?>

Van'ın Gürpınar ilçesinden çıkarılan kömür birçok kente gönderilecek

Van'ın Gürpınar ilçesinde açılan maden ocağından çıkarılan kömür, tesislerde işlenerek birçok kente gönderilecek.

Ekonomi - 3 yıl önce

Van

İlçede kurulan tesiste gazetecilere açıklama yapan Vefa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Ürüm, ülkenin önemli bir kömür ocağını, madencilikte bölgenin en gelişmiş tesisini Van'a kazandırdıklarını söyledi.

Bölgenin en önemli linyit yataklarından biri olduğunu belirten Ürüm, buradan çıkarılan kömürün evsel anlamda 5-6 bin kalori değerine kadar yükseldiğini aktardı.

Bütün çalışmaları tamamladıklarını, üretim planlarını gerçekleştirdiklerini anlatan Ürüm, şöyle konuştu:

"Kısa süre içinde tam kapasite ile önce ilimize, sonra bölgemize daha sonra ülkemize çok güzel bir yatırım kazandıracağız. 2023'te daha büyük rezervlerle karşılaşmayı umuyoruz. Burada üretilen kömür, Rusya'dan ithal ettiğimiz kömürün muadili. Kalori değeri Türkiye standartlarının çok üzerinde olup yılda 300 bin ton kömür üretmeyi hedefliyoruz. Tesiste 200'ün üzerinde kişi çalışıyor. Gelecek yıl sayıyı 500'e çıkarmayı hedefliyoruz. Doğu’da olmayan bir tesisi bölgemize kazandıracağız. Bununla ilgili bütün çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek süreçte daha büyük projelerle, büyük yatırımlarla kapasitemizi artıracağız. Şu anki tahmini rezervimiz maksimum düzeyde çalışsak bile 10 yıl boyunca yeterli kapasitededir. En kısa zamanda Van'dan tutun, İç Anadolu ve Marmara bölgelerine kadar kömür sevkiyatımız olacak. Burada üretilen kömür, Türkiye standartlarının çok üzerinde olduğu için özellikle sanayi sektörü bu kömüre ilgi gösteriyor."

Bartın'daki maden ocağı kazasında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Ürüm, "Ocağımız açık bir işletme. Tünele girmiyoruz. İş makineleri ve kamyonlarla çıkardığımız bir kömür ve çevreye zarar vermiyor. Kömürü çıkardığımız zaman belli alanlar oluşturuyoruz. O kömürü çıkardıktan sonra tekrar üzerini kapatıp, doğaya kazandırıyoruz. Ağaçlar ekiyoruz, tarım yapılacaksa tarım arazisi haline getiriyoruz. O alanda işimiz bittiği an üzerini tekrar kapatıp eskisinden daha verimli hale getiriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Brent petrolün varil fiyatı 85,36 dolar

2022-11-29 10:04 - Ekonomi

Seydişehir-Antalya karayoluna kar yağdı

2022-11-24 16:39 - Gündem

Kıyı Ege'de kuvvetli sağanak bekleniyor

2022-11-22 17:33 - Gündem

Anadolu Efes deplasmanda kazandı

2022-11-23 09:08 - Spor

İmei Sorgulama

2022-11-25 17:07 - İnsan&Hayat

Mavi vatanın bekçileri yılbaşından bu yana 27 bin 973 kazazedeyi kurtardı

2022-11-23 11:23 - Gündem

Balık avı için Sinop'tan Moritanya'ya yol alacaklar

2022-11-25 15:56 - Çevre-Hayat

Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı yükseliyor

2022-11-27 13:33 - Sağlık

Satılık otobüslerde fiyata etki eden faktörler

2022-11-29 11:06 - İnsan&Hayat

Black Friday Günlerinde Teknoloji Ürünleri

2022-11-26 12:21 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

TMSF, Flash Haber TV'nin satıldığı iddiasını yalanladı

19:23 - Ekonomi

Borsa'dan 2 yılın en hızlı günlük yükselişi

18:47 - Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreterliğine Nurullah Bakır atandı

18:32 - Ekonomi

Gelecek 3 aylık döneme ilişkin iç borçlanma stratejisi açıklandı

17:52 - Ekonomi

Baykar ihracatta öne çıkmayı sürdürüyor

17:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Marcus Rasford, eski takımı Manchester United'a geri dönüyor

20:38 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026'da NATO liderlerini başkentimiz Ankara'da ağırlayacağız

20:17 - Siyaset

Putin’e karşı darbe yapamazsınız! -Hasan Enes Karahan, Moskova'dan yazdı-

20:02 - En Son Yazılar

TMSF, Flash Haber TV'nin satıldığı iddiasını yalanladı

19:23 - Ekonomi

ABD Hazine Bakanı Bessent, bazı ülkeler için tarifelerin '2 Nisan' seviyelerine dönebileceğini söyledi

18:57 - Dünya