ancak mevzuat ve süreçler konusunda bilgi eksiği bulunan girişimci, ev hanımı ve zanaatkarlara şirketleşme ve ihracat yolunda rehberlik yapmayı amaçlıyor.

3 sertifika programı var

Sanal Ticaret Akademisi kapsamında şu an için dış ticaret, girişimcilik ve iç ticaret olmak üzere 3 sertifika programı bulunuyor. Her bir programın zorunlu ve yeterli sayıda seçmeli derslerini tamamlayanlar sınava tabi tutulacak ve başarılı olanlara sertifika verilecek.

Geliştirilen sanal sınıflar uygulamasıyla yeni eğitimler ve güncel konularla ilgili web seminerleri düzenlenebilecek. Katılımcılar, yerlerinden kalkmadan katıldıkları bir sınıf şeklinde Ticaret Bakanlığı uzmanları, ticaret müşavirleri ve diğer kişilerden bilgi alabilecekler, soru sorabilecekler ve eğitim dokümanlarını edinebilecekler.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Erçin: Güney Kore'de virüs teşhisi konulan Türk vatandaşı yok

2020-02-28 15:42 - Gündem

Milli takıma nazar değdi

2020-03-05 14:52 - Spor

ABD'de Süper Salı'da kazanan taraf Biden oldu

2020-03-05 15:01 - Genel

Özel harekat branşlı kadın polis adaylarının mülakat sınav sonuçları açıklandı

2020-03-04 05:11 - Gündem

Bahar Kalkanı Harekatı ile ilgili manipülasyon içerikli sosyal medya paylaşımlarına soruşturma

2020-03-04 23:47 - Gündem

Vodafone'dan engelli bireylere özel indirimli cihaz kampanyası

2020-03-04 13:47 - Genel

Komünist Koruma Kollama Aşırı Muhafızları -BERLİN 77- Ulvi Alacakaptan yazdı...

2020-03-05 10:56 - En Son Yazılar

Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm

2020-03-02 16:30 - Spor

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney'den koronavirüs açıklaması

2020-03-03 19:14 - Ekonomi

ABD'de mahkeme Trump'ın 'Meksika'da kal' uygulamasını iki eyalette durdurdu

2020-03-05 15:37 - Dünya

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Irak: ABD Büyükelçilik personelinin tahliyesi ihtiyati bir uygulama

14:27 - Dünya

Antalya'da ormanlara zarar veren Akdeniz çam kabuk böceğiyle mücadele ediliyor

14:22 - Gündem

Boeing'in hisseleri Hindistan'daki uçak kazası sonrası düşüşte

14:18 - Ekonomi

TOBB'dan "Sanayi Kapasite Raporları" bültenlerine ilişkin açıklama

14:12 - Ekonomi

AK Parti Grubu'nda TBMM Başkanlık Divanı için seçim

14:08 - Siyaset